Efter ett trevligt konfirmationsbesök i Norge, med glada människor...
(som det tyvärr inte finns allt för många av, där jag bor)
Känns det helt underbart, att få doppa kroken i en tjärn och njuta av stillheten....
MEN även att få ta igen sig genom genom att dra upp några fina firrar…
Fick flera fina öringar med fint rött kött...
..men även fem abborrar!
Många tycker att abborren är en vass och jobbig fisk, men abborren är en av mina absoluta favorit fisk!
Ifjol köpte jag ett par slaktarhandskar på Åsele Marknaden...
...samt en bra filékniv hos Grönlunds Vapen
Det är hur enkelt som helst att filéa en abborre med bra grejer!
Abborren är ju inte gigantiskt stort hos mig, så jag filéar de små jag får, och sparar filéarna i en glasslåda, tills det finns tillräckligt med filéer att göra en middag av...
MUMMA!
Jag brukar puddra filéerna i lite mjöl, steka de och servera de med en god romröra och potatis.
Godare middag finns ej!
Edelfisken packas och sparas till mörkare vintermiddagar
Ha nu en fin start på veckan och GRATTIS Sverige, på Nationaldagen ♥