Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Ledig dag & äcklig mat

Idag har jag & Gunde varit lediga från våra jobb. Vi sov till mitt på dagen och det var välbehövligt med en låååång sovmorgon!! Sen har vi inte gjort så många knop. Har grejat lite hemma och så blev det en långpromme med efterföljande stretching för Gunde. Nu ska vi snart iväg på behandling hos fysioterapeuten och det blir 3:e gången för oss. Kl 19 ska vi vara där och det blir första gången vi ska dela tiden med en annan hund. Våra träningskompisar Camilla (C1) & Karma ska vara där samtidigt som oss och det känns bra att få dela tid med någon man känner. Det brukar ta hela kvällen när vi är där, så jag räknar med sen hemkomst. Jag är ledig imorgon också och därför gör det inte så mycket att vi kommer hem sent. Ska bli intressant att se hur det går ikväll! Jag ska även köpa hem mer mat till Gunde när vi ändå är där. Han äter ju numera färskt foder och eftersom vi inte har så gott om plats i frysen, får vi fylla på ofta istället. Just nu äter han kycklinghalsar till frukost och komage till middag. Äckligt värre, tycker vi! Fast Gunde tycker det är gott! =) Om vi hade äckliga saker i frysen innan, så är det snäppet värre nu. Nu samsas apporteringviltet (trutar, kaniner, änder, måsar, kråkor mm), älgklövar, rådjursklövar, blod med kycklinghalsar, vom & kalkonfötter om utrymmet i frysen som vi har i friggeboden. Får väl ta tina upp några fåglar och träna med så Gundes mat kan få mer plats.

Vi får många frågor om hur Gunde mår och det är svårt att svara på. Han är ju som han är och visar inte i första taget om han mår dåligt. Han har sitt standardläge som är full fart framåt och andra skulle nog inte kunna se att det är nåt som är fel på honom. Så länge vi är ute är han med på allt och ger alltid järnet och så har han alltid varit. Utan det är när vi är hemma som vi märker att han inte mår bra. Jag skulle kunna träna hur mycket som helst med honom, men kan inte göra det förrän vi har fått ordning på hans kropp. Nu när vi har fått vetskap om vilka fel han har och hur ont han har av det, är det upp till oss att se till att han inte utsätts för sån typ av träning som gör att skadorna blir värre. Det är kanske svårt för andra att förstå och det är lite svårt att förklara, men han får alltså springa fritt hur mycket han vill. Det är bra att han gör det, för han behöver bibehålla sina muskler så mycket som det går. Det är vissa typer av träning som han inte får göra och det är sån träning som innebär snabba starter och snabba stopp. Visst blir det snabba starter och snabba stopp även när han springer fritt, men det är oundvikligt.

12 November 2008  | Blogg | 1 kommentar
Tänk att de små älsklingsliven kan tycka att något så .... är gott! Oj oj oj oj! Men det är skönt att höra att han vill träna och kan vara ute och springa lös i alla fall. Kram Anna

Webbplats: http://skrivanne.wordpress.com
Skrivet av Anna B den 12 November 2008 20:57
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida