Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Våran semester

Här kommer en sammanfattning av våran semester:

FREDAG 3/8: Jag, Nicke & Gunde packade in så mycket packning i bilen som möjligt och åkte sen västerut. Först till Hindås för att checka in på campingen där och kolla in stugan. Det var en trevlig, liten camping som låg precis vid en sjö. Stugan var också bra, hyfsat stor och rymlig. Efter det letade vi reda på en pizzeria inne i Hindås centrum och sen åkte vi till Flatterhaft för att träffa dom andra som hade anlänt till den kommande kennelträffen. När vi åkte tillbaka till stugan hade även Karin, Freddan & Diesel kommit dit.

LÖRDAG 4/8: Upp tidigt för att åka tillbaka till Flatterhaft och äta frukost. Efter frukosten var det dags för samling och info inför dagens aktiviteter. Enligt tradition fick vi varsin gammeldansk och sen var det bara att köra igång! =) På dagens schema stod bland annat jakttävling. Det var 7 stationer och på varje station kunde man välja olika svårighetsgrader som var värda olika poäng. Det var 1 stort sök, 1 närsök med gosedjur, 2 dirigeringar och 3 markeringar. Jag valde enklaste nivån på dirigeringarna och svåraste på markeringarna. Den ena markeringsstationen blev för svår, men i övrigt är jag nöjd med våran insats. Det blev betydligt fler poäng än förra året! =) Vi fick även ett vandringspris; "Eye Catcher". Det är egentligen förra årets vinnare som ska utse sin eye catcher, men han var inte med i år. Därför var det domarna på stationerna som fick den uppgiften och det blev jag & Gunde. Himla skoj och det tackar vi så mycket för!! Vi stannade kvar och kollade på finalen som bestod av vattenarbete. Det såg väldigt svårt ut och det var så häftigt att se dom 6 duktiga finalekipagen klara den ena svårigheten efter den andra! GRATTIS till er alla 6 i finalen och ännu mera GRATTIS till Kent & Guiness som vann! Senare på kvällen var det grillfest och karaoke. Stackars er som försökte sova i tälten!! Kvällen avslutades med en rallyfärd tillbaka till stugan....

SÖNDAG 5/8: Upp tidigt igen, men inte lika tidigt som dagen innan. Åka till Flatterhaft och äta frukost och sen var det utställning för hela slanten! Gunde var med i ökl och blev där oplacerad. Brorsan Mio kom 2:a i jaktklassen och kompisen Diesel blev BIS-ökl och 3:e bästa hane. GRATTIS till er båda snyggingar! Jag ställde även Jonas hund Ryding som kom 4:a i jaktklassen. Stackars Ryding som fick en trött och bakis handler.... =) Efter utställningen var den trevliga kennelträffen tyvärr slut. TUSEN TACK till Anneli som ordnar denna fantastiska helg för oss valpköpare varje år!! Tror inte ens att vi kan ana vilket enormt jobb som ligger bakom.

MÅNDAG 6/8: Dags att packa ur stugan i Hindås och styra bilen mot Göteborg. Där hade vi hyrt en stuga på Lisebergs camping. Finare stuga än i Hindås, men mindre, så det blev lite trångt med 4 pers, 2 hundar och MASSOR med packning. Fast det gick bra ändå!! Vi kom för tidigt till campingen och fick vänta innan vi fick checka in. Vi hann med en runda på minigolfbanan under tiden och jag kom som vanligt sist - jättesist. Efter att ha läst olika broschyrer om vad man kunde göra i Göteborg, bestämde vi oss för att göra ett besök på Liseberg på måndagskvällen. Jag & Karin gick iväg och tränade lite med hundarna innan för att dom skulle vara trötta medans vi åkte iväg och roade oss. Vi tog spårvagnen till Liseberg. Himla smidigt! Där köpte vi åkband för att kunna åka så mycket som möjligt. Tyvärr hann vi inte med allt som vi hade velat, för Liseberg stängde redan kl 23 och vi hann bara vara där ca 5 timmar. Min favorit blev Kållerado där man åkte i en vattenbana i stora runda båtar. Favorit nr 2 blev Kanonen. En 5-kamp gjorde vi också och den vann jag & Nicke. Blöta (efter alla vattenattraktioner) och nöjda åkte vi sen spårvagnen tillbaka till campingen.

TISDAG 7/8: Fint väder = badväder! Vi hittade en sjö med en badplats där man fick ta med hundar. Mitt premiärdopp för det här året blev avklarat! =) Hade väl gärna haft liiite varmare vatten, men till slut kunde jag doppa mig och faktiskt även simma en bit. Efter badet åkte vi in till stan för att gå på Universeum som var ett jättehäftigt ställe! Där fanns jätteakvarier med hajar, rockor som man kunde klappa på, ormar, spindlar, en regnskog med apor, fåglar, fjärilar, kajmaner, pirayor, en anakonda mm. Det fanns även fjällbäckar och akvarier med svenska fiskar samt experimentverkstäder, rymdskepp och annat skoj. På kvällen blev det återigen en minigolfrunda på en annan bana och jag kom sist igen - jättesist!

ONSDAG 8/8: Packa ur och städa stugan för att åka till Ullared. Vilket galet ställe!! Har inte så mycket mer att säga om det. Lyckades överleva och ta oss därifrån! =) Vi åkte sen vidare till Halmstad för att hälsa på Frida & Uffe och våldgästa dom resten av semestern. På kvällen grillade vi och drack upp några av Frida&Uffes öl & cider....

TORSDAG 9/8: På förmiddagen blev det hundträning för oss tjejer och golf för killarna. Varmt & soligt var det och därför passade det bra med bad i havet efteråt! Vi hade tänkt åka till Tylö Sand, men för att slippa behöva trängas på stranden åkte vi istället till en annan strand. Det var helt okej badtemperatur, men för en badkruka är det ändå svårt att komma i vattnet första gången. =) På kvällen tog vi en taxi in till stan (Halmstad) för att gå på en av Frida&Uffes favoritrestauranger; Fridolfs. Eller var det Alfreds? Eller Adolfs?? =) Hur som helst hade dom supergod mat! Mätta & belåtna promenerade vi vidare till Mårtenssons där det var karaoke. Fridas trevliga kusiner Ingela & Yvonne mötte upp oss där. Frida & Karin var dom enda i vårat gäng som vågade sig upp och ta ton. Bra jobbat!

FREDAG 10/8: Dåligt väder och perfekt dag för shopping!! Först åkte vi till en godisaffär ute på landet där det fanns hur mycket godis som helst! Jag köpte en stor påse som det fortfarande finns godis kvar i. =) Sen åkte vi in till stan. Medans tjejerna shoppade var killarna och körde gocart och sen möttes vi på stan för lunch. Sen på kvällen kom även Marie med Humla till Frida & Uffe för att bo där under helgen. Vi hade kräftskiva och sen var det dags att gå och lägga sig för att orka gå upp tiiiidigt nästa morgon.

LÖRDAG 11/8: Kl 5 ringde väckarklockan, för kl 6 skulle vi åka till Flatmästerskapet. Frida & Karin skulle starta med Gizmo & Diesel. Det blev en heldag där. Vi hann inte se hela finalen, för det hela blev försenat pga av spöregn och åska och vi skulle hinna duscha och byta om och åka tillbaka till kvällens supé.

SÖNDAG 12/8: Även halva söndagen spenderades på Flatmästerskapet och sen var det dags att åka hem.

TACK Frida & Uffe för eran stora gästvänlighet och för att vi fick bo hos er! Det har varit jättetrevligt! Vi upptäckte när vi kom hem att Danne har valt att förlänga sin semester i Halmstad och han våldgästar Frida & Uffe ett tag till. Hoppas att han inte ställer till alltför mycket besvär! I såna fall får ni skicka hem honom. =)

TACK också Karin & Freddan för en trevlig och innehållsrik semester!

Detta är bara en sammanfattning av våran semester. Har säkert missa att skriva nåt, men allt är ju inte heller av intresse. Vi glömde ta med kameran och därför har vi inga bilder från semestern.
13 Augusti 2007  | Blogg | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida