Det våder inte gott =/
På vår fisketur förra veckan, fick Eiko för sig att hoppa åt sjön…Detta resulterade i att han nu har börjat fälla underullen och vi som skall på utställning den 31:a maj!
Jag har kammat och försökt att hålla efter, så att han inte skall se ut som en skabbräv.
Tyvärr försvinner ju halva hunden och den vackra vinterjackan är nu nästan borta!
Vad skall man göra åt det? Det är ju den tiden nu, då de skall av med jackan.
Så här ser han ut.
Nu är min tio veckors ringträning avslutad och jag måste säga att jag har haft otroligt duktiga deltagare!
Johanna var vår yngsta och var med alla gånger! Hon skall ställa en jämthund på lördag, så alla som skall dit, håll koll på denna duktiga lilla dam! Hon vet hur man för en hund! Blir nog en bra jägerska den där tjejen!
Slutligen vill jag berätta att jag har gjort ett superduper fynd på Tur & Retur i Dorotea, för hela 300: - fick jag ett Haglöfs tält (oanvänd) och en bärkont som är så gott som i nyskick.
Sonen blev oerhört glad över tältet, som han skall ha med sig på klassturen.
Vill avsluta med ett recept på en super god rabarberkaka jag gjorde häromdagen! I receptet skall det vara gröna äpplen, men varför springa på affären och köpa besprutade saker, då vi har fina råvaror ut i vår egen natur?
RABARBERKAKA
Pajdeg:
2 dl havregryn
2dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 gr smör
Blanda allt och låt stå i kyl min. 30
Fyllning:
Tärnad rabarber.
3 ägg,
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 dl hackade nötter eller mandlar
Bred ut rabarbern, förgrädda ca. 10 min. i 175 grader. Vispa ägg och socker styvt och rör sedan ned creme fraiche. Häll över rabarbern, strö över nötter eller mandel. Grädda ytterligare ca.40 min.
Serveras med vaniljsås.
Receptet är beräknad till en vanlig pajform ca 24 cm.