Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Den perfekta hustrun

En dag satt en lapp med den här texten på våran kylskåp när jag kom hem:

"Den perfekta hustrun.....

Är vi lite för hårda mot våra gubbar där hemma ibland? Kanske borde vi lägga manken till lite mer när han slutkörd kommer hem från kontoret? I en amerikansk hushållsbok från 60-talet går det att på fullt allvar läsa följande råd:

  1. Ha middagen färdig. Planera ingredienserna redan kvällen före så att du är säker på att rätten blir lyckad och att allt blir klart i tid tills din man kommer hem.
  2. Fräscha upp dig. Vila i 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din make-up och sätt upp håret med ett band.
  3. Städa undan i huset. Ta en sista runda genom rummen och plocka undan skolböcker, leksaker och papper. Torka av borden med en trasa.
  4. Tänd en brasa i öppna spisen. När det är kallt under vintermånaderna  bör du tända en brasa som din make kan koppla av framför.
  5. Eliminera alla oljud. Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda. Säg till era barn att hålla sig tysta och lugna.
  6. Ha ett vänligt bemötande. Ge din man ett stort leende och visa att du är glad att se honom. Låt honom prata innan du gör det, för det han har att säga är viktigare.
  7. Låt kvällen bli hans. Klaga inte om han kommer hem sent eller äter middag på restaurang utan dig. Försök istället förstå vilket pressat tidsschema han har.
  8. Skapa en lugn atmosfär. Se till att ert hem blir en bra plats för avkoppling, så att din man får återhämta sig fysiskt och psykiskt.
  9. Gör det bekvämt. Låt honom sjunka ner i en skön fåtölj eller lägga sig i sovrummet. Ha en kall eller varm drink redo, rätta till hans kudde och erbjud dig att ta av honom skorna. Prata med mjuk och behaglig röst.
  10. Var inte frågvis. Ställ inga frågor om vad han har gjort under dagen. Kom ihåg att han är husets herre och alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och ärlig. Du har ingen rätt att ifrågasätta honom."

Jag vände på lappen och skrev en egen text på baksidan! =)

8 Februari 2008  | Blogg | 2 kommentarer
Haha!!!! Jag vill oxå höra din version!

Webbplats: http://www.johannaagnes.blogg.se
Skrivet av johanna den 9 Februari 2008 12:57
Och den egna texten vill jag gääärna se!!! ;-)
Skrivet av Gunilla den 9 Februari 2008 00:25
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida