Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


SKITFISKE!

Ännu en vecka har gått och jag tycker att tiden bara flyger och att man inte hinner med nåt! Förra veckan åkte familjen till Daima för att fiska. Fisken var inte riktigt på hugget, men några fina bitar fick jag.

Hundarna fick tyvärr stanna hemma, men då vi kom hem blev vi varmt mottagna av våra fyrbenta.

Eiko hade saknat oss så mycket och hade svårt att låta oss gå någonstans utan att följa efter. Till och med ini bastun följde han oss. Thai var däremot bara glad över att få komma in och ligga i sin mjuka säng

Efter Daima jobbade jag några dagar och sedan åkte sonen och jag vidare till Linda med familj.

Vi hade en underbar helg i underbart landskap...

 .....med klämmackor, fiske,

...skoterköring, go’ mat och kvällsmys.

Nu är jag hemma igen och jag håller på att färdigställa reportagen som kommer att publiceras i december och efter nyår. Sen är det vanliga jobbet som också tar tid och några utbildningar är också på G. Fullspäckad schema rättare sagt. Känns riktigt spännande att vara skribent åt Svensk Jakt!

Fick några bilder från Chillas husse…

Chilla är riktigt tjock om magen och det finns många spekulanter på valparna både i Sverige och i Finland. Riktigt kul! Vi kommer med omsorg att välja ut rätt valpköpare, så att de hamnar hos jägare som är villiga att gå utställning och jaktprov. Valparna väntas anlända i början av mars.

Vill avsluta mitt inlägg med en underbar

ÄLGFÄRSOMELETT

FYLLNING

400 gr älgfärs

Salt och peppar

2st vitlöksklyftor

1 gul lök

3 msk vatten

1,5 msk tomatpuré

Timjan

BOTTEN

4 st. ägg

1 dl grädde

2 msk smör

1 tsk oregano

TÄCKE

2 dl riven ost

1dl grädde

0,5 dl crème fraiche

10 st. cocktailtomater

 TILLAGNING

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Serveras med en god sallad

SMAKLIG MÅLTID!


       
24 Februari 2014  | Fiske | 4 kommentarer
Mmmmm så gott det ser ut! Måste provas, tack för recept!

Webbplats: http://www.susannelindsfoto.blogspot.com
Skrivet av Susanne den 4 Mars 2014 17:09
Var ju fina fiskar du fick på kroken! Å JA, nog måste han ha saknat er om han till och med traskade in i bastun med er ;-D Härligt foto! Ha det gott!

Webbplats: http://lurans.blogg.se
Skrivet av Therese - Sockenvägens Söta den 26 Februari 2014 07:52
Tycker ju att Du hinner med massor :) Omeletten ska jag absolut testa. Ska Du ställa ut gråvovven på Vintermarknaden? Då kanske vi kan träffas... ifall Du har tid & möjlighet. Kram

Webbplats: http://naltabblovers.blogspot.se
Skrivet av Åsa den 25 Februari 2014 15:23
Ja så härligt å så gott å så spännande med valparna! :-) Stor kram på dig! <3

Webbplats: http://www.monaitrasklandet.wordpress.com
Skrivet av Mona den 25 Februari 2014 13:08
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida