Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Jobbet

Bäst att man skriver nåt här så syrran får se att jag fortfarande lever. =) Det har inte hänt så mycket sen sist, inget av värde att skriva om här. Hela veckan har bestått av att äta, jobba, sova. Spännande, eller hur? Det får alltså bli en blogg om jobbet.

Politikerna har bestämt att vi ska hitta på nåt kul för pensionärerna 2 ggr varje år och vi får extra pengar till det. I måndags var det dags för tillfälle nr 2 för det här året och vi hade fixat en jullunch. Det är en jättebra idé att vi ska genomföra detta, men det är ack så tidskrävande och kräver en hel del planering och förberedelser som vi egentligen inte har tid med. Särskilt inte just nu när vi redan är underbemannade pga att vi har några som är sjukskrivna och några som har semester. Dessutom har vi mer att göra före julen för att vi ska kunna gå ner på helgbemanning när det är storhelg. Normalt så är vi 10-12 som jobbar på vardagarna och 6-7 på helgerna. Därför måste vi göra en del extra jobb både före och efter julen för att kunna "överleva" storhelgsdagar som infaller på vardagar. Nåja, drygt 70 personer bjöds in till jullunchen (det var jag som skrev alla adresser på kuverten = skrivkramp). Drygt 30 tackade ja till att komma. Jag tycker det är lite trist att dom som verkligen skulle behöva komma ut och träffa folk och ha lite trevligt, det är dom som tackar nej. Och dom som kommer är dom som ganska ofta är ute på olika aktiviteter. Men inte så mycket att göra åt den saken. Det är lite kul, för anledningarna till att folk inte vill komma är för att man hör/ser dåligt, löständerna sitter inte fast ordenligt, svårt att tugga maten, ont i baken, jobbigt att åka iväg, orkar inte osv.... Som om inte fler pensionärer har samma/liknande problem! =)

Först bjöd vi på glögg, sen jultallrik som vi hade beställt från cateringfirma, och till sist fick dom kaffe och pepparkaka. Vi hade även underhållning i form av 3 dragspelare. Våra pensionärer är inte så bra på att mingla. =) Dom äter sin mat och lyssnar på musiken, men det är inte så många som tar tillfället i akt att prata med nån annan vid bordet. Ändå var detta femte gången vi ordnade nåt, så dom borde ju känna igen varann vid det här laget. Det var i alla fall väldigt uppskattat och det gör att det är värt arbetet vi lägger ner på att vara pensiofestfixare!!

Vad har hänt mer på jobbet? Jo, jag fick fånga in en häst på rymmen igår. En av dom vi åker till hyr ut stallplatser. När jag & Camilla skulle åka därifrån, såg vi att en av hästarna var ute på vägen. Det var en liten, ung ponny som tyckte att gräset var grönare på andra sidan. Eller att frosten var vitare på andra sidan. Eller att leran var lerigare på andra sidan.... Den försökte ta sig in i en av hagarna och jag trodde att det var den hagen som den hade rymt ifrån. Hagen bestod av 3 eltrådar och ponnyn fastnade såklart mellan trådarna. Tack och lov verkade inte elen vara på, men vi kunde ju inte låta den sitta fast där! Lyckades trampa ner en av trådarna och trycka in ponnyn i hagen. Då säger en 12-årig kille som är på besök på gården att den absolut INTE får vara i den hagen, för dom andra hästarna är inte snälla mot den. Shit också!! Vi ser snabbt att dom andra 2 hästarna inte är glada åt den lilla besökaren, som inte riktigt förstår att den inte är välkommen. Jaha, det är bara till att ge sig in i hagen och försöka avstyra bråket och få ut ponnyn igen. Det var inte helt enkelt, men till slut lyckas vi sära på hästarna och fösa ut ponnyn (som inte hade nån grimma på sig). Den 12-åriga killen säger att han vet att det är en hage längre bort som ponnyn ska vara i. I den hagen är det 3 andra hästar som är väldigt nyfikna. Camilla fick gå in och sjasa bort dom hästarna för att dom inte skulle rymma när vi öppnade grinden. Dom hästarna verkade inte vara arga på ponnyn, så jag hoppas att vi släppte in den i rätt hage! Gjorde i alla fall en god gärning igår! =)

Idag har jag varit ledig. Pålle skulle skjutsas till veterinären för ett nytt återbesök. Såret läker bra, men det dröjer nog några veckor innan det är helt läkt. Antibiotikakuren blev förlängd med en vecka till. Inget nytt återbesök är inplanerat, utan vi ska ringa dit om vi tycker att nåt ser konstigt ut. Efter veterinärbesöket åkte jag hem och åt lunch och fixade lite hemma. En långpromme med Gunde blev det också. Sen hem och duscha innan jag åkte till Bredden för att hämta ut paket med julklappar från släkten i norrland. Åkte vidare till Upplands Väsby för att köpa Nickes julklapp. Vilket kaos det var på parkeringen! Hade dock tur och fick en bra plats på en gång. Stod en stund och kollade på parkeringskaoset och det var riktigt underhållande! =) Ikväll har vi ätit glöggryta. Låter kanske skumt, men det var riktigt gott! Jag är ju inte särskilt förtjust i den traditionella julmaten. Det jag äter på ett julbord är: köttbullar, prinskorv och potatis. Jag vet, jag är konstig!! =) Därför är det roligt att prova lite modern och annorlunda julmat.

Eftersom vi för tillfället har jättekris med personal på jobbet, erbjöd jag mig i ett svagt ögonblick att dom skulle få ringa mig i helgen om nån skulle bli sjuk. Jag är ledig fre-lör-sön och tänkte att eftersom jag ändå är hemma, så kan jag vara snäll och ställa upp om det behövs. Ångrade mig redan i morse, för det kändes riktigt välbehövligt med 3-dagars ledighet. Sen gick det inte många timmar förrän jag får ett samtal från jobbet; "Kan du jobba på söndag?" Så på söndag ska jag jobba, men det är bara halva dagen och Nicke & Gunde ska ändå iväg på jakt. Extra pengar är inte helt fel i husbyggnadstider! Så nu ska jag jobba: söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag. Är LEDIG på fredag! Sen jobb igen: lördag, söndag, måndag, tisdag. Man kan snabbt räkna ut att jag ska jobba heeeeela julen OCH nyår. Vi ska alltså fira jul här hemma, vilket känns bra av flera anledningar och jag är glad för att det blir så.

 

21 December 2007  | Blogg | 2 kommentarer
Jag tycker att det verkar ha hänt en del ändå!!! Låter som ett rätt varierande jobb du har...hästjakt å allt! Trist att så få dök upp till eran tillställning! Trevlig helg å jobba lugnt!

Webbplats: http://www.johannaagnes.blogg.se
Skrivet av johanna den 22 December 2007 12:55
hihi du råkar då alltid ut för lösa hästar,kor undra va de blir nästa gång??*ler* skönt me långhelg:=) o va skoj för gunde o få va me på "riktig jakt" mio är lite avis säger han, hihihi!!! Ha nu en riktigt god-jul på er hela familjen o pussa lite på brollan från oss:=) kramiz ulle o mio

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 21 December 2007 21:55
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida