Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


jobb å uselt väder!

Nu har jag jobba tre dagar. Mjukstartade med att åka på en anmälan i måndags, gick å lyssnade på en rättegång igår, var ute hela dagen idag (lysande idé med tanke på vädret!)

Rättegången igår handlade om en tant som åtalats för vanvård av sina tre katter. Katterna hade extrem muskelförtvining (veterinären som undersökte katterna trodde att de var utmärglade!) men var vid "normalhull". Det som nog talade till den åtalades nackdel var att hon förde sin egen talan. Känns som att det framgick ganska tydligt att detta inte är en sund och psykiskt normal människa. Domen kommer om två veckor. Åklagaren yrkade på kortare fängelsestraff alt. villkorligt med dryga böter medan försvaret yrkade på frikännande alt. dagsböter av lägre belopp. Vi hoppas på att hon fälls för djurplågeri för det betyder att hon får djurförbud och därmed kan vi kanske omhänderta de andra djur som hon har och inte sköter tillfredsställande. Detta är samma tant som vi besökte tillsammans med polisen i somras....

Idag var vi ute hela dagen i det underbara januarivädret. Det regnade oavbrutet mer eller mindre hela dagen! Jättekul att vara ute då och göra inte så meningsfulla besiktningar av hästtransporter! För enligt nya direktiv från Jordbruksverket skall alla djurtransporter godkännas ur djurskyddssynpunkt + att den som kör transporten skall ha ett intyg på att de har kompetens för att frakta djur s(om de får när de gått en speciell kurs).Detta gäller from 5 januari i år. Det finns bara ett liiiitet problem....kursen som alla ska gå finns idag inte (och nästan ingen känner till att de ska ha intyg och godkännande).

Det finns två ställen som har kurser men de utbildar bara de som kör slaktbilar i dagsläget. JÄTTEBRA!!! Så alla ska gå en kurs som inte finns idag för att kunna få intyget. I Sverige gäller f.n. att man ska ha anmält sig till en sådan kurs, eftersom ingen sådan ges i dagsläget. Problemet är om man ska passera in i övriga EU då man kan få dryga böter om man inte har nåt intyg...och dispensen gäller ju bara i Sverige...SUCK!!! Känns som att vi har andra saker att göra än att kolla transporter som ändå måste besiktigas varje eller vartannat år...Dessutom var det kallt och blött och lerigt! BLÄ!

Provkörde en Toyota Corolla igår. Blev inget köp. Bilen såg fräsch ut och var ok att köra men det fanns vatten i oljetanken vilket tyder på problem. Letar vidare...

Som avslutning, en mycket modig man :http://www.norrteljetidning.se/site/page/1316?newsid=341
16 Januari 2008  | Januari 2008 | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida