Min familj och vänner älskar då jag gör ugnsomelett med kantarell- och taggsvampstuvning, så jag skall dela med mig av detta recept, som jag varmt kan rekommendera ♥
Innan du börjar med omeletten lägg 3dl torkad svamp i 5 dl ljummet vatten i minst ett par timmar. Låt stå.
Ugnsomelett med kantarell- och taggsvampstuvning
1½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet i lite av mjölken. Värm upp resten av mjölken. Ta mjöl redningen och vispa ned den i den varma mjölken. Kok upp mjölken igen, annars kommer mjölet att ligga på botten av ugnsomeletten och den blir inte styv. Låt mjölken svalna. Visp sedan ned försiktigt alla ägg, en i taget. Tillsätt saltet. Häll smeten i en ugnsfast smord form (dubbel sats passar till långpanna) Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills omeletten är styv.
Medans omeletten gräddas, sila svamp från vatten. Spara spadet! Strö 2½ msk vetemjöl över svampen och fräs det lätt i kastrullen på svag värme, så att det inte bränner fast! Häll försiktigt under omrörning över 2 dl svampspad och 1 dl grädde. Tillsätt ½ tsk salt, 1 tsk äkta soja, vit- och svartpeppar. Låt det koka en ½ timme på mycket svag värme.
Då omeletten är klar, häll över svampstuvningen och grädda omeletten 10 min till.
Smaklig måltid ♥
Den fina ugnsformen har jag fått i julklapp av två av mina fina förskolebarn med föräldrar. Tycker den gör sig bra, tillsammans med en välsmakande rätt =)