Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Stor semla


Baka en stor semla

Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

75 g matfett
finns som ekologisk vara 2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 krm salt
finns som ekologisk vara 1/2 dl socker
finns som ekologisk vara 1 ägg
finns som ekologisk vara 7-8 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g mandelmassa, riven
finns som ekologisk vara 1 dl mjölk
finns som ekologisk vara 2-3 dl vispgrädde
finns som ekologisk vara florsocker

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Smält fettet, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt och forma en stor bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 20 minuter.

Grädda bullen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna på galler under duk. Skär ut ett trekantigt lock på bullen. Tag ut en del av inkråmet med en gaffel. Blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös smet. Fyll bullen med blandningen. Klicka eller spritsa över vispad grädde. Lägg på locket och sikta över florsocker.

18 Juni 2007  | Recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Gustav W                                             Skaffa en gratis hemsida