Jag hör folk bannas över det vita som kommer ned från himmelen, men jag älskar då snön kommer!
Det blir ljusare och renare ute!
Skogen får en annan skepnad och det är lättare att se vilka djur som har varit i farten.
Var ute med Thai igår efter jobbet och vi hittade faktiskt tre fåglar, men inget satt. Fåglarna betar under träd där det fortfarande finns snöfria fläckar med blåbärsris. Man kan även hitta fågel efter vägarna nu. Dom håller på att äta grus
för att ha till malstenar i muskelmagen inför vintern.
Efter min skogstur gjorde jag getostfyllda älgbiffar med gräddsås. Dessa biffar bruka vara en succé bland min familj och vänner, så testa gärna mitt eget komponerade recept ♥
Mirandas getostfyllda älgbiffar
½ kilo älgfärs
1 ägg
1 buljongtärning som lösas i en ½ dl vatten
1½ msk curry
1 msk paprika pulver
salt och vitpeppar
1 finhackad liten gullök
¼ dl grädde
En bit getost
Ta en klick av färsblandningen och platta till den i handen. Lägg en tärning av getosten mitt i och forma en biff. Stek i pannan.
Jag brukar mellan stekningen koka ur stekpannan och ha spadet i min stekgryta, dit jag lägger biffarna. Häll på grädde, men komihåg att inte stormkoka biffarna, för då går dom sönder och all getost hamnar i såsen.
Ha gärna i en klick getmese/vanlig mese i såsen. Serveras med potatis, grönsaker och rödvinbärsgelé
Lycka till och smaklig måltid!