Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Värd sin vikt i guld!

Det är vad Eassan är! Eller kanske tom värd sin dubbla vikt i guld!
I går i ridhuset hade vi en såndär "hallelulja moment", som Kishti i Idol brukar säga, jag o Brassan. Faaaan vad det är härligt att träna när allt stämmer!
Missförstå mig rätt nu, det finns fortfarande en hel del saker som inte var 100% rätt eller 10:a mässigt utfört men allt kändes så där hääärligt!
Och det är ju den känslan man jagar!
Eassa var på hugget och så där precis lagom mkt, hon kan ha legat på lite väl mycket i FF men hon var i stort sett helt tyst, några enstaka pip kunde undslippa henne emellanåt men det var inte mkt och det är ju en såååån enorm skillnad mot vad det var för ett par veckor sedan och det känns helt underbart!
Var nästan lite orolig där ett tag, men jag trodde nog att det hela skulle reda upp sig bara vi fick komma igån med lite mer ordentlig träning igen och jag kan nog nästan säga att det var ett halvt kvitto på det som jag fick igår!
GÖÖTTT! Men vi jobbar vidare!
Vi körde som sagt FF, en hel del stegförflyttningar o vändningar och vi börjar komma överens riktigt bra tycker jag, efter det blev det en hel del kryp som börjar kännas rätt så säkert, skall fortsätta att jobba på uthållighet men det är på riktigt god väg, vi körde skall och här var jag väldigt nöjd igår, hon satt riktigt bra, lyfte dock höger framtass några enstaka ggr men hon hade det där sköna trycket i skallet, som om hon tycker att jag är en riktigt sketkärring som borde ha stryk! Och hon bara körde på! Härligt! Kan här få nåt enstaka skall efter att jag kommenderat tyst, men det försvinner nog oxå snart.
Sedan började vi med gårdagens stora stötesten, inkallning med ställande och läggande, jag körde dem inte i rad, utan växlade mellan släta, inkalln m stå, o inkalln m ligg, jag kan väl avslöja lite då att jag använt mig en del av dubbla tecken till den lilla Brassan och det fick jag sota för igår ;-) Hon är ju väldigt lyhörd min lilla pärla o det har jag spelat lite på, jag har som ett litet fulknep att ta ett djupare andetag precis innan jag kommenderar stå, och detta har hon köpt kanon!
Tyvärr har hon blivit så känslig för detta tecken att jag kommer att ha svår andnöd innan momentet är över om jag inte gör nåt åt det... ;-)
Igår stannade hon direkt jag andades(normalt alltså) och när hon då inte fick respons om att det var rätt insåg hon ju naturligtvis att det var fel... Det som kan hända då är att Eassa blir väldigt mån om att vara till lags och efter det brukar det mesta gå snett...
Men igår var det inte så, hon förstod att det inte blev riktigt som det skulle men vi körde bara om o om o växlade mellan stå, släta ink och ligg och jag har sällan skrattat så mkt som jag gjorde igår hon är en riktig pajas lilla brassan och igår hade hon fullständig show! Till slut var vi nog ganska så överens om vilka andetag som betydde stanna och vilka som inte betydde nåt men det tog en bra stund :-)
Körde efter det en hel del apporteringar, ingångsövningar och sitta kvar vid kast.
Hur som helst så avslutade vi med att gömma apporter i sanden som hon fick leta efter och lite jage, totlat tränade vi i drygt 2 timmar och det var 2 timmar av ren glädje!

Och appropå att vara värd sin vikt i guld kan jag bara informera den som eventuellt var spekulant på att köpa att hon nu lagt på ett par kg muskler och spränger snart 32 kilos gränsen, hon ligger strax under o sniffar på saftiga 31.9kg... Betänk att den lilla inte är högre än dryg 56 cm...
Och hon är INTE fet!
Har tom fått höra att hon är lite tunn!
Det hade inte gjort mig nåt om hon var lite mer högställd och luftig men man får inte alltid som man vill och vad mer har jag att klaga på????
Jag vet inte, det är mao en väldigt liten detalj...och hon är som sagt värd dubbla sin vikt i GULD, Pärlan!!!
28 Februari 2007  | BLOGGEN | 9 kommentarer
Det är jättekul att läsa om din träning!! Ser fram emot att se dig och din pärla på tävlingsbanan. Hur du tar ett djupt andetag inför inkallningen. (Ha Ha). Ses vi hos Benny kanske? Ha det bra till dess. krama om Eassabrassamandelmassa och Gammelgäddan från mig och Loppanpoppan
Skrivet av May & Loppan den 3 Mars 2007 11:00
Trevlig läsning om er träningskväll. Håller med att det är helt underbart att träna när allt bara flyter. Det såg ju riktigt bra ut sist jag tittade på er. Ni är på gång......! Ipse & Jag kämpar på!

Webbplats: http://www.bastkustenshundservice.se
Skrivet av Susanne & Ipse den 2 Mars 2007 21:32
Vaddå andnöd... hålla andan i någon minut kan väl inte vara så svårt att träna upp ;-) och det är hon väl värd din GULDhund eller hur? Underbart iallafall att höra om er träning. Ångrar lite att vi inte stannade och tog del av hela härligheten...

Webbplats: http://nogg.se/RapportsHast
Skrivet av Pia den 1 Mars 2007 23:19
Mor lilla mor, vem är väl som du? NOSPUSS !
Skrivet av Jägermeister den 1 Mars 2007 22:22
Åh,vad det låter underbart när allt stämmer,det är ju det man drömmer om !!
Skrivet av Akko den 1 Mars 2007 19:18
Låter som en drömträning!! Vad härligt med en så lyhörd hund.... jag skrattade lite när jag läste om din andning.... ;)

Webbplats: http://www.beauceron.se
Skrivet av Jenny B den 1 Mars 2007 18:27
Vad det låter härligt med er träning.....underbart när man känner att allt bara stämmer!!! ha det gött ! kramar från oss

Webbplats: http://www.joyness.se
Skrivet av Rosmarie, Extra o Fixa den 1 Mars 2007 17:51
Jaaa, hon är allt en riktlig liten pärla!
Skrivet av Lena N den 1 Mars 2007 14:50
Det riktigt sprudlar om dig när du berättar om träningen! Vad härligt att höra. Vi har inte börjat med lydnaden ännu. Vi får vänta tills det är fint på appellplanen först, men vi är snart där!

Webbplats: http://www.nogg.se/activera
Skrivet av Monica & Vera den 1 Mars 2007 07:53
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Heléne Gustafsson                                             Skaffa en gratis hemsida