Växthuset är nu fullt med halvmogna godsaker....
-
Pärontomater
-
Tomater
-
Persilja
-
Gräslök
-
Sallad
Har även hunnit koka rönnbärsgelé som passar utmärkt till skogsfågel, men även annat vilt.
Matgäster och läsare har efterlyst receptet, så här får Ni den;
Rönnbärsgelé med äpple
1kg rönnbär samt ett halvt kg syrliga äpplen läggs i en saft Maja.
Ånga ur bär/äpplen. Töm saft Majan på saft och häll saften över bären/äpplen och ånga det engång till. Sila saften i en kaffesil/filter och mät saften. Blanda i en påse Melatin, per liter saft
(obs! sockret skall blandas i saften sist, efter det att du har blandat i Melatin och låtit det koka upp!)
Efter kokning skall 9dl socker blandas ned i den kokande saften. Lite i taget. Låt saften koka och skumma väl!
Häll saften i rena glas. Sätt på locket och vänd glasen upp ned. Låt kallna och ställ kyligt.
SUPER GOTT!
I helgen var jag till Saxnäs på Jaktmässa.
Vilhelmina Äventyr och Marfjäll Mountain Lodge ville att jag skulle komma dit för att föreläsa. Har aldrig gjort det förut, så det var nåt nytt. Tunghäfta fick jag, svettig blev man och torr i munnen, men jag överlevde. Skulle önskat att jag la upp det hela lite bättre…
Ha en fin slut på helgen….och premiärdagen ;-)