Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2020)
>>


Vad har vi gjort i helgen?

Inte så mycket, fast ändå en hel del.... =)

Vi har ägnat hela lördagen åt att måla. För att spara in en kostnad på husbygget, så har vi valt att måla huset själva. Därför åkte vi tidigt igår till byggfirman/sågen för att måla plankor. Alla plankor till utbyggnaden av huset skulle grundmålas. Där kunde vi hålla till och måla inomhus vilket underlättar en del. Efter flera timmar hade vi målat alla 90 plankor och sen var det dags att måla läkten. Eftersom läkten är smalare plankorna, så trodde vi att det skulle gå snabbt. Men det visade sig ta ungefär 3 ggr så lång tid..... Vi hann alltså inte måla mer än 20 läkt (av 90). Jag kände mig helt mörbultad i kroppen efter målningen.

Nu när plankorna är grundmålade, kommer snickarna att börja bygga ytterväggarna. Och när vi har gjort husgrunden (det blir senare i vår) kommer väggarna hit för att monteras upp. Vårat husbygge kommer att ske i 2 steg; först bygger vi ut huset och när utbyggnaden är klar flyttar vi in dit, för att sen riva ut i det gamla huset och bygga om det. När hela huset är klart kommer vi att måla på den färg vi då förhoppningsvis har valt. Man kan alltså säga att målningen också kommer att ske i 2 steg.

Det är kul nu när man börjar se rent konkret att huset är på gång. Vi har dom senaste veckorna valt vissa saker till huset, som t ex fönster, vilka fönster som ska gå att öppna, ytterdörr, hur panelen ska se ut, vilka brädor vi ska ha, utseendet på vissa takdetaljer osv. Mycket att fundera på, fast samtidigt orkar man inte fundera så mycket och det finns inte heller tid att kolla på ALLT som finns att välja bland. Vissa saker har vi varit väldigt överens om och vissa inte. Oftast blir det som Nicke vill, för han brukar köra med argumentet: "vill du ha det på ett annat sätt så får du fixa det själv". Det är ju ett jättebra argument när han vet att det är omöjligt för mig att göra just den saken på egen hand. Måste klura ut nån taktik för att få min vilja igenom! =)

Igår när vi var och målade blev Gunde attackerad av en schäfer. Jag blir så trött på alla som inte har koll på sina hundar!! Nu har jag tappat räkningen på alla gånger som Gunde har blivit påhoppad.... Tycker att det händer alldeles för ofta. Tyvärr!! Den här gången var det en av dom anställda på sågen som skulle gå iväg och visa Nicke var det fanns mer färg. Han tog med sig sin hund, en gammal schäfer som gick i slow motion. Hunden verkade inte bry sig om nåt annat än sin husse och nonchalerade Nicke som försökte få kontakt med den. När dom hade gått in i byggnaden tog jag ut Gunde ur bilen för att rasta honom. Vi gick en runda i samhället och när vi skulle gå tillbaka till bilen så ser jag att schäfern med husse också är på väg till bilarna. Vi är kanske 75 m ifrån varandra och jag tänker inte så mycket mer på det. Då får schäfern syn på oss och börjar springa som en galning mot oss. Jag hinner inte tänka så mycket mer än att jag försöker ställa mig mellan Gunde & schäfern. Schäfern kommer fram och jag lyckas parera den ett tag, men ganska snabbt säger det SMACK och så har den bitit sig fast i Gundes ena bakben. Snacka om mord i blicken! Den rycker i Gundes ben och jag skriker och försöker få bort schäfern. Lyckas få loss Gunde och försöker samtidigt dra honom bakom mig för att schäfern inte ska få in en ny attack. Schäfern är verkligen galen och får ett nytt tag på Gunde precis som husse hinner komma fram. Den här gången får schäfern inget ordentligt tag i Gunde och gubben får tag på sin hund och drar den därifrån. Gunde ser ut att ha ont i bakbenet och vill inte sätta ner det. Han haltar tillbaka till bilen. Jag hittar inga sår och kan inte se nån annan skada. Jag trodde att schäfern var en hane, men det var tydligen en tik. En gammal och mycket ilsken sådan! När jag såg hunden tidigare så hade jag aldrig kunnat tro att den skulle kunna springa så fort som den gjorde! Den såg ut som den hade en fot i graven. När jag såg schäfern komma springandes mot oss, så hade jag aldrig kunnat tro att den skulle hugga direkt. Snacka om helt oprovocerat! Gunde verkar inte vara halt idag, så vi får hoppas att det gick bra.

Vad har vi mer gjort i helgen? Jag har tagit bort årets 2 första fästingar på Gunde, så nu har fästinghalsband införskaffats. Vi har varit och tränat jakt med Tina & Nellie. Och så har jag anmält mig till att bli blodgivare. Får se när dom hör av sig. Känns faktiskt lite pirrigt!

6 April 2008  | Blogg | 1 kommentar
Stackars gunde....attans jäkla folk som inte kan hålla i ordning på sina hundar*morr* Hua lämna blod skulle ja aldrig palla.....men ja tycker du är jätteduktig som gör de:=) Tack för grattiset till mio oxå, han är JÄTTESTOLT för sina 2 rosa rosetter*fnizz* kraaam från oss

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 7 April 2008 21:14
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida