Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Varför beter vi oss som om vi har tillstånd för att förstöra vår jord?

Jag tänker ofta på varför våra soprum ser ut som micro-katastrofer!

Många skiter i att sortera sina sopor, det kastas hej vilt! Stora elartiklar i vanliga soporna, glas, plast, kompost, miljöfarligt blandas i behållarna som en ohälsosam sallad.
Den salladen vill inte jag och mina kommande barnbarn och andra kommande generationer INTE bli bjudna på!!!
Jag äter inte längre gris- och nötkött av hälsoskäl. Jag försöker att tänka miljövänligt så ofta som jag kan. Men jag blir lätt uppgiven när omgivningen runt-omkring-mej signalerar "om jag gör det i smyg så märks det inte"principen!

T.om på min arbetsplats som är extremt liten(5 personer) så verkar det inte fungera!? Varje vecka får "vi som bryr oss" sortera soporna efter våra arbetskamrater?!
Vá, förstår ni...
Vuxna människor som inte ens bryr sej/kan skilja på papper/plast/urdiskade förpackningar! OTROLIGT!

Jag drar i allafall mitt lilla strå till stacken genom att göra de insatser som jag kan göra, och det tänker jag fortsätta med.

Om nu bar våra regeringar runt-om-i-världen kunde förstå att vi människor behöver MYCKET TYDLIGA lagar för att göra vissa saker.

*Bevakningskameror i soprummen!
*Böter på felsortering!
*Höjda hyror om man inte sorterar sina sopor alls...

Jag lyfter på hatten för detta som jag kopierat ur en tidningn nu på morgonen -


Kostråd ändras av miljöskäl

Att producera ett kilo nötkött orsakar lika stora utsläpp av växthusgaser som 25 mils bilåkning. Nu ska Livsmedelsverket ändra sina kostråd - av miljöskäl.
Den största delen växthusgas är metangas som kommer från kornas matsmältning. Lägg därtill utsläpp av gödningsmedel och energiåtgång, och ett kilo biff påverkar miljön lika mycket som 25 mils bilkörning och 20 dagars användande av en 100-wattslampa.
Det visar en studie från ett japanskt forskarlag vid National Institute of Livestock and Grassland Science. Studien beskrivs i New Scientist, skriver Svenska Dagbladet.
Enligt Jordbruksverket åt en svensk i genomsnitt 27 kilo köttvaror om året 1990. Femton år senare åt vi 43 kilo var om året, enligt preliminära beräkningar.
Det ökande köttätandet har fått Naturvårdsverket och Livsmedelsverket att inleda ett samarbete om nya kostrekommendationer.
- Vi hoppas att de nya kostråden ska vara färdiga i början av nästa år. Råden kommer att ta hänsyn till hur man ska välja mat för att den ska vara mer miljömässig. Eventuellt blir det även en rekommendation att äta mindre nötkött på grund av den konstaterade inverkan på miljön, säger Annika Sohlström, chef för nutritionsavdelningen på Livsmedelsverket, till SvD

       
27 Juli 2007  | Varför... | 1 kommentar
Ac, Visst känns det surt, men jag släpper hellre en fis efter att ätit min biff än att släppt ut 25 mils fossila bränslen. Ökningen av växthusgaser är helt och hållet en fossil grej. Det som finns idag är och förblir återanvändningsbart-Det tillför inget överskott. Den ökning av köttproduktionen världen över är så marginell att den passerar klimatet oberörst jämfört med de fossila bränslen som förbrukats under hundra år. Allt gott, Svante
Skrivet av Svante den 27 Juli 2007 23:15
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & A-C H                                             Skaffa en gratis hemsida