Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Helgen i Värmland

I fredags morse gick jag & Gunde upp tidigt i ottan. Lika tidigt som när jag jobbar. Åkte faktiskt till jobbet för att äta frukost innan vi åkte vidare till Värmland.  Där blev dom förvånade när jag kom dit på min lediga dag! =) Kom fram hos Ulle vid 12-tiden och där fikade vi först innan det var dags för dagens aktiviteter. Vi åkte ut till skogen för att träna jakt; markeringar, dirigeringar och ett sök. Sen grillade vi korv och efter det gick vi en långpromenad. Gunde & Mio sprang omkring och pussade på varann. Värsta bögtendenserna! =) Innan vi åkte hem till Ulle igen, körde vi lite rapportträning med Gunde. På kvällen fick Gunde testa klossträning och det verkade han tycka var skoj! Han tycker i och för sig att det mesta är roligt! =) Ulles mamma kom förbi med kalops som hon hade gjort på älgköttet som vi fick när vi var med på älgjakten i oktober. Oj, vad gott det var!! TACK Lena (alltså inte min mamma, utan Ulles mamma) för den jättegoda kalopsen!! Senare på kvällen kom Kristina & Angelica förbi. Det blev några öl & cider och både hundprat och annat prat. Himla trevligt! Och extra trevligt att Angelica kom från nästan samma ställe som mig i norrland! Vi har gått på samma skola, men hon är yngre än mig så vi gick inte där samtidigt. Därför hade vi inte träffats förut. Men jag hoppas att vi kommer att träffas fler gånger!

På lördagen åkte vi till Kristinas skog. Där var dom ett gäng som skulle träna brukssök. Jag & Ulle körde jaktträning igen. Ungefär samma upplägg som dagen innan, men det blev svårare pga svårare terräng. Hundarna skötte sig bra! Efter markeringarna och dirigeringen gick vi tillbaka till bilarna och grillade korv. Sen la vi ut ett jättestort sök med 16 dummiesar. Det var ett trixigt område med svår terräng. Flera stora diken kors och tvärs i området som hundarna var tvungna att ta sig över. Rotvältor, stubbar, ung granskog, snårigt & bråtigt och en del snö. Ganska tungsprunget med andra ord. Dom fick hämta varannan gång och ingen av dom gav upp fastän att dom båda var rejält trötta på slutet! Efteråt gick tillbaka och fikade med sökgänget som hade genomgång av sin sökträning. Tillbaka till Ulle för att byta "utrustning" och sen åkte vi till ett ridhus som Ulle hade hyrt. Vi tränade lydnad där i 2 timmar. Med Gunde gick vi igenom momenten i lydnadsklass 2 och fick tips på hur vi ska träna. Vi har en hel del att träna på nu! =)

Precis när vi ska åka därifrån ringer Ulles pappa och säger att polisen är på väg för att hämta en av Ulles grannar, den så kallade källarmannen. Shit! Vi undrade såklart vad som hade hänt och skyndade oss tillbaka. Jag tänkte direkt att han hade pajat min bil som stod på parkeringen. Det visade sig att han hade varit på nån annans bil och sen hotat bilägaren. Det händer en massa saker Skattkärr! På söndag morgon var ett fyllo ute och vinglade precis när jag var ute med Gunde. Jag såg honom inte, men Ulle hade sett honom från fönstret. Han hade gått på hennes föräldrars tomt, på grannarnas tomter, tappat båda sina skor, tappat bort sin mobiltelefon och sen somnat i en av bilarna som stod parkerad på gatan. =) Det är nästan värre där än vad det är här i Stockholm!! =))

TACK Ulle för en jättetrevlig helg!

29 Januari 2008  | Blogg | 2 kommentarer
Vilken härlig helg ni har haft!! Blir man ju riktigt sugen på vår träningshelg:) kram
Skrivet av T3 den 30 Januari 2008 21:27
ja säg ä de inte spännande här...lr inte kanske.....fick veta idag att min granne kommer inte tebax iallafall*HURRA* så nästa gång ä de nog lugnt här:=) Vi ser fram emot o se er klättra i lydnadsklasserna OCH jakten OCH brukset för jisses sicken härlig och duktig bror han har mio:=) o den där grillen får ja kanske ta o uppfinna själv*ler* kramizar från oss

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 29 Januari 2008 21:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida