Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Äntligen hemma!

Nu är vi hemma igen! Åkte norrut i torsdags vid 13-tiden och kom fram i Vännäsby på kvällen. Vi stannade för att äta i Iggesund (som vi nästan alltid brukar göra). Sen var det min tur att köra och givetvis blev det nåt knas med bilen precis då. Den gick inte köra fortare än 80 km/h, så ni som känner till min bilkörning kan ju gissa att jag var vansinnig! Vi fick stanna på första bästa ställe och Nicke gjorde en "norsk reset" vilket innebär att man tar ur batteriet och sätter i det igen och sen funkade tack & lov bilen som vanligt!! =) Frågan är bara hur länge den norska reseten håller i sig, men vi tog oss iaf hela vägen hem utan att behöva köra 80 km/h. För övrigt så var resan upp lite spännande för min del när jag körde. Det var på gränsen till halt väglag och det var mörkt. Mitt mörkerseende blir bara sämre & sämre och det är riktigt jobbigt att köra när det är mörkt. Nicke sov medans jag körde och märkte inte hur illa det var förrän han blev väckt av att mobilen ringde.... När han ändå var vaken passade jag såklart på att fråga honom om åt vilket håll vägen svängde och sen tog det inte lång tid innan jag inte fick köra mer. =)

I fredags var vi på Nickes mammas begravning. Det var såklart jobbigt, men samtidigt en fin begravning. För er som inte vet så hade Nickes mamma en sjukdom som heter ALS sen 2,5 år tillbaka. Det finns inget botemedel för den sjukdomen, så vi visste ju hela tiden att den här dagen skulle komma. Efter begravningen åkte vi till församlingshemmet för minnesstund och fika. På kvällen bjöd Nickes pappa familjen & släkten på middag. Kommer inte ihåg vad stället heter, men det var bara vi där + 1 kock och 2 servitriser. En trevlig kväll trots allt och en fin avslutning på dagen!

På lördagen tog vi sovmorgon och sen en långpromme med Gunde. Efter lunchen åkte vi till Umeå för projekt "ta bort larmet från Nickes nya jeans". Han köpte nya jeans här i Sthlm dagen innan vi åkte till norrland. När han kom hem upptäckte han att den där larmmojängen satt kvar på byxorna, men då hade vi ingen möjlighet att åka tillbaka till JC. Därför åkte vi till JC i Umeå för att be dom ta bort larmet. MEN dom hade inte samma larm som butiken i Sthlm. Konstigt! Istället gick vi till Åhlens för att kolla om dom kunde hjälpa oss. När vi gick in där så gick larmet. Hur ofta händer det att larmet går när man går in i en affär?? =) Fast då förstod vi ju att dom hade samma typ av larm som satt kvar på jeansen, så där fick vi hjälp med vårat larmproblem. Efter stadsresan åkte vi och fikade hos Nickes mormor. Det är som vanligt när man är hemma i norrland; massa personer att hälsa på och nästan ingen tid alls att hinna med alla besök. Vi hann inte hälsa på dom andra som vi hade tänkt, men får försöka ta det nästa gång vi åker upp. På kvällen köpte vi hem pizza och kollade på "Stjärnor på is".

Imorse ringde väckarklockan kl 8 och idag har vi inte hunnit med så mycket mer än äta frukost, packa och äta lunch innan det var dags att åka hem. Jo, vi tog en promenad med Gunde innan vi åkte och då följde Nickes pappa & hans hund Abbe med. Abbe är en dvärgschnauzer. Vi provade att för första gången släppa ihop hundarna på promenaden. Dom har ju inte träffats så många gånger innan, så dom känner inte varandra så bra. Men det var inga problem och det kändes väldigt roligt att det gick så bra! Det var inte så att dom lekte med varann, utan dom sprang efter varandra och luktade på samma fläckar. Gunde försökte få med Abbe på lite lek, men det gick inte, så Gunde gjorde istället några klassiska flatryck och sprang runt som en idiot på åkern och drog några rundor förbi Abbe i hopp om att han skulle haka på. Det såg väldigt roligt ut! Gunde spenderade även en hel del tid i älven och Abbe verkade tycka att han var helknäpp som badade nu när det var så kallt. Kan säga att det var Gundes sista bad för i år. Nu är det färdigbadat!

Bilresan hem gick bra. Det var plusgrader och halkfritt, men ganska mycket dimma. Jag fick börja att köra för att slippa att köra i mörker. Vi gjorde ett stopp i Sundsvall för att kolla att hamburgarna var lika goda som dom brukar vara - och det var dom! =) Nu är det skönt att vara hemma igen!

9 November 2008  | Blogg | 2 kommentarer
Välkommen hem helskinnade! Snacka om en händelserik helg! Kram Anna

Webbplats: http://skrivanne.wordpress.com
Skrivet av Anna B den 10 November 2008 21:07
Det var en häktiskt helgtur ni hunnit med. Skönt att det gick bra på begravningen och att den var så fin! Gunde verkar vara i toppform, som han leker och springer menar jag..... kul! Det är inte kul att köra i mörker, särskilt inte då det är kålsvart. Det blir bättre då det kommer snö!!!!! Jag längtar! Ha en skön dag/kväll, en annan är hemma från jobbet och ligger i sängen och snusar.... Kram Agneta

Webbplats: http://www.nogg.se/tyra
Skrivet av Agneta & Tyra den 10 November 2008 10:42
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida