Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Lite bättre nu....

Nu börjar jag bli lite bättre. Förkylningen har gått över, men jag är fortfarande väldigt dålig i astman. När jag blir sjuk så blir jag alltid sämre i astman, det sätter sig direkt i luftrören och lungorna. Och även om förkylningen går över relativt snabbt, så tar det mycket längre tid för astman att bli bättre. Och det är det som är det värsta för mig när jag blir sjuk.

Jag har haft astma i hela mitt liv, och har i olika perioder under livet mått både bra, dåligt, och förjävla dåligt i astman. Har ätit mediciner för min astma hela livet. Har legat på sjukhus en hel del gånger, och har fått åka ambulans in till akuten för riktigt allvarliga astmaanfall många gånger, både som barn, tonåring och vuxen.

Astma är en högst allvarlig sjukdom som man faktiskt kan dö av om man inte har rätt mediciner eller får rätt hjälp. Om man ska beskriva ett riktigt allvarligt astmaanfall för nån som inte har astma för att försöka förklara hur det är...så brukar jag säga att det är som att försöka andas under vatten. Det går inte...det går helt enkelt inte. Luftstrupen är så "igentäppt" att ingen luft kommer igenom. Man kan helt enkelt inte andas. Som en fisk på land som långsamt kvävs till döds. Så är det. Fruktansvärt med andra ord.

Vet inte när detta går över nu, men snart hoppas jag. Vill gärna komma igång nu efter att ha varit sjuk i ett par veckor. Jag får se dag för dag hur jag mår. Huvudvärken har hållit sig någolunda i schack det senaste iallafall, tack och lov.  

Ha det bra alla så länge, så skriver jag igen inom kort. smiley

 

(Nedan: Illustrationer på hur astma är och hur det ser ut i lungorna, för dom som inte är så insatta i vad astma är.)

 

 

 

 

 


       
8 Januari 2014  | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida