Nu ser jag att båda mina grannar håller på att släpa in grillen i sina garage bara för att löven börjat fall lite smått, men enligt mig går det utmärkt att grilla på hösten och kanske även på vintern. När du grillar på hösten är det viktigt att du lägger på lite extra kol om du har en kolgrill och använder locket då temperaturen ute är lägre. Nu på hösten är det även säsong på utsökta saker som svampar, äpplen, älg och mycket mer som du kan lägga på grillen eller ha som tillbehör till grillad mat.
I våras uppgraderade jag båda mina gamla grillar då de har gjort sitt. Jag köpte en enklare kolgrill och en gasolgrill på grillkung.se som har mängder av olika typer av grillar. Båda grillarna har använts i princip varje dag sedan jag köpte dem och jag kommer absolut inte att sluta grilla under hösten som många andra gör. Det kan även hända att jag snart kommer att beställa en pizzaugn.
Grillspett med älgkött
Jag tänkte avsluta dagens inlägg med ett litet trevligt höstrecept ni kan testa på grillen.
Skär köttet i kuber och marinera 3 timmar i:
- 1 dl olivolja
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- Valfri mängd chili (beroende på hur stark du vill ha)
- Peppar
När det har marinerat klart så trär du på köttet och ingredienserna nedan på spetten. Kom ihåg att inte grilla köttet för hårt då det är väldigt magert och lätt blir torrt.
- 500g älginnanlår
- 1 röd paprika
- 6 stycken champinjoner
- 1 rödlök
- körsbärstomater
- peppar & salt