Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Finns inga ord...

Mina tankar och åsikter om tragedin med pojken Bobby:

Det har varit på nyheterna nu att föräldrarna till pojken Bobby, som dom misshandlade till döds år 2006, nyss släppts ur fängelset. Det är så jävla sinnessjukt! Det dom gjorde är inte mänskligt! Men dom kommer inte att få det lätt ute i samhället idag. Kan satsa vad som helst på att det är skottpengar på dom. Vilket inte är det minsta synd. Dom har förbrukat sin rätt att existera, anser jag. Många håller nog med. Men det svenska rättssystemet när det gäller såna här brott är så kasst, så dåligt...så det finns inga ord.

Läste denna artikel idag i Metro angående detta, Så här stod det:

"Sex år efter att han misshandlade sin styvson till döds har tioårige Bobbys styvpappa släppts fri. – Det är så svensk lagstiftning ser ut, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

– Alla som döms till fängelse och får ett lite längre straff blir frisläppta efter två tredjedelar, säger Sarnecki till TT.

Bobbys öde berörde hela landet. Under en månads tid utsattes han för elstötar, tvingades ligga naken i snö och misshandlades grovt. Till sist dumpade föräldrarna hans kropp i en sjö.

Styvpappan dömdes, tillsammans med Bobbys mamma, i juni 2006 till tio års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död. Båda föräldrarna är nu villkorligt frigivna, skriver Aftonbladet. Modern frigavs i somras.

Men att Bobbys föräldrar släpptes när de hade avtjänat två tredjedelar av sitt straff är inget konstigt alls, enligt Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

– Det är ett fruktansvärt vidrigt brott. Men sannolikheten att de här människorna ska göra sig skyldiga till ett nytt mycket grovt brott är, som jag ser det, liten.

Men det sjukaste i artikeln, det som jag reagerade mest på, var detta:

"Mamman och styvpappan dömdes till tio års fängelse för bland annat grovt vållande till annans död. Enligt Jerzy Sarnecki finns det två undantag i svensk lagstiftning där påföljden är obestämd, livstids fängelse och rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

– Det gick inte att styrka att de ville döda pojken, bara att de visade en oerhörd oaktsamhet, säger Jerzy Sarnecki.

– Hade domstolen bedömt att de hade för avsikt att döda pojken, då är det mord och då kunde de ha fått livstids fängelse. Och då skulle de inte ha varit ute på lång, lång tid."

Vad i helvete?! "Det gick inte att styrka att de ville döda pojken, bara att de visade en oerhörd oaktsamhet."

Vad fan är det för jävla sinnesrubbat bullshit?!!! Oerhörd aktsamhet! Ja, det kan man lugnt säga! Dom torterade honom och utsatte honom för den mest hänsynslösa behandling man kan göra mot en barn, under lång tid, och det skulle enligt dom inte kunna döda pojken då eller? Var föräldrarna så jävla korkade att dom inte fattade att utsätta pojken för regelbunden tortyr skulle ta död på honom förr eller senare?! Fan vad förbannad jag blir! Vad är det för jävla lagar vi har här i Sverige? Jäkla meslagar som inte vare sig ger ordentliga straff för allvarliga brott, eller behandlig för dom som begår brotten heller som behöver behandlig för att inte riskera att fortsätta begå kriminella handligar när dom kommer ut.

Fan vad besviken jag är på Sveriges domstol!

Och stackars lilla Bobby...hoppas han har det bra och att änglarna ser efter honom. <3

Det finns inga ord...

 


       
26 November 2012  | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida