Ännu en vecka har gått och jag tycker att tiden bara flyger och att man inte hinner med nåt! Förra veckan åkte familjen till Daima för att fiska. Fisken var inte riktigt på hugget, men några fina bitar fick jag.
Hundarna fick tyvärr stanna hemma, men då vi kom hem blev vi varmt mottagna av våra fyrbenta.
Eiko hade saknat oss så mycket och hade svårt att låta oss gå någonstans utan att följa efter. Till och med ini bastun följde han oss. Thai var däremot bara glad över att få komma in och ligga i sin mjuka säng ♥
Efter Daima jobbade jag några dagar och sedan åkte sonen och jag vidare till Linda med familj.
Vi hade en underbar helg i underbart landskap...
.....med klämmackor, fiske,
...skoterköring, go’ mat och kvällsmys.
Nu är jag hemma igen och jag håller på att färdigställa reportagen som kommer att publiceras i december och efter nyår. Sen är det vanliga jobbet som också tar tid och några utbildningar är också på G. Fullspäckad schema rättare sagt. Känns riktigt spännande att vara skribent åt Svensk Jakt!
Fick några bilder från Chillas husse…
Chilla är riktigt tjock om magen och det finns många spekulanter på valparna både i Sverige och i Finland. Riktigt kul! Vi kommer med omsorg att välja ut rätt valpköpare, så att de hamnar hos jägare som är villiga att gå utställning och jaktprov. Valparna väntas anlända i början av mars.
Vill avsluta mitt inlägg med en underbar
ÄLGFÄRSOMELETT
FYLLNING
400 gr älgfärs
Salt och peppar
2st vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
Timjan
BOTTEN
4 st. ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
TÄCKE
2 dl riven ost
1dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st. cocktailtomater
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Serveras med en god sallad
SMAKLIG MÅLTID!