Sedum Hispanicum
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2020)
>>


Rolig insändare

Läste denna insändare i en lokalblaska. Tyckte att den var så hysteriskt rolig att jag bara måste publicera den här. Naturligtvis handlar det om den varg som de senaste månaderna huserat i gränstrakten mellan Norrtälje, Österåker och Vallentuna kommun. Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på vargen då den rivit lite får. Jag e så otroligt less på att allt ska skjutas av hela tiden. Vet inte hur många telefonsamtal jag får från husägare som vill att vi ska komma ut och ta livet av grävlingar under huset, rävar som bajsar på tomten, katter som slarvats bort av sin ägare, kajor och kråkor och måsar som låter, gäss som skräpar ner på badplatser. You name it, jag har hört det mesta, och alla djur ska direkt bestraffas med döden! Tröttsamt är bara förnamnet! Men, men, hoppas det är fler än jag som roas av nedanstående.
"Varg var hungrig, varg åt mat. Resultat: panikartad vargskräck. Dom: dödsstraff.

Helgplock listar här andra som måste anses vara minst lika farliga som varg och där skyddsjakt därför bör övervägas.

1. Ungdomsgäng Stryker omkring i flock och drabbar alla, barn som vuxna som skyltfönster, utan större urskiljning. Våld, stök och skrän följer i dess spår. Skjut av?

2. Bilar Bilar är hårda, barn är mjuka. Bilarna bör omedelbart skjutas. Om inte med gevär så åtminstonde åt sidan.

3. KvinnorDet sägs att många män är rädda för kvinnor, framför allt framgångsrika exemplar. Skut av? Börja i så fall från toppen.

4. MänLockar ofta kvinnor i fördärv med fagra löften och smicker. Som i slutändan inte är mycket värt när kvinnan står där och undrar vad som hände när mannen hittade ett yngre exemplar. Skjut av?

5. Jägare De är många och beväpnade, och i flera fall gamla och med dålig syn. Något som bekräftas av ett antal påskjutna skördetröskor genom åten. Jägare kan anses vara farliga för människor, djur, maskiner och sig själva. Skjut av? (Frågan om vem som ska jaga jägaren ber Helgplock att få återkomma med svaret på, då det är ett problem utan enkel lösning.)

6. Gamlingar Alla över 65 är att betrakta som tärande och därför mycket farliga ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Skjut av? (Förmodligen räcker det med lösa skott då de flesta exemplaren förmodligen skräms ihjäl av själva smällen.)

7. Tandläkare Tandläkarskräcken är påtaglig och väl känd hos många. Skjut av?

8. Döden Dödsskräcken är att betrakta som allmänt utbredd. Många är rädda för slutet. Även vargen? Skjut upp!"
17 November 2008  | November 2008 | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Sedum hispanicum                                             Skaffa en gratis hemsida