|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(3) |
|
(10) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(10) |
|
(4) |
|
(13) |
|
(4) |
|
(8) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(4) |
|
(7) |
|
(10) |
|
(2) |
|
(11) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(25) |
|
(14) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(6) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(7) |
|
(5) |
|
(11) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(6) |
|
(1) |
|
(3) |
|
|
|
|
|
Inlägg: 278 |
Kommentarer: 4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Chokladtårta recept
Hej! Jag fyller år snart och därför ska jag baka tårta. Om någon av Er vill baka en likadan finns receptet här. Kram :- )
CHOKLADTÅRTA ca, 10 bitar
Chokladkaka: 150 g smör 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 dl vetemjöl
Tryffelsmet: 1 1/2 dl vispgrädde 2 msk smör 200 g mörk choklad (eller 100 g mörk choklad och 100 g mjölkchoklad) 1/2 dl pinjekärnor
1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smält smöret i en kastrull och ta av den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör sedan ner ett ägg i taget och till sist mjölet. 3. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min, kakan ska vara lite lös i mitten. 4. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull och ta det sedan från plattan. Hacka choklad, rör ner och låt smälta. 5. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme för att sedan breda den över kakan. 6. Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna tills de får lite färg. Strö dem över tryffelglasyren och låt sedan stå kallt minst 1 timme före servering. 7. Skär i smala bitar. Servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick vispgrädde. Det här är chokladtårta när den är som allra bäst!
|
1 Januari 2014
| Dagbok ibland...
| 0 kommentar
|
|
|
|