Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


På besök hos 1 st Tant Veterinär !

Igår var jag alltså på 1 besök hos Tant Veterinären *uffs*

Nädå jag hade inte skadat knorren eller stukat tassen eller nåt annat läskigt - nä, jag var där på 1 st ögonkontroll.
Och uffa om att det kontrollerades asså!
Bl.a petade tant veterinär in 1 papperslapp i mina mopsögon för att mäta mina tårar och lyste med nån konstig mojj för att kolla efter ev pigmentös keratit och om det växte ögonfransar där de inte skulle växa. Dessutom räknades blinkningar/minut och det spanades på hur mina ögon låg i förhållande till min trubbis. Mitt nosveck kollades visst också och likaså om jag var skelögd eller ej.
Vad mera? Jooo..matte fick vällan svara på några frågor om både det ena å det andra såsom tidigare ögonskador och om hon tyckte att jag såg så mycket som jag borde göra m.m, m.m.
Det var säkert mer som kollades/frågades om också, men mitt minne är inte det bästa *fnrr*

Orsaken till denna kontroll var att matte ville veta om mina mopsögon är som de ska med tanke på att det är vanligt förekommande att vi mopsar har problem med våra ögon.
Resultatet?
Matte blev 450 pengar fattigare för nåt som MOI redan visste..;
- Att jag ser alldeles utmärkt!

Har jag nåt annat att uffa om denna söndagsmorron? Låt se..jojavisst, ja - PMet för den kommande Mopsspecialen som i år kommer att vara straxt utanför Motala (Medevi Brunn) ligger visst ute nu. Om jag ska dit?
- Nix!
Orsakerna är flera och 1 av dem är att matte tycker att det är lite väl långt att åka ca 60 mil för 1 inofficiell dans där jag ändå bara skulle få fnatta runt under max 2 vänstervarv för att sen uffa tack å hej då. Övriga orsaker till att jag inte åker på Specialen låter jag vara ouffade här å nu, men jag har 1 liten undran;
- Inget illa menat mot någon eller något, men varför bjuds det inte in rasdomare från vårt hemland - dvs engelska domare/rasspecialister - för att döma oss mopsar på 1 Mopsspecial?
Visst har det förekommit inbjudna engelska domare till Mopsspecialen vid enstaka tillfällen tidigare, men oavsett - borde det inte förekomma vid varje Mopsspecial?
Jag bara undrar...


*Vänliga knorrviftningar* från Sture
22 April 2007  | Uff! Uff! *fnrr* | 8 kommentarer
Uhum..och vaffö får jag inte ha 1 åsikt om domarvalet då? / Sture
Skrivet av Sture den 27 April 2007 08:24
Vad gäller Specialen är det så att det är bestämt att det ska vara svensk respektive engelsk domare vartannat år, och så har det också varit med några få undantag. Många andra rasklubbars specialer är certberättigande vilket MO:s inte är och det är ju en av skillnaderna när det gäller domarvalet. Nu är väl också specialen ett tillfälle att träffas och umgås med andra mopsmänniskor och inte enbart en utställning. Men det är klart det är ju upp till var och en att ha en åsikt om det här men tydligen har du dåliga erfarenheter eftersom det finns saker du inte vill skriva i bloggen. Varför inte framföra dina synpunkter till styrelsen, så de får veta vad det är du inte tycker är bra, förutom domarvalet, så kanske vi kan göra något åt det. Grattis till att ögonen var Ok.

Webbplats: http://kenneltootickis.blogspot.com
Skrivet av Annagreta den 26 April 2007 21:01
Nu 1000an skrämde du mig!Jag-Agge-är en väldigt känslosam kille och när du skriver om vet besök och så ja då blir lillpojken,som jag för tillfället vill kalla mig,väldigt orolig!Men skönt att du va PF(perfekt)! På våra rasspecialer har vi alltid domare från england.Det blir ju mycket bättre så.Plus att det är mindre chans att domaren redan träffat 25st av de deltagande!Vi åker på våran special den 1/6 i Västerås. Ha det gött. Resan till Mozart va kanon,han gillar mig och jag honom... Dansen sög.Värdelös kritik och en domare som placerar en halt hane framför Mig.Usch!

Webbplats: http://www.nogg.se/hundliv
Skrivet av Bulldoggarna-AGATHON den 24 April 2007 09:04
Så klokt skrivet o funderat Sture med mamz. Kan bara säga att man håller med fullständigt...nu kanske man ska omvärdera om man ska åka lr inte egentligen...Men gratulerar till att du fått papper på att du SER bra...hehe

Webbplats: http://www.nogg.se/Gosmops
Skrivet av Sir Doglas den 23 April 2007 13:03
SJÄLVKLART set du superbra!Du har ju sett att jag är den söötaste pinglan i världen.. ;-) Din mamz är superbraig, alla mamzar borde låta sina mopsar kolla ögonen!! Jag har åxå fått mina kollade och jag ser lika bra som du, StureGull :-) Puss puss

Webbplats: http://www.nogg.se/MopsVafflan
Skrivet av Våfflan den 23 April 2007 10:58
Wow Sture, stort GRATTIS till din så fina syn. Vad glad jag blir när jag läser att du är fullt frisk. När det gäller Rasspecialen kan jag verkligen hålla med dig. Märkligt att det skall vara så. Kan berätta att på Rottisarnas årliga Rasspecial där är det alltid Tyska dommare som dömer. Skit bra tycker mamz. :-) //Solo-the man.

Webbplats: http://www.joannasrottisar.com
Skrivet av Prinsessorna & Prinsen. den 22 April 2007 21:20
Prrrkrrrrrrrrrr Se det från den ljusa sidan! Nu har du ju papper på gott seende! ;) *kli bak örat* Din Mammz har kloka klurningar angående Mopsspecialen! *nickar*

Webbplats: http://www.nogg.se/VildaVille
Skrivet av Ville den 22 April 2007 12:22
Men stackars lilla Sture!!Att mattarna aldrig bara kan lita på vårt omdöme!!Alltid ska dumma vetrinärer blandas in!!Suck säger jag bara!!

Webbplats: http://www.nogg.se/mollyssida
Skrivet av Molly den 22 April 2007 10:53
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida