Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Mera jaktträning

Idag har vi varit på jaktträning igen. Denna gång var det nkl-träning hos Anita Norrblom. Visste inte hur lång tid det skulle ta att köra dit, men på vägen dit upptäckte jag att vägen jag hade tänkt åka (en längre väg för att slippa rusningstrafiken) skulle ta för lång tid. Fick ändra om planerna och chansa på en närmare väg, men med risk för köer. Hade dock tur och det gick väldigt smidigt att åka. Därför hade jag helt plötsligt väldigt gott om tid och hann möta upp Tina med Nellie på en Shellmack innan.

Vi var 6 st med på träningen; 3 flattar, 2 labbar och 1 golden. Vi började med fika och genomgång av dagen, samt presentation av oss alla. Sen knallade vi iväg in i skogen för dagens övningar. Vi har mest kört olika markeringsövningar och vi fick även massa skotträning eftersom Anita sköt vid alla övningar. Dagen avslutades med enkelmarkering där hundarna skulle springa ner i en grusgrop och sen upp på andra sidan. När alla hundar hade gjort det skulle vi göra linjetag på samma ställe. Hundarna tyckte det var jättekul att springa i grusgropen!

Vi har inte tränat så mycket med skott och jag trodde att Gunde skulle varva upp mer än vad han gjorde, med tanke på att det blev en hel del skott. En av hundarna gnällde en hel del och en matte var tvungen att peppa upp sin hund med en pipboll hela tiden, så det var minsann ingen lätt miljö att hålla sig lugn i. Jag tyckte att Gunde skötte sig över förväntan! Stadgan var också bra och det är jag glad för! Vad gäller markeringar så har Gunde fortfarande svårt att bedöma avstånd, särskilt som idag när han satte sitt fokus på skytten. På en övning stod vi på en stig och bredvid stigen var det en låååång rad med granar. Anita sköt iväg dummiesen ända till sista granen och Gunde markerade den inte förrän den slog ner och hamnade bakom granen som var längst bort. Glad i hågen sticker han iväg och börjar leta bakom 3:e granen (av kanske 20 granar). Så kan det gå om man koncentrerar sig mer på skytten, men det är Gunde i ett nötskal! =) Blev så full i skratt för det såg så kul ut! Den hamnade ju faktiskt bakom en gran - så det så!! Ska det vara så noga vilken gran?? Gran som gran!

Har ingen bild från dagens träning, men en bild från en träning på samma ställe för 2 år sen. Det är grusgropsövningen.
20 November 2007  | Blogg | 1 kommentar
hihi mio håller me gunde, gran som gran liksom:=) Kul att träningen gick så bra, fast vi trodde inte annat heller, han kommer ju ur en superjobbakull:=) kramiz från oss

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 21 November 2007 15:46
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida