Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Both sides of the story.

Jag ska skriva lite nu om sånt som kan väcka starka reaktioner, kanske ilska, irritation eller upprördhet. Men jag tänker skriva om detta ändå, för det är viktigt i mina ögon. Och jag kommer vara brutalt ärlig, mer än många andra skulle klara av att vara. Men det är för att jag tröttnat, för att jag lessnat något så djävulusiskt! Det kommer bli mycket jag skriver här, men det är upp till er om ni orkar och är intresserade av att läsa det ändå.

Jag har tröttnat så fucking jävla totalt på att bli använd, sedd på och utnyttjad som ett objekt att bara ha sex med, att jag verkar duga bara när det gäller det sexuella, och trött på att uppleva att jag "inte duger" i förhållanden för att jag "är en sån som mår dåligt psykiskt" - så jag har valt att avstå från sex, kärlek och relationer helt och hållet nu. Av flera anledningar, som jag ska prata om.

Först; jag har upplevt båda sidor av myntet, så att säga. Att bli mobbad och retat och ratad när jag var ung för att "vara ful och töntig" (ena sidan) - och att vara söt, vacker, sexig och vara populär, eftertraktad och åtrådd som äldre (andra sidan). Och båda sidor har sina nackdelar. Men i min naivitet och oerfarenhet som ung och "ful", trodde jag aldrig att att vara populär, vacker och åtrådd skulle kunna vara nåt negativt. Man tror automatiskt, att allt är lättare och att livet leker när man är vacker och populär. Men tro mig, så är INTE fallet. Och vilken läxa för livet det har varit för mig!

Under dom åren i barn-och tidiga ungdomsåren som jag räknades som "ful och töntig", önskade jag inget hellre än att få vara söt och vacker och eftertraktad. Det var hemskt att vara den fula, den som ingen kille blev kär i, frågade chans på, eller ville pussa i till exempel "Ryska Posten". Ingen kille ville ha med mig i den leken, för dom sa rakt ut till mig att jag var för ful för att få vara med. I den åldern är sånt på liv eller död, trots att man bara är ett barn...ni kommer väl alla ihåg det?

Eller i mellanstadiet när ingen kille ville ha med mig att göra på det sättet, och kallade mig ful, potatisnäsa, pomperipossa, (tydligen hade jag för stor näsa då), och kallade mig tönt, äckel, glasögonorm och annat elakt. Det gjorde inte saken bättre att jag hade glasögon, tandställning (räls) och tidigt fick dålig hy med finnar, och fult stripigt hår. Typ allt som är typiskt för "en ful tönt". Att ingen kille tyckte om mig, eller att dom var taskiga, det gjorde ont som i helvete, men jag visade det inte. Jag bara accepterade läget. Jag trodde då att att vara söt och vacker var lösningen på alla problem. Och hoppades så att det skulle förändras när jag blev äldre. Vilket det också gjorde.

När jag blev ansedd att vara ”vacker och populär”, som började ungefär när jag var ca 16-17 år gammal, så upplevde jag hur det var att vara på andra sidan av myntet. I början kändes det konstigt, och jag fattade inte, trodde killar som gav mig komplimanger drev med mig. Men efter ett tag började jag förstå att jag faktiskt var sedd som söt och vacker då. Och det var skitkul, och underbart! Killar flockades kring mig, jag strulade runt en hel del, gick ut varje helg med kompisar till olika discon och klubbar. Jag hade pojkvän efter pojkvän efter pojkvän efter pojkvän....dom avlöste snabbt varandra (för ingen tyckte vilja vara särskilt länge med mig), och jag behövde den bekräftelsen killar/män gav mig, för det var så jag värderade mig själv då – genom deras ögon. Så gör man när man är ung, och inte vet bättre. Särskilt om man inte fått sån bekräftelse innan, då blir det till slut som en drog.

Men det kom också till en punkt då jag började känna mig tommare och tommare, ledsnare och ledsnare inombords. För oavsett hur mycket uppmärksamhet och bekräftelse jag fick på att jag var vacker och sexig, oavsett hur många som ville ha mig, oavsett vilken kille jag var tillsammans med eller hur många, så började det tappa sin tilldragning och glans. Det som man trodde var rent guld, fattade man till slut bara var påmålat fejkguld, med rostig metall inunder. Det slutade vara roligt till slut.

Därför att man upplevde gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång....att killar/män bara såg på en sexuellt, och bara brydde sig om det sexuella. Att ha sex med mig ville många, (vill fortfarande många) men få till ingen, visade intresse för den människa jag var. Jag kände mer och mer att den människa jag var, själva Angelica, var inte intressant för fem öre tydligen. Det enda som spelade någon roll var att få sex av mig. Som att jag bara vore en sexleksak, och ingen människa. Och varje gång jag kände så, upplevde det, så dog en liten bit av mig inombords.

Men jag fortsatte träffa killar och män, och började även träffa tjejer när jag var i 25-26 års åldern (eftersom jag då upptäckte att jag var bisexuell), och jag fortsatte att låta killar, och då också tjejer, ha sex med mig fast jag egentligen inte ville innerst inne. För vid det laget hade min sexlust, min naturliga sexlust, dött ut.

I kombination med att min mamma gick bort år 2000, när jag var 21 år, och den oerhörda sorgen som följde på det, och att jag under lång tid bara känt mig som allas privata sexleksak, och att jag kände att jag inte "dög" för att jag upplevt svåra saker, så fanns det ingen lust eller vilja till sex kvar i mig. Den var död.

Men jag fortsatte ändå, för jag trodde på riktigt att man bara var värd nåt om man hade sex jämt. Dejtade man någon så måste man ju det! Är man i ett förhållande med någon måste man ju det! Ville man ha någon att vara med överhuvudtaget, var man tvungen att vara som nån jäkla nymfoman! På riktigt alltså! Ingen kille ville ha en eller vara med en annars. Ingen tjej heller för den delen. Där är det lika.

Så jag var tvungen att fortsätta låtsas. Spela en roll. Spela rollen som ”den glada, käcka, kåta och villiga tjejen som alltid vill ha sex", och som alltid "ville ha kul”. Spela rollen som "glad, käck och lättsam", och nån som upplevde livet som "ett stort underbart jävla äventyr"!

För ingen ville ju vara med någon som "hade problem", eller som "mådde dåligt". "Nej, sånt vill vi inte ha att göra med! Bara glada, käcka människor, som alltid är kåt och villig, och utan ett problem i världen, har rätt att vara i en relation, har rätt att bli accepterade och älskade! Man kan ju inte älska en "skadad" människa, heller! Nej och fy!"

Det var dom signaler jag fick av alla runt omkring mig. Så det klart som fan jag var tvungen att spela rollen, ta på mig "den glada, käcka masken", i alla situationer med alla människor! Hur skulle jag annars kunna ens försöka ha ett normalt liv?! Tror ni jag är ensam om att göra så? Fler människor än ni tror har på sig "masker" i denna världen, för att kunna överleva.

Någon kände sig "lurad" av det en gång, en kille jag dejtade, som var en del år äldre än mig. Han blev förbannad, när han upptäckte att jag "var en sån där tjej som mår dåligt" istället för den "glada, käcka, roliga tjejen" jag var i början. Han sa att jag körde med nåt som liknade "falsk marknadsföring" (hans ord) , och att citat: "han hade fått nog av tjejer som "mådde dåligt", han ville inte ha en sån till tjej! (Mig alltså). Och han var mer än 10 år äldre än mig, och skulle ju föreställa vara "en mogen man" då, inte en jävla barnunge som råkat köpa fel sorts glass och sen gnäller över det, och skäller ut glassförsäljaren. Jag råkade ju vara arbetslös också just vid den tidpunken, och det var ju också ett oerhört brott, att vara arbetslös! Hur kunde jag bara med?!

Och när jag vid ett tillfälle när jag umgicks med honom, mådde skitdåligt, för något hade triggat en flashback i mig från när jag var barn och blev misshandlad och torterad av min s.k. styvfar vid den tiden, och flashbacken triggade igång en panikångestattack för mig - så blev han skitsur och kallade mig för ett jävla psykfall. På riktigt! Så när han bestämde sig för att bryta med mig senare, så han sa, citat: "Kom över dina problem, skaffa dig ett jobb...så kan du ju höra av dig till mig sen, så får vi se." Så dumpade han mig rakt av. Behöver jag förklara hur krossad jag blev av det, hur hårt det tog mig, hur jävla iskallt det är att säga så, göra så...mot någon som den VET mår jävligt dåligt? Och att det fick mig att känna mig värdelös, för att jag hade skadats svårt i mitt liv, av sådant jag aldrig kunnat kontrollera eller bestämma själv om. Hur orättvist var inte det?! Så kände jag. Jag hade inte en chans....

Och detta hände med denna killen när jag var 21 år, lite mer än ett halvår innan min mamma dog. Under den perioden när det faktiskt var som allra värst, och jag behövde stå maktlös, och se, höra och veta om att hon blev slagen sönder och samman nästan dagligen av den man hon var med just då, som var alkoholist och våldsam, och att jag var tvungen att hantera att hon var både påtänd av droger och full som en alika samtidigt, dagligen, och körde bil och allt, ibland med mina syskon i bilen (fast hon förorat körkortet på grund av rattfylla) med en dödlig cocktail i kroppen som kunde blåsa ut hennes ljus när som helst. När jag var tvungen att hantera att mina yngre syskon bodde där ute hos mamma och den där mannen, och det helvete dom såg och upplevde dagligen, hur dom for illa av det. När jag var tvungen att besöka min mamma på sjukhuset, där hon låg i koma, efter att ha blivit nästan ihjälslagen av den där mannen, och läkarna inte visste om hon skulle klara sig överhuvudtaget, och att veta vad den där mannen gjort med henne. Hon repade sig, men dog några månader senare ändå, i en trafikolycka. Nåja, bättre det än att dö av en överdos, av självmord, eller att ha misshandlats till döds av den man hon var gift med. Så ser jag det...det är så jag måste se det.

Under tiden allt detta pågick, försökte jag samtidigt leva ett "vanligt liv", med att jobba, eller söka jobb, eller gå olika kurser som erbjöds, att ha ett socialt liv, ett kärleksliv, ett förbannat jävla liv överhuvudtaget! Då var jag tvungen att sätta på mig masken, gå in i rollen som "den ständigt glada leende, käcka tjejen med aptit på livet". När jag höll på att dö inombords, och gå i tusentals bitar. Men jag spelade rollen, och jag gjorde det jäkligt bra.

Den tjejen har jag spelat att vara sen jag var övre tonåren. Men hon fanns ju inte på riktigt, hon har aldrig funnits på riktigt. Hon har alltid varit ett spel, en roll jag gått in i, för att överleva, för att killar ska vilja ha mig och vara med mig, ha ett förhållande med mig...och för att orka gå i skolan, sen ha ett arbete, och att kunna umgås med kompisar. För vem vill vara tillsammans eller hänga med med en tjej som "mår dåligt", eller inte prioriterar sex i en relation, eller inte alls vill ha sex egentligen, för hon vill bara bli älskad och accepterad och känna sig trygg? Ingen vill det, eller klarar av det! Det vet ni också.

Och utöver det, nu något som verkligen kan uppröra, särskilt män: Jag har fejkat varenda jäkla orgasm med varenda kille jag varit med, och fejkat att jag haft skönt! Och tror ni någon har märkt det? Knappast! Jag spelar rollen så jäkla bra, har förfinat den och slipat den under så många år. När jag har sex så spelar jag en roll, som i en porrfilm, och agerar därefter. Om man stönar på rätt sätt, och högt, och man rör kroppen på rätt sätt, i olika ställningar – så kan man spela rollen felfritt. Tro mig, har gjort det hundratals gånger, med olika killar. Ingen har märkt nåt. Utan alla har tyckt att dom varit värsta kungen i sängen, som fått mig att njuta så, och kommit så många gånger! Så som killar tycker. Och tror ni jag är den enda kvinnan som fejkar orgasmer? Kvinnor har gjorde det i århundraden. Ni skulle bara veta....

Jag ska berätta varför ingen av dom jag varit med märkte nåt, inte märkte att nåt inte var som det skulle. Därför att ingen av dom har verkligen brytt sig om mig, Angelica, den människan jag är, utan bara fokuserat på sexet, och hur dom själva har agerat under sexakten, vad dom har gjort med sina ”sexskills”, sin penis, och hur bra dom själva tyckt dom varit, och vad dom själva fått ut av det. Hade någon av dom verkligen på riktigt brytt sig om mig, och sett mig, människan Angelica, så hade dom märkt det och undrat vad det var som var fel. Tro mig.

Och det gör ont som fan i hjärtat och i själen, att ingen, ingen av dom, märkte på mig att nåt inte stämde. Ingen av dem ifrågasatte eller undrade, eller frågade hur jag egentligen mådde eller kände det. Jag kunde till och med gråta vissa gånger när jag hade sex, för att jag ju egentligen inte ville, men kände mig tvungen att ha sex för att personen skulle vilja ha mig - och det blev inte ens upptäckt. Bara jag stönade på dom rätta ställena, och rörde på mig som att jag njöt, så märkte dom det inte. Därför att dom inte såg mig, såg människan Angelica. That´s why!

Och det gällde både dom som jag dejtade kortvarigt, och dom som jag hade seriösa förhållanden med. Till och med dom som jag trodde verkligen brydde sig om mig och älskade mig, brydde sig bara om att få sex av mig, när det väl kom till kritan. Ingen såg mig, ingen hörde mig, ingen brydde sig, på riktigt. Så jag kunde lika väl fortsätta spela rollen, who cared anyway...? Jag var bara ledsen och tom inombords ändå...

Jag har gått igenom oerhört svåra saker i mitt liv som traumatiserat mig ordentligt, som ni säkert förstår, saker som många har svårt att förstå och hantera. Saker som att som barn leva i en oerhört dysfunktionell, ohälsosam miljö, med missbrukande föräldrar och andra vuxna som missbrukade, både alkohol och tunga droger, och där våld och övergrepp var vardag, både mot min mamma och mot mig. Jag bevittnade mycket våld och har själv blivit utsatt för mycket våld som barn, även sexuella övergrepp. Och att alltid behöva oroa mig för min mamma, som var grav missbrukare, och som gång efter gång efter gång var ihop med andra missbrukande, våldsamma män, och att aldrig veta från dag till dag vad som skulle hända, om vi skulle överleva ens. Och det finns inte ord i det mänskliga språket att beskriva vilket helvete på jorden det var, att leva så, som litet barn. Från att jag föddes till jag var ca 9-10 år, levde jag under sådana förhållanden. Det var min barndom det.

Och när jag var i 9-10 års åldern till jag var ca 16 år, var det ganska okej hemma. Mamma var med en bra man då. Sen tog det också slut, och hon träffade den där mannen som var alkoholist och våldsam, och hon flyttade in på hans gård ute på landet, då var jag ca 16 år. Dom missbrukade tillsammans, till den punkt där bara vansinne och kaos rådde, och döden alltid var nära. Sen dog hon i en trafikolycka år 2000, bara 43 år gammal. Och sorgen och smärtan efter det tog nästan livet av mig. Det tog många år att hämta mig från det.

Så är det så konsigt att jag alltid mått så dåligt, och att jag ledsnat så på sex och på dejtande och förhållande? Att allt jag har gått igenom har skadat mig och traumatiserat mig svårt, både psykiskt, känslomässigt och själsligt? Och att det jag behövde, var att få vara med någon som såg mig, hörde mig, brydde sig om mig, som ville vara stöd för mig och älska mig, trots allt mitt bagage och min sorg och smärta? Som kunde förstå och vara okej med att sex inte var allra högsta prioritet för mig, utan att jag bara ville få bli omtyckt, älskad och åtråvärd för den människa jag är? Är det så jäkla konstigt?!

Men det hände aldrig...så jag fick fortsätta spela rollen, fortsätta låtsas. Och så har det hållit på, under alla år.

Men det kom en punkt, för ett par år sen, när jag kände att jag kunde inte spela rollen längre, jag orkade inte, och jag ville inte mer. Jag höll på att döda mig själv inombords av det. Jag fattade då att det var ett självskadebeteende jag hållit på med, och att det var förödande för mig. Det slet ut mig, körde slut på mig, malde ner mig till aska. För att orka överleva överhuvudtaget, kände jag att jag var tvungen att fortsätta mitt liv utan sex, kärlek och förhållande. Och det var ingen svår uppoffran, efter allt det jag varit med om, believe me!

Jag klarar mig alldeles utmärkt utan nån man, eller kvinna, i mitt liv! Jag fokuserar på mig nu, för första gången i detta livet. Jag kan leva hur jag vill, som jag vill, på mina egna villkor! Jag har ingen som kräver sex av mig, att jag ska vara glad, kåt och villig 24-7, och som tjatar och surar och kritiserar när jag inte vill, eller mår dåligt. Jag har ingen som kräver att jag måste hushålla, jag städar, tvättar, lagar mat och andra sysslor när JAG vill, när JAG känner för det. Jag har ingen som kräver av mig att jag måste vara aktiv och social, gå ut och göra saker, hitta på ”nåt roligt”, vara ”spontan och äventyrlig”, eller att jag måste "komma över mina problem, skärpa till mig, och skaffa mig ett jobb"!

Jag kan bara ta det lugnt, och fokusera på min läkeprocess, på att bara få vara jag. Utan krav och måsten, utan oro, svek, sårade känslor och brustet hjärta. Bara få vara, i min ensamhet, i mitt hem, utan krav, och få läka. Vara social när jag orkar och vill, inte bli påtvingad det. Ha sex när jag själv vill och känner för det, vilket nästan aldrig sker. (Och om det sker, så har jag metoder att tillfredställa mig själv på ett sätt ingen annan någonsin kunnat göra för mig...så varför en sexpartner då?) Jag behöver inte en mans könsorgan, och jag behöver inte sällskapet, ”att dela livet med någon”. Därför att jag mår så sjuhelvetes mycket bättre ensam än jag någonsin gjort med någon jag varit med!

Och om någon ska kunna tävla med det, som jag kan ha en relation med, då får det vara någon som kan acceptera mig precis som jag är, med min psykiska och känslomässiga problematik, likväl som mina fysiska problem och svårigheter, min svåra bakgrund och livshistoria (vilket många inte verkar kunna hantera, för det är ju sååå jobbigt att ha en tjej som "upplevt svåra saker" och som "mår dåligt"). Och någon som inte kräver eller absolut måste ha sex hela förbannade tiden, utan har tålamod, förståelse och omtanke om mig i första hand, framför sitt eget sexbehov. Varför är det så jäkla svårt att göra?! För grejen är, att om jag kände att jag fick det av någon, så skulle sexlusten komma tillbaka av sig själv, helt naturligt. För då skulle jag känna mig trygg, och älskad. Då kommer sexlusten, tro mig. 

Och vem är villig att ge detta, och ha det tålamodet och den förståelsen? Nobody, let me tell you! För ingen tycker det är värt det.

Av den anledningen kommer jag fortsätta vara för mig själv, singel, och fri att leva hur jag vill, på vilket sätt jag vill. Det väger så mycket tyngre än något annat, tro mig! Kanske i framtiden jag träffar någon, who knows? Men det lämnar jag till den tiden kommer. Till dess tänker jag inte acceptera något annat än frid, och lugn och ro i mitt liv. För varför skulle jag byta min frihet, mitt lugn, och min fridfulla tillvaro, mot att träffa och dejta och ha förhållande med killar, eller tjejer, som återigen ganska säkert kommer slita sönder mina nerver och slå mitt hjärta i bitar. Igen, och igen, och igen...i all evighet, amen.

Skulle inte tro det...

So...frankly, my dear...I don´t give a damn!

Här nedan kommer jag lägga in ett litet videoklipp, och också lite gamla foton på mig, tagna under livets gång, som kommer visa utvecklingen av mig från ”den fula ankungen” - till ”den vackra svanen”. För att så tydligt som möjligt skildra båda sidor av myntet jag pratade om i början. Skulle ni kunna med att lägga ut YTTERST pinsamma bilder på er som yngre? Dom flesta skulle inte det. Men jag gör det. För det här inlägget handlar om att vara brutalt ärlig. smiley

(Och jag vill tillägga, bara för att göra det klart - jag har aldrig i mitt liv gjort några operationer eller andra skönhetsingrepp. Jag har inte förstorat brösten någon gång, dom blev större och större, ju mer jag gått upp i vikt. När jag var yngre, var jag smal som en pinne, därför mindre bröst än jag har nu. Jag får alltid frågor om jag gjort en bröstförstoring. So just to clarify.)

Här kommer ett musikklipp som uttrycker klockrent hur jag känner nu! Så jävla bra! yes

And here below is a trip down Memory Lane! wink 

 

Jag, 5-6 år gammal.


Jag - 10-11 år gammal (mellanstadiet)

 

Jag - 14-15 år gammal (högstadiet)

 

Jag - 16 år gammal (gymnasiet)

 

Jag - 17-18 år gammal (gymnasiet)

 

Jag - 21 år gammal

 

Jag - 22-23 år gammal

 

Jag - 26 år gammal.

 

Jag - 29-30 år gammal.

 

Jag - 36-37 år gammal.

 

Jag - 38 år gammal. (Nutid)

 

 

 

 

 

 

 


       
14 Januari 2018  | Lite allt möjligt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Börgesson                                             Skaffa en gratis hemsida