Reflexion
Startsidan Blogg Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


Har Du tid en stund?

Tiden
Salige Lasse Eriksson upplyste mig om detta fenomen genom att orera kring grötkok och tidningshämtande. Att först hämta tidningen och sen starta grötkoket tar för lång tid. Att starta grötkoket och sen hämta tidningen funkade bra tills microvågsugnen gjorde debut i köket.
Att göra gröt på spisen var anpassat att starta och sedan medans det började puttra passa på att hämta tidningen för att sedan snegla i tidningen samtidigt som det rördes runt i kastrullen.
Men så kom microvågsugnen! Logistiken funkade inte, hur han än schemalade tidningshämtning o grötkok slutade med att han stod och tittade in i ugnen och kunde inget annat göra.
Likaså var det när han kom till tvättmaskinen och den var färdig men luckans säkerhet krävde att man väntade en stund innan den gick att öppna och åter stirrande in i en lucka till ingen nytta! TIDSHÅL!
Hoppas Lasse befinner sig i ett tidlöst rum och har möjlighet att jaga nattfjärilar även på dagen (en helt annan historia).

Men tid, vem har kommit på detta fenomen?
Man mäter tid, låter tid gå, har inte tid, håller tid, anpassar tid, synkroniserar tid, kastar bort tid, har kvalitetstid, genomlider tid, hinner inte i tid, beskriver som min bästa eller sämsta tid, sitter av tid, undrar var tiden tog vägen, får inte tiden att gå snabbt nog, väntar på att inom sinom tid ska ske, slår ihjäl tid, vinner tid, sover bort tid, skyller på att tiden gick, vaknar i tid, För folket i tiden, ligger i tiden, tid att sova, tid att vakna, har övertid, eller tid över, är tidsenlig, har tidslinjal, annan tid, bokar och avbokar tid, väntar på bättre tider, är tidsoptimist, livstid, otakt med tiden, kom i tid, kommer aldrig i tid, god tid, Grevens tid, uppta tid, tid till spillo, skruva tillbaka tiden, vintertid, sommartid, hög tid, högtid, fel tid, bra eller dålig tidsuppfattning, under tiden, undrets tid, istid, matchtid, full tid, tiden ska utvisa, utvisningstid, tidsepok, dåtid, nutid, framtid, härliga tider, strålande tider, nådens tid, tid för hämnd, Gyllene Tider, oroliga tider, tidsintervall, intjänad tid, spara tid, tiden står still, svunnen tid eller som min morfar, sadde tid te sies (satte tid till sidan), mao fördrev tid och då slutligen ovan beskrivna TIDSHÅL, enlig Lasse Eriksson.

Nu har jag upptagit Din TID och det är upp till Dig att avgöra om det har varit till nytta eller inte. Här kommer lite fakta om detta vi inte kommer undan, tiden sätter sina spår!

Ett skottår är ett år med 366 dagar i stället för 365, vart 4:e år tillkommer det en extra dag i februari. Dagen läggs till eftersom ett år egentligen inte innehåller 365, utan 365,25 dagar. Genom att vart fjärde år lägga till en dag extra till det året så kan man lösa detta problem. Varje årtal som kan delas med 4 är ett skottår.

Ett dygn är tiden mellan att solen befinner sig vid en viss punkt på horisonten tills den åter är där eller tiden mellan samma klockslag två på varandra följande dagar. Tiden är, på grund av rotationen kring solen, något längre än den tid det tar för jorden att rotera ett varv runt sin axel. En rotation är 23h 56 min 4,091s långt.

Tackar för att Du valde att lägga lite tid på detta inlägg och vill ge Dig lite tips. Det Du inte hunnit med beror antagligen på de där knappa 4 minuter per dygn som inte finns, men lugn, samla ihop alla ”han inte” till den 29 februari! Blir det inte gjort då heller, är det antagligen inte viktigt!

Tiden är föränderlig!

Det finns en kategori människor som inte har någon behållning av denna reflexion och det är de som springer i rulltrappan, vilket hån till Jesse W. Reno som 1892 tog patent på rulltrappan, då han såg fördelarna med förflyttning stillastående, man undrar till vad de springer? Sin egna stroke? De hinner antagligen ändå inte, för tiden har ändå gått!
Mitt enda tips, njut av stunden av stillastående förflyttning, ta en stunds reflexion.

Juletid!
4 December 2018  | Tid | 1 kommentar
Tid är det dyraste vi har, den kommer aldrig tillbaka! Håller med om att njuta mer av stillastående förflyttning. Gärna med en kopp kaffe i handen :-)

Webbplats: http://kaffestund.se/
Skrivet av Kaffestund den 24 Maj 2019 12:23
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida