Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Ena stunden glädje, nästa stund sorg....

....ibland tar livet tvära vändningar.......

I fredags åkte jag, Nicke, Malte & Gunde till Värmland. Ikväll kom vi hem igen - utan Malte. Han kommer aldrig mer tillbaka och det är sååå tomt här hemma!

Igår fick vi först glädjas åt att Gunde tog ett 1:a pris på spårprov i Norge och blev Norsk Viltspårschampion och därmed även Nordisk Viltspårschampion. Resan från Norge visade sig bli Maltes sista resa. Innan vi åkte hem från Norge skulle jag rasta Malte och när han hoppade ur bilen gnällde han till. Tänkte att han kanske sträckte sig, eller att han var stel efter att ha legat i bilen, men han var inte halt nånstans. På vägen hem stannade vi en gång och rastade hundarna och då märkte vi inte heller nåt särskilt med Malte, förutom att han verkade vara lite trött. Hela bilresan låg han ner i bilen, vilket i och för sig är ovanligt för att vara Malte. Han gillade nämligen inte att åka bil. Men vi tänkte att det kanske berodde på att han var trött. När vi kom fram till Ulles hus i Värmland skulle vi ta ut hundarna ur bilen. Malte ligger fortfarande ner och då börjar jag märka att det är nåt som är konstigt. Han hoppar i alla fall ur bilen, men hela han är låg och svansen bara hänger. Nu är det väldigt tydligt att det är nåt som är fel, men han traskar iväg med Nicke & Gunde på en rastningsrunda. Jag & Ulle går iväg med Mio och sen ringer Nicke mig och säger att vi måste skynda oss tillbaka. Då har Malte lagt sig ner utanför Ulles hus och vi förstår att det är nåt allvarligt som har hänt. Ulle försöker ringa djursjukhuset i Karlstad, men får inget svar så vi lyfter in Malte i bilen och åker iväg. Ingen kontakt med djursjukhuset på hela vägen in, men Ulle får tag på en kompis som har jobbat där och hon åker dit för att möta upp oss. När vi kommer dit ser dom direkt att hans tandkött är blekt och när dom ska ta blodprov kommer det inte ut nåt blod pga att blodtrycket var lågt. Sen kommer veterinären in och hon säger direkt att han har en blödning i buken och att det förmodligen beror på att nåt organ har brustit, troligtvis mjälten. Och detta pga en tumör. Det hände förmodligen när han hoppade ur bilen i Norge och gnällde till. Han är helt tom i blicken och det känns ganska självklart att fatta beslutet att låta honom få somna in. Allt gick snabbt och lugnt till och han hade inte ont. Avsked är alltid svåra och det var väldigt jobbigt att lämna kvar honom där....

Malte fick avsluta sitt liv med flaggan i topp och han fick vara relativt pigg in i det sista. Förra veckan var han med Nicke på rådjursjakt och i lördags busade han med Anna & Patriks hundar.

Vi vill tacka personalen på djursjukhuset i Karlstad och Eleonor som åkte dit för att hjälpa till!

Tack också till Ulle för allt stöd i kaoset som uppstod och för att du var med oss när Malte somnade in!

Tack alla snälla vänner för blommor, sms, telefonsamtal, inlägg i gästboken/bloggen och för att ni tänker på oss! Det värmer!!

Lägger in en bild på Malte som vi tog dagen innan han dog. Han var och badade med Selma & Hera.

Tomrummet här hemma är stort och nu ska vi försöka vänja oss vid ett liv utan våran älskade Malte!
19 Juni 2007  | Blogg | 7 kommentarer
Fy vad tungt, mina tårar rinner när jag läser det du skriver :( Det måste ha varit jättejobbigt för er att mista honom... Känner mig dum som missade detta och förstod först idag (070714) att han inte finns kvar. Vi får höras mer på mailen, tänker på er! Stor kram!!

Webbplats: http://hem.bredband.net/jeanettej/
Skrivet av Jeanette & Chilly den 14 Juli 2007 16:53
...kan inte fatta att Malteproppen är död!!! Kära Malte!

Webbplats: http://www.johannazblogg.blogspot.com
Skrivet av Johanna den 20 Juni 2007 22:02
Jag är hemskt ledsen för er skull. Fick aldrig chans att träffa Malte men har förstått att han var en väldigt älskad vovve. Han har inte ont mer nu, ni tog rätt beslut. <3 Stor kram, Camilla m Stella
Skrivet av C2 den 20 Juni 2007 13:46
MEN VA LÄSER JAG:( :( håret reser sig på armarna!!! fy jag beklagar verkligen!! tänker på er!!!!! det här är det värsta med att ha djur:( KRAMAR I MASS TILL ER!

Webbplats: http://web.comhem.se/~u60531231/
Skrivet av Lotta den 19 Juni 2007 22:18
Vi tänker på er!! Stora kramar Emma & Henke

Webbplats: http://mrperfect.webblogg.se
Skrivet av Emmma & Henke den 19 Juni 2007 19:42
Oj, så tråkigt! Beklagar verkligen sorgen, så jobbigt det ska ha varit. Gamla eller inte så är dom mer än bara en hund, vill inte ens tänka på den dagen som vi skall måsta fatta ett sånt beslut.
Skrivet av Sandra den 19 Juni 2007 19:24
Kära vänner....fy så hemskt, men skönt för Malte att det gick så fort...tänker på er och är med er i tanken... Massa kramar Ulrica o zorro
Skrivet av Ulrica den 19 Juni 2007 08:01
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida