Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


GK anlagsprov för försvarsmaktshund

I lördags gjorde Urax anlagsprov för försvarsmakthund i Falu brukshundklubbs regi. Totalt var vi c:a 15 ekipage och totalt fem Hoffar var representerade (Urax, Cesar, Axe, Bosse och Agnes). Kul! Vi började med en genomgång av hur dagen skulle se ut. Preliminärt skulle vi hålla på kl. 11-14 (egentligen var vi inte klara förrän c:a kl 16).
Vi började med att vi, en och en, fick gå fram till domare och testledare (eller vad det nu var). Där kollades den sociala biten hos hunden samt tillgängligheten. Sedan vad det tags för skott. Första skottet brändes av under kamp. Jag kastade mig på marken och tog upp min avsågade hagelspruta och besvarade elden (inte). Sedan var det skott under passivitet.
Efter det var det dags för patrullstig. En ljudfigurant, el luftfigurant och en upphängd rock.
Sedan skulle hundarna testat för basliggning. I Urax grupp var det c:a 8-9 andra hundar. De knöts fast i varsitt träd. Sedan skulle de ligga där och vara "basiga" medan domare och ennet folk skulle gå fram och hälsa på dem och klappa dem. Både med och utan hund.
Mellan alla dessa moment blev det en hel del liggande i bilen för Urax del.

Resultatet:
Domaren tyckte att Urax var en mycket trevlig och social hund som var väldigt lättillgänglig. Urax reagerade inte alls på skotten, och var därmed skottfast.
Patrullstigen fick jag minus på. Urax gick bara med nosen i backen hela promanden och markerade ingen figurant. Men det är ju moment som man får träna på. Men det ska nog gå bra.
Att ligga i bas i en halvtimme var inga problem. Han låg mest hela tiden och sa ingenting. Domaren var förvånad över att hela gruppen hundar hade legat så bra och inte låtit någonting.

Den 6-11 maj ska jag rycka in på Dalregementet här i stan och genomgå en snabbmilitärutb. eftersom jag inte gjort någon lump.

I oktober är det certprov. Så det kommer att bli ett hektiskt halvår för mig och soldat Urax.

Jag frågade om man fick skriva upp länder man INTE vill hjälpa i eventuella krig. Dert fick man inte. Vid närmare eftertanke, så skulle det i sådana fall inte återstå några andra länder än Falun...
12 Februari 2007  | Hundaktiviteter | 1 kommentar
Hej Urax! Utmaning! Svara på frågorna i vår blogg. Tjillevippen!

Webbplats: http://www.sunnanhof.se
Skrivet av Agnes den 12 Februari 2007 22:59
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Peter Anonym                                             Skaffa en gratis hemsida