Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Värmlandshälja!

Jaha, det är kanske dags att skriva om våran helg i Värmland. Jag & Gunde åkte iväg vid lunchtid i fredags. Hade förresten en mindre lyckad fredagsförmiddag på jobbet; precis innan jag hade jobbat klart backade jag på en grindstolpe med jobbets bil vilket var både klantigt och onödigt!! Fick ägna mycket tid åt att fylla i en skadeanmälan innan jag kunde åka. Vilka knäppa frågor det är på en sån där skadeanmälan! T ex "Vem har utfärdat körkortet?" Ja vad ska man svara på en sån fråga? Biblioteket? Flingpaketet? Postorder? Eller kanske Vägverket?? Kan av erfarenhet numera säga att det inte går att flytta grindstolpar med bil, så försök er inte på det!! Nåja, lyckades ta mig ända till Värmland utan att köra på nåt annat dumt. Åkte först hem till Ulle & Mio och där väntade vi in Gunilla & Aliz. Aliz är Gundes syrra och dom hade åkt ända från Skåne. Sen åkte vi iväg till skogen för Gunde & Mio skulle gå spårprov. Ulle gick proven med båda hundarna och det blev två 1:a pris. Ulle var ganska svettig efteråt! =) Tack för att du agerade broms åt Gunde!

Efter provet åkte vi iväg till vandrarhemmet utanför Kil och packade in våran packning på rummen. Jag & Ulle skulle hjälpa Gunilla & Aliz med viltspår under helgen, så vi la ett kort spår till Aliz utanför vandrarhemmet. Sen åkte vi och köpte pizza och drack lite alkohol medans vi väntade på resten av gänget. Först kom Anki & Wilda (flat) med sin kompis Elisabeth vars hundar jag har glömt namnen på, men det var en flat och en schäfer. Lite senare på kvällen dök även mitt träningsgäng från Sthlm upp; Caroline med Nova, C1 med Karma & Zera, Johanna med Spider, T3 med Gus, C2 med Stella och C3 med Cilla. På kvällen blev det prat och lite planering inför morgondagen. Alla var rätt så trötta, så det blev ingen sen kväll.

Lördag morgon gick vi upp tidigt (enligt mig) och åt frukost. Efter frukosten åkte Sthlmstjejerna iväg till Hammarö BK:s lydnadstävling. Några av dom skulle tävla och dom andra skulle heja på. GRATTIS C2 & Stella till erat 1:a pris!! Nu är LP:t näääära! =) Vi andra (jag, Ulle, Gunilla, Anki & Elisabeth) åkte iväg till skogen för att träna med hundarna. Vi tränade jakt, viltspår, personspår och sök. Det var Ulle & Elisabeth som tränade sök med sina hundar och vi andra var figuranter. Jag hade aldrig varit figurant på ett sök förut och det var jätteroligt och spännande! Kanske inte så roligt att ligga ihopvikt i ett minimalt utrymme med en mygga som vägrade sticka(!). =) Det var i alla fall väldigt intressant att få se hur sök fungerar! Efter träningen åkte vi tillbaka för att möta upp resten av gänget + några nytillkomna vid vandrarhemmet. Dom nytillkomna var Gun med Jappie & Brasse (kelpiesar), Malin med Geisha (kelpie) och Cissi med Nora & Melwin (flattar). Och så fick vi ett trevligt återseende av "farmor" Helena som hade åkt ända från Skellefteå! Hon hade med sig sina 2 flattar Mustang & Pontiac. Mustang är pappa till Gunde, Mio & Aliz. Det var första gången Helena träffade Gunilla & Aliz, så det var skoj! Sen åkte vi iväg hela gänget till ett annat ställe för att träna. Ulle hade hittat ett jättefint ställe vid en sjö där vi grillade korv. Helena trimmade Aliz & Gunde och sen blev det fotografering av bildelssyskonen och deras pappa. Vi hann inte träna nåt mer innan det blev mörkt. När vi kom tillbaka till hade borden dukats av Yvonne (som äger vandrarhemmet) och sen kom den goda middagen som vi hade beställt. Vi drack lite mer alkohol och pratade tills mitt i natten. Alla var rätt så trötta även den här kvällen. =)

Söndagen började med frukost och städning av rummen. Sen packade vi in all packning i bilarna och åkte iväg till samma ställe som på lördagen. Några stannade på vägen och la spår till sina hundar. Vi med flattar tränade med apportkastare under tiden. På söndan fick vi sällskap av ytterligare några värmlänningar; Anna-Carin med flattarna Izor & Chica, samt Christina med kelpiesar som jag inte vet vad dom heter. Mitt träningsgäng ville se lite jaktträning, så vi la ut ett sök med 18 dummiesar som Mio, Gunde & Chica fick dela på. Sen ville träningsgänget testa samma sak med sina hundar och dom var jätteduktiga! Det var roligt att se andra raser som apporterande fågelhundar! =) Vad sägs om en jaktcollie, en jaktrottis, en jaktpudel, en jaktberner sennen, en jaktblandis och en jaktcocker spaniel? Häftiga var dom! Nu vill vi ser er alla på jaktprov i vår! Efter träningen var det dags att avrunda helgen och dom flesta åkte den långa vägen hemåt igen. Jag & Gunde blev kvar, för vi skulle stanna i Värmland några dagar till för att vara med på älgjakt.

TACK ALLA FÖR EN SUPERTREVLIG HELG!! Vi hade ju även tur med vädret!

Lägger in en bild på ett gäng brudar som har tvingats packa ur alla saker ur bilen för att få fram domkraften som några andra behövde låna till sitt punkterade däck. Sen skulle alla grejer in i bilen igen..... Är imponerad över att ni lyckades få plats med 4 personer, 4 hundar och packning i bilen och dessutom orkade åka såååå långt. Snacka om mentaltest! =)
11 Oktober 2007  | Blogg | 1 kommentar
Uh va ni verkar ha haf det bra här i värmland.... så synd att jag missade er!
Skrivet av Maud,Zoie,Mollie den 12 Oktober 2007 16:31
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida