Som de flesta vet, så brinner jag för viltvård.
Viltvård är inte enbart att skjuta bort räv och ha mårdfällor ute......
Holkar är också viktiga!
Det är nu Ni ska städa samt sätta upp holkar!
Hittade en super bra bok på loppis för ynka 15 spänn!
Jättebra tips finns i den och fakta om de djuren man kan hjälpa eller fånga!
Sen har jag fått en hel del fina böcker av min fina vän Bernt.
Den här boken är min absoluta favorit!
Den ger tips på vad man kan göra under hela året,som viltvårdare!
Jag älskar loppis och för inte så länge sedan hittade jag två gamla fina skålar från Goteborg som heter Elg…
..och häromdagen lyckades jag lösa fem tallrikar till samma serie.
Tycker det är så charmigt med krackelerade skålar, fat och tallrikar!
Från det ena till det andra...
Nu är våren i Högland!
Ena dagen är det solsken....
...eller finvärä och alla njuter!
Nästa dag, är det snöblandat regn och Lappvanta!
Hoppas jag hinner med en fjälltur till innan det är slut på skidföre!
Vill avsluta inlägget med två tips…
TIPS ETT
Denna radio....
....som jag köpte på El Giganten….o
Den var en anings dyr, men prisvärd samt uppvevningsbar!
Man behöver inga batterier, men den kan laddas med batterier!
Du kan även ladda mobilen på den, tända en ficklampa, samt tala om vart du är, med att slå på en siren!
Fiffigt!
TIPS TVÅ
Min goda Ugnsomlett med Röd/gul trumpetsvamp!
Alla älskar den!
För att spara tid, förbered stuvningen innan du börjar med omletten....
Läs längre ned!
4-6 portioner
Tillagningstid 40-50 minuter
Ugnstempratur 200 grader
OMLETTEN
1½ msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
Sätt på ugnen. Vispa mjölet i lite av den kalla mjölken till en slät redning. Koka upp resten av mjölken, lyft kastrullen från värmen och rör ned redningen. Koka upp igen och låt det sedan svalna. Om Ni inte gör denna procedur, kommer mjölet att hamna på botten och Er omelett kommer inte att stelna! Då allt har svalnat skall ni vispa ned alla ägg, en i taget. Ha i saltet och häll smeten i en smord ungsäker form eller stekpanna. Den ska sedan gräddas i mitten av ugnen i minst 25 min.
STUVNINGEN
3 dl torkad svamp
5 dl vatten (till blötläggning)
Efter blötläggning:
2½ msk vetemjöl
2 dl svampspad
Ca1-1½dl grädde
½ tsk salt
1 tsk äkta soja
vitpeppar
Blötlägg svampen i ljummet vatten, minst ett par timmar men gärna mera, typ över natten. Har du inte tid med det, lägg svampen i blöt en timme och koka de sedan i spadet i 15 minuter. Häll av och spara spadet. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omröring ned 2 dl svampspad och grädde. Koka på svag värme i 15 min. smaka av med salt soja och peppar.