Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Rastlös.....

Ja ni läste helt rätt, jag är rastlös. Mmm vet nu så här vid midnatt ska man gå och lägga sig. Men inte jag inte. Nä, vill testa att blogga en tredje gång, 2 ggr innan har internet explorer slutat fungera. Kanske dags att lyssna på andra och ta en annan webbläsare.  Tål att tänkas på. Andra gången jag skrev, var jag nästan klar, när det slocknade. Denna gång skriver jag det vid sidan om och kopierar in det sedan.

Nattarbetare som jag ärcheeky, så har jag vänt lite på dygnet. Behöver inte gå upp tidigt på morgonen. Har inga småbarn som ska upp och iväg till skolan. Den tiden är förbi. Erika klarar sig själv och Ture ja, han väcker inte en i första taget, för att gå ut. Nä han sover så länge han kan, vet ju aldrig vad som väntas under dagen. Passa på att vila och sova när man kan

Efter att ha haft mycket i min kalender, är det helt plötsligt luckor i den och det är inget jag är van vid. Å det känns konstigt. Torsdag förmiddagarna är vikta till viktis. Det gick inte alls lika bra denna vecka, som förra. Förra veckan var det -1.3 yes och denna vecka +0.2 no.Vet varför, förra veckan var jag noga med att äta 2 lagade mål mat om dagen = helt annan mättnadskänsla hela dagen, denna vecka har jag ätit ett lagat mål mat om dagen=hunger på kvällen. Men nu är det ny vecka och jag ska minsanna visa att jag kan ändra på det.

Ja vad gör då Anki Rolfsson en eftermiddag när hon inte har något inplanerat? Jo, hon kör till klubben och sätter sig och letar efter namnförslag till valberedningen. De har efterlyst förslag, så tänkte jag kan ju sätta mig och kolla bland alla medlemmar och de som gått på kurs. Det blev några namn. Bättre än inga alls.

När jag kom hem, hade Bengt kommit hem från jobbet. Så lämnade Ture hemma hos honom och körde och handlade. Tog sedan en skön cykeltur med Ture på ca 5,5 km. När jag kom hem, hade Erika lagat mat, vilken lyx.

Det har blivit både lydnadsträning och sök träning med denna vecka. I tisdags var det dags för sök. Denna gång hade jag bestämt mig för att börja med lösrulle. Så hade ett antal snusdosor med godis (kycklinghjärtan) i. Tanken var att han först skulle få belöning när han kom till figgen och sedan ta rullen och springa tillbaka till mig på stigen.  Där jag sedan kopplar honom och han ska visa mig var han hittat figgen.  Jag vill dämpa honom hos figgen. Jag vill inte ha en hund som klättar på figgen eller ska upp och slicka dem i ansiktet. Nä jag vill ha en sökhund, som snällt tar sin rulle när han hittat figgen och sedan när vi gör påviset, då ska det vara roligt hos figgen sedan.  Det är mitt mål. Vet att alla inte tänker så, men så tänker jag. Vet att många säger att det ska vara kul hos figgen, figgen ska vara det allra bästa. Ja visst ska figgen vara det allra bästa. Men inte så jag får en hund som är uppe och slickar figgen i ansiktet eller hoppar på figgen.  I alla fall så var detta första gången jag målmedvetet körde med lösrullen, det blev en liten miss, figgarna fick inte reda på att de kanske behövde hjälpa honom med att ta rullen. Så han åt upp godiset och sedan så tittade han på dem, som om har ni inte mer godis. Så fick de peta på rullen och då tog han den. Han släppte den en bit från mig, å det var mitt eget fel, när jag berömde honom, då släppte han rullen. Jag måste lära mig att vara tyst. Den ena figgen sa att han tog rullen direkt sedan, medan den andra hade fått visa honom. Hur som, är jag nöjd. Mindre heart i burkarna och påminna figgarna om att de kanske får hjälpa honom med rullen, innan pusselbiten faller på plats för honom.
Ser fram mot nästa träning.

I onsdag hade jag bokat en timme inne på Halmstad hundarena. Ville ha egen träning med Ture. Hade videokameran med mig. Riggade först upp den innan jag tog in Ture. Sedan fick den vara igång hela tiden som jag tränade. Han förvånade mig verkligen. Han var lös där inne hela tiden, utan att visa tillstymmelse till att lämna mig. Ett stort plus i kanten yes. Filmade ca 25 minuter. Det blev både fritt följ, inkallning, läggande under gång, ställande under gång, apportering och hopp över hinder.  Det är ställande under gång, som han kan allra sämst. Men vad snabbt han snappar där. Han stannar blixt snabbt och det gillar jag, har inte lämnat honom än, mer än något steg.  Vi har gott om tid.
Jo körde en platsliggning med,  var lite taskig mot honom. Gick omkring och var gång jag passerade honom,  slängde jag en godis framför honom.
Efter träningen, så var det en paus för mig på en timme, blev en liten promenad med Ture och mat för mig. Sedan var det dags för rallylydnadkursen. Det är ett härligt gäng jag och Lisbeth (min hjälpinstruktör) har. De är envetna och målmedvetna. Har många frågor och tänker väldigt = SUPER KUL.  De var mycket duktiga denna gång.  Vi valde att ge dem de 3 skyltar vi upplevde att de hade svårast för, som hemläxa till nästa gång.

När jag kom hem skulle jag sätta mig och titta på min och Tures träning.  Då upptäckte jag att sladden jag ska ha mellan kameran och TV:n är borta sad. Den måste ha trillat ner i en springa på läktaren på hundarenan.  2 sladdar var halvvägs ner, nämligen.  Så det var bara att googla och se vad jag kunde hitta sådan sladd någonstans. YES Kjell och Company hade.  Så var dit och köpte en igår.
När jag tittade på filmen sedan, kom jag fram till att Ture han går helt rakt och håller positionen, han sätter sig snabbt, han är mycket mycket mer fokuserad nu än i våras. Han hänger med i svängar och vändningar mycket bra i fria följet. Han lägger sig snabbt i läggande under gång, men kan lägga sig snabbare. På inkallningen är han snabb och ungefär varannan gång, använder han mitt ben som stopp. Minns att Vesslan gjorde så med och det försvann.  I apporteringen när det gäller ettan apportering, där jag ger honom apportbocken och han ska hålla den 10 sek, där tuggar han och leker med huvudet. Mmm tänker inte lägga någon vikt vid det, utan satsa på att vi ska klara första priset utan,  apporteringen.  När jag sedan kastade apportbocken, då håller han den hur bra som helst. När han kommit till mig för att lämna den, då är det lite tugg, men inte mycket. Ställande under gång, där stannar han blixt snabbt och det syns på filmen hur han fryser till. Hopp sitt där ser man hur han börjar vända i luften, för att sätta sig. När man ser hur bra träningen gick, då blir man ännu mer sugen på att börja tävla honom. Men än är han inte redo, måste ha en säker platsliggning.  Å det kommer det är jag helt övertygad om. Andra gången jag kollade igenom träningen, då kollade Bengt också och han var verkligen förvånad över hur duktig Ture hade blivit.

Nä, nu ska jag ta och släcka ner datorn och lägga mig.
Det blev nästan bara gamla bilder denna gångsmiley

22 November 2013  | Dagbok | 1 kommentar
Tittar in för att önska dig en riktigt GodJul

Webbplats: http://anncigreen.blogg.se/
Skrivet av Annci/Milton den 22 December 2013 06:42
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anki Rolfsson                                             Skaffa en gratis hemsida