Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Flatmästerskapet 2008

Den här helgen har vi spenderat på Flatmästerskapet på Öster Malma. Själva tävlingen & supén var på Öster Malma, men vi bodde på Ökna naturbruksgymnasium som ligger 1 mil därifrån. Tog ledigt från jobbet i fredags för att åka ner och hjälpa Karin L i köket. Eller så mycket köksjobb blev det inte för min del, för min uppgift blev att åka till systembolaget i Nyköping och köpa vin till kvällens middag för domarna, skyttarna och några av oss funktionärer. Kan väl inte påstå att jag var rätt person för den uppgiften med tanke på mitt obefintliga lokalsinne.... =) MEN jag lyckades både hitta till Nyköping OCH till systembolaget OCH tillbaka till Ökna utan problem!! Lite andra köksgrejer hann jag faktiskt hjälpa till med också. På kvällen var vi med på middagen och det blev en ganska sen kväll med tanke på hur tidig uppstigning det skulle bli på lördagen.

4.30 ringde väckarklockan på lördag morgon och då hade jag inte sovit mycket pga stenhård säng och iskallt rum. Visserligen gillar jag när det är kallt när jag sover, men inte sådär kallt. Den natten var en nära-döden-upplevelse för mig, så det var faktiskt inga problem att gå upp sådär tidigt. Hade ingen större lust att ligga kvar och frysa, så det var bättre att få på sig kläderna och ta en morgonpromenad med Gunde som hade fått spendera natten i bilen. Numera får man nämligen inte ha hundar i elevrummen på Ökna, trots att det är ett naturbruksgymnasium. Knasigt, tycker jag! Efter frukosten åkte vi till Öster Malma för där var det samling kl 6.30 för oss funktionärer. Jag skulle vara på walk-up rutan i nybörjarklassen. Lotta Treiberg var domare på våran ruta och jag var funktionär tillsammans med Karin, Gisela & Pia. Tror att det var ca 80 nkl-hundar och det flöt på över förväntan och vi hade väldigt trevligt, så dagen gick snabbt. Efter alla hundar hade kört, hade vi genomgång av söndagens upplägg. Sen åkte vi snabbt tillbaka till Ökna. Gunde fick en långpromenad och så hann vi träna en del, både på land och i vatten. Som vanligt blir det alltid tidsbrist för mig, så efter promenaden blev det en snabbdusch och ombyte av kläder. Sen hann vi med en liten förfest i våran huslänga innan det var dags att återigen åka till Öster Malma för kvällens supé. Maten var hur god som helst!! Efter mat, alkohol & mingel åkte vi tillbaka till Ökna. Mycket åkande hit & dit! Vi var alla ganska trötta och jag somnade nog samma sekund som jag la mig i sängen och sov väldigt bra trots den hårda sängen och iskallt rum.

På söndagen blev det ännu tidigare uppstigning, för rummet skulle hinna städas innan vi åkte. Samling 6.30 igen och den här gången var jag funktionär på markerings-/dirigeringsrutan i öppen klassen. Domare var en annan Lotta och Tina & Kerstin var mina funktionärskompisar. Den här dagen var det ca 100 hundar i ökl och vi var färdiga vid 14-tiden. Finalen började en timme senare. Det var extra skoj att ett Flatterhaftekipage hade tagit sig till finalen i elitklassen! Kent & Guiness gjorde ett jättebra jobb, men fick tyvärr inte in markeringen och blev inte placerade i finalen. Efter prisutdelningen åkte vi hem med lera upp till låren och bilen full med blöta & leriga saker. Trött var bara förnamnet! Stackars Gunde har spenderat nästan alla timmar under helgen i bilen, men han har skött sig jättebra och jag tror inte att det har gått nån större nöd på honom. Har man guldfiskminne så hoppar man lika glatt in i bilen varje gång i alla fall. =)

Det har varit en jättetrevlig helg och det har varit roligt att se en massa duktiga hundar och så har jag träffat massor med vänner från hela landet! Nästa år är det FRK södra som håller i Flatmästerskapet och det kommer då att vara i Skåne. Får väl försöka sikta på att kanske kunna starta då. Den som lever får se!!

11 Augusti 2008  | Blogg | 3 kommentarer
är det inte märkligt att man stiger upp tidigare på helgerna än vad man gör på vardagarna nu när man skaffade hund?!
Skrivet av Maud & Zoie den 15 Augusti 2008 17:32
Hallå i Åkersberga! TACK för din hjälp m div köksbestyr och ditt mod att ta dig till Nyköping fram o tillbaka för att inhandla lite gott till maten. Det var bra griiiiisviner , du är nog en hejare på det där med viner tror jag , trots din blygsamma inställning! Tyvärr missade jag att lämna infon vidare till kaffemakarna söndagmorgon att du skulle ha en specialtermos med tevatten , hoppas inte dan blev helt förstörd pga detta.... TACK igen båda två för ert slit i helgen , tycker gott att vi kan träffas framöver för en träningsrunda. må så gott , nu fortsätter vår semester kramar fr Karin m flock
Skrivet av Köks-Karin den 12 Augusti 2008 17:41
Heellloooo:=):=) O tack för i helgen, vi hann ju ses liiite iallafall:=):=) O nästa år ses vi 8-9aug i HÖÖR:=):=) O tack för att vi fick va me på telefonfinal:=):=) kram kram ullemio

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 12 Augusti 2008 11:10
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida