Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


DRÄKTIG

Saltade in lite älgkött förra veckan och hängde upp det i mitt hemsnickrade torkskåp smiley

Då jag saltar kött för lufttorkning gör jag så här:

Blanda nio liter vatten med sex deciliter salt och 1,5 deciliter socker. Koka allt och se till att all socker och salt är upplöst. Låt svalna. Lägg sedan köttet i en köttback eller hink, häll över lagen och se till att all kött täcks. Låt stå i ca. tre dygn. Efter saltning förse du köttet med snören. Häng upp köttet ute i skuggan (norrsidan) på husväggen. Om du är rädd att fåglarna tar köttet kan man göra en sådan låda som jag har gjort, med myggnät eller hönsnät.

Låt köttet hänga från februari till april. Man kan kolla lite då och då om det är klart. Större köttbitar tar längre tid en små.

Veckan har bjudit på mycket snö och det är till sonens stora glädje, som nu når fram till pedalerna i traktoren och har lärd sig att skotta snö. Vilken lycka smiley

Duktig är han på att skotta heart

Igår fick jag goda nyheter från Tallens Chillas husse,

CHILLA ÄR DRÄKTIG!

Ultraljudet visar flera levande 2,5 cm stora valper ♥ Valparna räknas att vara födda i början på mars.

För mera info, klicka HÄR


       
11 Februari 2014  | Thai | 1 kommentar
Tørket kjøtt, mmmmmm.
Skrivet av Rita H. den 13 Februari 2014 21:12
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida