Startsidan Blogg Fotoalbum THAI OCH EIKO Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


MOOSESAKA

8-10 mellan stora potatisar
Älgsåsen:
2 finhackade gula lökar...
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olja
1 burk krossade tomater
2msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm kanel.
Ostsåsen:
3dl mjölk
2½ msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm riven muskotnöt
1 dl riven ost
2 ägg

Gör så här:

Skala och fin hacka löken, fräs den i oljan tillsammans med den pressade vitlöken. Tillsätt färsen och fräs även det. Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar och kanel.

Ostsåsen:
Vispa ut mjölet i en del av mjölken i kastrullen. Tillsätt sedan resten. Koka upp under omrörning och låt det koka i några minuter. Ta kastrullen av värmen och tillsätt salt, riven muskotnöt, riven ost och de uppvispade äggen.

Moosesakan:
Skala 8-10 mellan stora potatisar i 5mm tjocka skivor. Ta en mindre ugnsform och lägg ett varv med dem skivade potatis i botten. Täck potatisen med lite av älgsmeten, lägg på ett varv potatis till och sen färssmet igen. Sist ett varv till med potatis och slutligen ostsåsen och lite riven ost.

Grädda mitten av ugnen 200 grader i 45 minuter.

Smaklig måltid!


       
6 April 2014  | Godsaker från Mirandas kök | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Miranda Hendrika Frings Håf                                             Skaffa en gratis hemsida