Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Jaktträningsdag

Idag har jag & Gunde varit i Odensala och tränat jakt tillsammans med Tina & Nellie, Eva & Trolla och Britt-Marie & Bonnie. Vi skulle egentligen ha varit 8 pers, men 4 fick tyvärr förhinder. Vi hann träna en hel del och lite fika blev det också. Först delade vi upp oss och tränade bland annat linjetag, markeringar och närsök på två olika ställen. Sen blev det fikapaus innan vi fortsatte med samma träning som före fikat. Därefter skulle vi avsluta med ett stort sök på ängen. Vi la ut 20 dummiesar på ett stort område med ett litet dike i början. Dummiesarna la vi på knepiga ställe så att hundarna skulle få jobba ordentligt. Vi stack in dom i grästuvor, i taggiga buskar, i diket, på en sten, i en enbuske. Hundarna var tvungna att söka av både före diket, i diket och efter diket. Sen ställde vi oss på rad och turades om att skicka. Varje hund fick hämta in 5 st var. Den 20:e och sista dummiesen fick vi inte tillbaka, den hade vi gömt för svårt. =)

Söket skulle ju vara avslutningen, men vi gjorde ytterligare en sista övning som var markeringar med vilt. Jag är nöjd med Gundes insats idag. Ibland gjorde jag det för svårt för honom, men då fick vi backa lite - eller rättare sagt gå fram lite eftersom jag hade backat för långt. =) Vi hade en trevlig träningsdag och det är mycket roligare att träna flera än att träna ensam, så nu ska vi försöka ordna regelbundna träningsträffar.

Gunde är helt slut ikväll och just nu ligger han på rygg i Biabädden med alla 4 ben i vädret. =) Det tar på krafterna att vara ute och träna en halv dag! Även matte är trött....

Igår blev Gundes halvbrorsa svensk utställningschampion på utställningen i Wången! GRATTIS Quattro (New-Gittans Pop Show) & Ingela!!
18 November 2007  | Blogg | 1 kommentar
Vilken härlig dag ni verkar ha haft. Önskar att jag också hade tiden att träna ordentligt men just nu är det så mycket på jobbet och med min renovering att jag inte hinner. Är snart klar och då ska jag sätta igång med träningen ordentligt igen. Har i alla fall tänkt träna lite lydnad på onsdag så har du lust är det bara att komma förbi. Kram
Skrivet av C1 den 19 November 2007 21:54
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida