Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Älgjakt

Vem hade trott att jag nånsin skulle vara med på älgjakt? Inte jag i alla fall! Pappa har jagat älg, Nicke jagar (lite av varje), men ändå har jag aldrig följt med på någon jakt. Bortsett från att jag numera har börjat döda sniglar, så är jag djurvän av stora mått! Nu fick jag & Gunde möjlighet att följa med på älgjakt i samband med våran Värmlandsvistelse och jag tackade faktiskt ja. På måndag morgon packade vi bilen med fika, varma kläder, hundar, spårgrejor och andra bra-att-ha saker. Förvarnade Ulle på vägen dit om att jag förmodligen skulle börja gråta om jag fick se en älg skjutas.... =) Vi kom fram i god tid och hann prata en stund med jaktlaget. Himla trevliga allihop! Vi fick reda på att dom redan hade skjutit en älg tidigare på morgonen och att dom hade låtit den ligga kvar för att våra hundar skulle få testa att spåra. Älgen hade dött på en gång och därför var det inga blodspår alls. Mio fick börja och sen var det Gundes tur. Både sökte sig fram till älgen, även om det inte blev så mycket spårning. Båda hundarna tyckte att det var spännande med den stora älgtjuren! Sen fick vi vänta ett tag medans tjuren kördes bort till gården för att flås och göras i ordning. Under tiden fikade vi. När jobbet med tjuren var klart, var det dags för taktiksnack och planering av återstående jakt. Jag & Gunde och Ulle & Mio skulle gå i drev tillsammans med 2 andra. Vi gick på 3 olika ställen och såg en massa spår efter älg, men tyvärr såg vi inga älgar. Det var väldigt snårigt på en del ställen och jobbigt att ta sig fram, men det var väldigt roligt & spännande! Jaktlaget skulle bara få skjuta en tjur och en kalv på årets jakt och eftersom tjuren sköts redan samma morgon, var det alltså en kalv vi var på jakt efter. Och inte vilken kalv som helst, utan en dubbelkalv = vi skulle hitta en ko med 2 kalvar.

På tisdagen började vi en timme tidigare. Vi gick i drev igen; jag, Ulle, hundarna och 2 killar. På första stället skulle jag gå i mitten och blev anvisad en riktning. Tyckte att jag med mitt obefintliga lokalsinne höll riktningen riktigt bra, ända tills jag såg Henrik komma åt mitt håll. Shit, tänkte jag, nu har jag sabbat hela drevet! Men så var inte fallet, utan Henrik hade bytt håll eftersom vi hade drivit fram 4 älgar som gick snett åt andra hållet. Ojojoj, nu blev det riktigt spännande!! Vi började gå åt andra hållet och fick då syn på Ulle & Mio som inte hade nån aning om varför vi hade bytt håll. =) Men Ulle & Mio hade fått närkontakt med älgarna och Ulle hade sett rumpan på den ena tjuren. Vi drev ut älgarna på åkern, men ingen av dom var lovliga att skjuta, så det var bara att gå till ett annat ställe och göra ett nytt försök. Vi fick först vänta in att skyttarna skulle ta sig till nästa pass innan vi kunde börja gå. Jag & Gunde skulle gå längst till höger och fick instruktioner om att gå rakt fram tills vi kom till en "mösse". En vaddå??? Språkförbistringar i älgskogen!! =) Hade till slut klart för mig hur vi skulle gå och sen knallade vi in i skogen. Detta var första gången vi inte skulle se varandra i skogen eftersom det var ganska långt mellan oss. När vi hade gått ganska en bra bit hör jag ett skott inte alls långt ifrån där jag gick. Vi hade fått veta att vi skulle lägga oss ner om vi hörde skott, så jag slängde mig ner på marken! Man är inte så kaxig när det kommer ett skott så nära! Ropade på Ulle, men hon hörde mig inte. Låg en stund, men det kom inget mer skott. Jag började gå igen, men jag vågade INTE gå åt det håll som skottet kom ifrån. Vinklade lite åt vänster istället och kom strax fram till "mössen" och fick där syn på skytten som smög fram med geväret i högsta hugg. Jag väntade in Ulle och vi stannade tills skytten vinkade att vi kunde komma fram. Vi hade lyckats driva fram en ko med en dubbelkalv rakt mot den ena skytten. Han hade skjutit en älgkalv som låg på myren. Gunde & Mio gick fram och nosade massor på älgkalven. Älgjakten var nu över för i år och vi fick mycket beröm av jägarna + löfte om att få vara med igen nästa år!

Blå himmel, strålande sol, trevligt sällskap & spännande, lyckad jakt! Vi kommer tillbaka nästa år igen! =)
12 Oktober 2007  | Blogg | 2 kommentarer
fasen va coolt att ni var med!!! riktigt avundsjuk är jag! :) Fick inte efteranmäla mig till söndag, och tävlingen, så blir inget chans på Lp imorrn inte... :( Ikväll ska jag sova första natten i nya lägenheten däremot! Hihi! Kram från camilla o stella
Skrivet av C2 den 13 Oktober 2007 14:54
JAg, är en av dem som ALDRIG trott at du skulle vara med på en älgjakt!!!

Webbplats: http://www.johannazblogg.blogspot.com
Skrivet av johanna den 13 Oktober 2007 00:17
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida