Im not a god, I was misquoted.
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Filmtips inför helgen - Spänning

Ja då var det dags för några tips igen. De två första känner nog de flesta till även om jag träffat förvånansvärt många på sistone som inte sett dem. Så de har kanske fallit i onödig glömska.

Filmerna idag är:

-Thunderheart (Åskhjärta)
-No Way Out (Ingen utväg)
-Blow Out (Vittnet måste tystas)

Thunderheart (1992)
I Thunderheart spelar Val Kilmer en FBI-agent med indianskt ursprung, något han dock inte har så bra koll på. När han utreder ett mord i ett Siouxreservat får han mer insikt i sitt genetiska arv mer och mer. Jag tycker detta är en mycket bra film med mycket spänning och en intressant, verklighetsbaserad, historia. Andra skådisar är den för tidigt bortgångne Sam Shepard och fantastiske Graham Greene från filmer som Dances with Wolves, Maverick och The Green Mile.

No Way Out (1987)
Kevin Costner spelar Tom Farrell, en sjöofficer som posteras vid försvarsdepartementet vid Pentagon. Han inleder en intensiv kärleksaffär med en kvinna som även är älskarinna till hans chef. När kvinnan blir mördad får Tom i uppdrag att leda spaningarna efter mördaren som även tros vara en KGB-agent. Samtidigt riskerar han själv att bli misstänkt på grund av sitt förhållande till henne. Spännande film med flera överraskningar. Även med Gene Hackman, Sean Young och Will Patton i viktiga roller.

Blow Out (1981)
John Travolta är Jack, en ljudtekniker som ger sig ut i natten för att spela in ljudeffekter till en skräckfilm. Det han fångar upp på bandet är dock tillräckligt skrämmande i sig - ett riktigt mord. Ljudsekvensen han spelar in stämmer inte överens med den officiella förklaringen dagen efter och han inser han kan bevisa att detta inte bara är en olycka. Det finns dock höga politiska krafter som till varje pris vill tysta det enda vittnet. Travolta är mycket bra i sitt försök att göra andra roller än dansanta sådana i början av 80-talet. John Lithgow, en av mina absoluta favoritskådisar, är mycket bra som en iskallt elak motståndare. Även Nancy Allen från bland annat RoboCop är mycket bra i filmen.
19 April 2019  | Film | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Edvardsson                                             Skaffa en gratis hemsida