Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


Livet utan Malte

Livet utan Malte är såklart väldigt tomt! Ingen grånos att pussa på, ingen glad svans som bånkar i golvet, ingen som bär runt på alla saker här hemma. Ja, Malte hade många egenheter - båda bra och dåliga.

Tänkte att jag skulle skriva lite om Gundes äventyr i Norge. Vi hade anmält båda hundarna till spårprov i Norge förra helgen. Ulle hade anmält Mio också (Gundes bror). Några veckor innan fick vi veta att ingen av dom hade kommit med på provet på lördagen. Och provet på söndagen hörde vi inget från, så vi trodde inte att vi hade kommit med där heller. Eftersom jag ändå inte hade nåt annat för mig den helgen, så bestämde jag mig för att åka till Ulle i Värmland och träna istället. Men så fick vi veta i torsdags att Gunde & Mio hade kommit med på det norska provet på söndagen och Malte var 3:e reserv. Direkt efter jobbet i fredags åkte Nicke, jag & hundarna hem till Ulle & Mio. Vi hann grilla på kvällen och dricka några öl och cider. Himla trevligt! I lördags åkte jag & Ulle till Hammarö BK för att titta på MH. Lite träning hann vi också med. Efter träningen handlade vi proviant inför Norgeresan, för det skulle tydligen vara dyrt att handla i Norge och man är ju lite snål ibland. =) Vi grillade även på lördag kväll och fixade i ordning packningen. Kl 3 på natten skulle vi kliva upp, så det blev till att lägga sig hyfsat tidigt. MEN det var minsann ingen enkel match att somna för Ulles granne i lägenheten under hade en minst sagt högljudd fest som varade i många timmar. När klockan var halv 1 hade jag fortfarande inte somnat. =/ Vid halv 5 kom vi iväg och det var väl ingen av oss som var särskilt pigg och utvilad. Ulle körde första sträckan fram till efter norska gränsen och sen körde jag resten av vägen. Det var skumt att köra i Norge för på vissa ställen var det lösa får bredvid och på vägen. Har fortfarande inte förstått varför man vill ha sina får lösa i närheten av en bilväg. Men vi lyckades i alla fall komma fram utan att köra på några får. =)

Tror att det var 20 hundar med och dom skulle delas upp i 3 grupper eftersom det var 3 domare. På samlingen var det lottdragning om vilket spår man skulle få. Mio & Gunde hamnade i samma grupp, vilket var bra eftersom vi åkte i samma bil. Vi skjutsade ut Ulle & Mio till deras spår och sen åkte vi till Gundes spår. Mio hade spår nr 3 och Gunde spår nr 6. Medans vi satt och väntade på våran tur kom kvinnan förbi som hade lagt vårat spår. Det är alltså inte domarna som lägger spåren i Norge, utan dom har andra som är spårläggare och den personen går med under provet eftersom det bara är han/hon som vet hur spåret går. Våran spårläggare var jättetrevlig och det var inte alls så svårt att förstå norska som jag hade trott. =) Mycket knott var det i Norge och det var mindre trevligt. Bra väder var det, mulet och uppehåll. Efter ett tag kom Ulle & Mio tillbaka och det hade gått jättebra för dom! Deras spårläggare trodde att det var ett 1:a pris. Gunde gick också jättebra och han hade fått en störning i form av en orrhöna som låg på ägg precis bredvid sitt spår, men det var inga problem. Husse fick däremot problem när han sjönk ner till knäna i ett kärr och fastnade! =)) Som tur var kom han loss och slapp bli norsk medborgare.... =)

Efter provet åkte vi tillbaka till samlingsplatsen och inväntade dom andra hundarna. Tydligen gör dom så i Norge att dom lägger några reservspår ifall det är nån som lägger in en protest mot det spår man har gått. Är det ingen som lägger in protest så får reservhundarna gå dom spåren. Den här gången hade dom 2 reservspår och eftersom ingen la in protest fick dom 2 första reservhundarna gå varsitt spår. Det kändes lite knasigt att Malte var så nära att få chansen att vara med, men så här i efterhand var det kanske lika bra att han inte kom med. Det verkar ha funnits en mening med det.... Sen var det dags för prisutdelning och då lästes hundarna upp i bakvänd ordning, alltså börjades det med dom som kom sist. Mio & Gunde fick varsitt 1:a pris och Gunde hamnade på en 4:e plats. Full fest i Norge! =) Hemresan gick hur lätt som helst och vi körde inte på några får på vägen hem heller!

Imorrn är det midsommarafton och jag ska jobba till kl 12. Sen ska vi åka till Lillen och hans familj i Skärplinge.

EN TREVLIG MIDSOMMARHELG ÖNSKAR VI ER ALLA!!
21 Juni 2007  | Blogg | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida