Då var det dags att torka kött!
Torkat kött är väldigt enkelt och gott att ha med sig i ryggsäcken, benfickan, ackjan eller skoterlådan.
Torkat kött smaker utsökt till kaffet under en paus i jakten eller som delikatess i jaktstugan under kvällens diskussioner kring dagens jakt.
Jag tycker faktiskt om att ha tunna skivor i kaffet, i min träkåsa, då smakar det ännu godare
Att skära några skivor kött ger snabbenergi, då jag ofta går med hunden.
Så här torkar jag:
Blanda nio liter vatten med sex deciliter salt och 1,5 deciliter socker.
Koka lagen och låt svalna.
Lägg köttet i lagen och se till att lagen täcker allt (jag brukar lägga en tallrik uppe på).
Låt köttet ligga i cirka tre dygn.
Efter tre dygn förser du köttet med snören och häng köttet i norrsidan/skuggan på en husvägg under tak.
....eller gör en sådan låda som jag har på min husvägg
...så att fåglar eller andra djur inte kommer åt det.
Bästa tiden för att torka kött är februari till april.
LYCKA TILL!