Vi älskar att träna men även mysa i soffan
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Jaktträning i Luleå idag

Hej svejs!

Idag har vi varit till Luleå och tränat lite jakt. Vi började med att lägga ut ett fält och sedan gick vi tillbaka och körde några markeringar. Lisbeth var vår dummiskastare idag eftersom Meja skulle träna passivitet, skulle hon vara tyst och snäll så skulle hon få köra lite sen.

Efter markeringarna så var det dags för fikapaus. Vi la hundarna och hängav oss sedan åt "hundsnack" och annat smaskenssnacks. Efter fikat så gick vi iväg till fältet, som nu hade fått legat en stund, och skickade hundarna varannan gång. Soda började och sedan var det Tyras tur. Då Tyra var ute på sista svängen så hade hon säkert sökt i 5 minuter och kutat som bara den. Jag började tycka synd om henne och tänkte kalla in henne men Anneli sa att jag skulle låta henne leta ett tag till. Det lönade sig och hon fick tag i dummisen och det var ju en jättebra belöning för mödan för henne. Därefter så hade Meja skött sig så bra att Lisbeth skickade ut henne på fältet och hon sprang också på bra länge innan hon hittade den sista dummisen som var kvar. Vi konstaterade att både jag och Lisbeth är lite blödiga, he hee, vi tyckte synd om dem då de hade fått leta så länge utan att finna dummisen. Men de sökte ju bra, hade bra fart hela tiden och de gav aldrig upp så de hade nog inget problem med att få söka länge, de trivdes nog.

Vi drog också iväg ett par skott idag, Soda var den enda som fick hämta på skotten, de andra två fick bara se och höra men inte röra he hee.

Vi har fortfarande lite problem med inlevereringarna ibland. Det blir någon extra sväng. Idag hände det bara två ggr av alla inlevereringarna, det var bl a den första och sedan en direkt efter fikapausen. Det är oftast den första då vi börjar eller har haft ett uppehåll och börjar om igen.

Det som gick bra idag och som jag verkligen är nöjd med är att hon börjar bli stabil på att vänta tills det blir hennes tur och sitter still och väntar tills jag säger till att det är ok att hämta.

Det var en jättekul träning tillsammans med trevliga och hjälpsamma kompisar. Jag haltar ju fortfarande så mkt att jag ej kan ge mig ut i skogen och lägga fält t ex. Jag tog några bilder men nu hittar jag inte överföringskabeln från kameran till datorn. Lägger ut dem sen då jag hittat den.

Nu ligger Tyra här väldigt nöjd och trött. Det har ju inte varit så kul för henne då matte inte kan cykla eller gå våra långpromenader så det har blivit dåligt med motion här och Tyras ben är fulla av spring!

Nu ska jag också vila ett tag, det känns i benen trots att jag inte har gått så mycket.

Kram

/Agneta

24 Maj 2008  | Dagbok | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Tyra LP Ewokés Final Call For You                                             Skaffa en gratis hemsida