Nu märks det att det verkligen är höst. Det regnar hela dagarna, alla löv har börjat släppa, fina färger i skogen och på himmelen och halv ruggigt ute....
Det som är mysigt med hösten är att man får tända ljus, göra upp en eld i kaminen, ta på sig varma ullsockar och bädda ned sig i en filt med en varm kopp te ♥
Hösten betyder även skörd. Plockade två kilo rönnbär och kokade två liter rönnbärgelé, ett måste till fågel och annat vilt.
RECEPT
Rönnbären skall ha varit med om några riktiga frostnätter för att inte bli beska. Om det inte har varit frost, går det att lägga dom i frysen över natten.
Förut kokade jag geléen i en gryta och fick då sila i silduk hur länge som helst. Oftast blev gelén grumligt och ingen trevlig att servera, men så kom jag på en sak då jag stod och kokade äppelsaft i min saftmaja, att jag även kunna koka vinbär och rönnbär i den för att göra gelé. Jag kokade ur alla bär, så att det blev avrunnen saft, på den gör jag gelé.
Geléen blev mycket klarare, man slipper allt söl med siling och det är betydligt mindre jobb att koka gelé. Hur man använder en saftmaja finns i "Vår Kok Bok".
Då jag plockade rönnbär passade jag på att plocka några kvistar som jag satt i en höstvas som jag har fått från Therese. Den vasen älskar jag ♥
Lyktan är från Jordemor Keramik. Den har jag fått av min vännina Anna-Erika ♥
Tycker rönnen är så vackra. Håller Ni inte med?