Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Fysioterapeut

Idag har Gunde varit på besök hos en fysioterapeut. Väldigt spännande att åka dit och det var ett intressant besök, men även väldigt deprimerande eftersom det visade sig att Gunde har fruktansvärt ont och att han antagligen har haft det i flera år. Det var väldigt mycket information att ta in och i kombination med chocken av det man fick höra, gjorde att jag inte kommer ihåg så mycket detaljer. En kort, snabb sammanfattning är att han bara använder 50% av sin bakdel, han är svullen under alla tassar pga av felbelastning och felanvändning av tassarna, båda bicepsmusklerna är trasiga (den ena mer än den andra). Hon sa att det var länge sen hon hade besök av en hund som hade så ont som Gunde har och att han måste vara mentalt stark som har orkat gå med denna smärta så länge.

Det här besöket var en genomgång av hela Gunde för att få klarhet i vad som behöver åtgärdas. Nästa besök kommer att bli så snart som möjligt, för det var tydligen ganska bråttom att komma igång med behandling. Fram till dess har vi fått stretchövningar som vi ska göra varje dag och Gunde har även fått tabletter för att minska svullnaden och pulver som ska skynda på läkningen av dom trasiga musklerna.

TACK T3 & C1 som tipsade mig om den här fysioterapeuten! Tack vare det kan Gunde förhoppningsvis bli bättre nu! Det är synd att djur inte kan berätta vad som är fel, för det är ibland svårt att se. Särskilt när man har en hund som är pigg & glad som Gunde är och inte visar i första taget att han har ont. Han hänger gladeligen med på alla aktiviteter som vi utsätter honom för! Dåligt samvete är ju bara förnamnet på vad man har nu....

9 Oktober 2008  | Blogg | 11 kommentarer
Usch och fy stackars Gunde! Du ska inte ha dåligt samvete Therese, man har det men man kan inte veta allt, inte ha koll på precis allt! Nej var glad åt att du kommit iväg och fått reda på vad som är fel och sen får vi ju hoppas att Gunde blir bra igen!!!! Kramar i massor till er alla från oss alla!

Webbplats: http://www.lyckeboet.dinstudio.se
Skrivet av Ulrica den 17 Oktober 2008 16:36
Stackars Gunde men jag vet hur svårt det är att veta hur ont de har eftersom de sällan visar det. Kände precis som dig när jag var hos Therese första gången. Men jag kände också att jag, genom att ha varit där, gjort allt för att Karma skulle må bättre. I förra veckan var vi på återbesök hos Therese och det hade blivit sååå mycket bättre. Jag hoppas verkligen att det här ska hjälpa Gunde också. Stor kram till er!

Webbplats: http://www.freewebs.com/karmaochzera
Skrivet av C1 den 12 Oktober 2008 21:29
Usch vad tråkigt med Gunde, stackarn! Hoppas ni får ordning på det så han slipper ha ont. Kram Lotta

Webbplats: http://www.waggleton.se
Skrivet av Lotta Zetterlund den 11 Oktober 2008 11:40
Vilken fin bild på stackars Gunde! Alice är chipp choppen. Jag hade oxå Linda som en av mina favoriter. Kan inte fatta varför hon åkte ut!!!

Webbplats: http://www.johannaagnes.blogg.se
Skrivet av Johanna den 10 Oktober 2008 21:37
Men åååh, VARFÖR kan de inte tala om för oss att de har ont??? Så bra att ni gick till fysioterapeuten iaf, nu kommer det att gå åt rätt håll igen! Gunde är så vacker på bilden... Kram!

Webbplats: http://myflatcoats.net
Skrivet av Marika, Saga och Piaf den 10 Oktober 2008 13:28
Men oj vad tråkigt!!! Hoppas att Gunde blir bättre och att han nu fått smärtlindring! Ja, de är verkligen tåliga, på gott och ont, ibland märker man bara att de inte riktigt är sig själva. Vi hoppas på snabb bättring!!! Kramar i massor (Tyra skickar några blötpussar också) /Agneta & Tyra

Webbplats: http://www.nogg.se/tyra
Skrivet av Agneta & Tyra den 10 Oktober 2008 12:18
Usch va trist med såna besked MEN när du nu vet vad som är fel så kan han ju få hjälp och bli bättre. Det är lätt att tappa sugen med ett sånt besked. Rehabträning är ju inte som vanlig träning men det går att göra mycket ändå när de kommer igång lite och när du ser första framstegen så känns det lättare! Stora "krya på sig kramar" till Gunde

Webbplats: http://www.blogtown.se/blog.php?id=tuva_tollerud
Skrivet av Kristina den 10 Oktober 2008 08:45
huh ja glömde ju skriva att shit sååå fin han e på kortet hemma i trädgården:=):=)Den där riktiga gundeblicken!!!! Riktigt tjusigt va de!!!!! kram kram

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 9 Oktober 2008 16:02
Tråkigt men bättre att dom upptäckte det nu än försent! hoppas att alla behandlingar hjälper och att han inte behöver dras med detta i fortsättningen.

Webbplats: http://www.nogg.se/Brandon
Skrivet av Charlott den 9 Oktober 2008 15:44
usch usch usch så tråkigt....Men tur att du gick iväg o nu ska du se kommer dä bli hur bra som helst me gunde!!! Vi skickar MASSOR me krya på sig kramar till världens goaste brollibus!! kraaaam ullemio o lätta

Webbplats: http://www.freewebs.com/miogibbe
Skrivet av ulle o mio den 9 Oktober 2008 07:45
Självklart ska du inte ha dåligt samvete!!! Han har ju haft jätteroligt under tiden, annars hade han inte kunnat stänga ute smärtan. Det är ju det som är hopplöst, att man inte kan be dom berätta vad som är tokigt, även om man får små indikationer ibland på att ngt är knepigt, men vad är så svårt att veta. SKÖNT! att besöket gav så mkt! Men usch vilka jättetråkiga besked:( Vet hur tungt det är att få veta alla fel och man är rätt mörk när man åker därifrån, det positiva är att Therese har inställningen att det mesta går att åtgärda/förbättra! Hoppas världens finaste Gunde blir bättre snabbt av behandlingarna, vi kan ju rehab-deppa ihop:p Vi ska dit imorrn igen, tycker våra stretchövningar har gett massor, får se om Therese tycker detsamma. Kram på er!!
Skrivet av T3 den 9 Oktober 2008 07:01
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida