Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Försurning & möss

Idag har vi varit till T4 (fysioterapeuten) igen. Det är en vecka sen förra gången vi var där. Det var lite förbättringar från förra behandlingen, men ännu fattas det några procent på vissa av stretchövningarna. Det som är konstigt är att Gunde fortfarande reagerar väldigt kraftigt, fast han är så pass mycket bättre i sin rörlighet. T4 misstänker därför att han har fel på pH-balansen i kroppen; att hans kropp är för sur. Som trolig orsak till försurningen är att han är så stressad pga all smärta han har haft. Tydligen kan det göra att han fortfarande har så ont. Googlade på försurning när jag kom hem och vissa av symtomen på det är försämrad matsmältning, tarmbesvär, ilska, irritation, högt blodtryck, muskelstelhet. Och att stress, ilska & ångest kan förhöja syrahalten i kroppen. Så det är inte helt omöjligt att Gunde lider av försurning. Så nu ska vi prova så kallad vätsketerapi ett tag för att se om vi kan få ordning på hans pH-balans. Ska inhandla ingredienser till detta imorrn.

Nu har vi ett nytt krig här hemma och den här gången är det Nickes tur att kriga. Motståndarna den här gången är 4-benta, har svans och kallas för möss. Äckligt!! Är det inte mördarsniglar, så är det nåt annat. Vi upptäckte för ett tag sen att det var möss i friggeboden. Men efter att jag städade där, flyttade mössen in i garaget. Nicke är väldigt engagerad i jakten på mössen och jag är glad att jag slipper vara involverad. Eller lite inblandad är jag, iaf när det gäller val av sätt att bli av med dom. Först provade vi en fälla som man riggar över en hink. Det går i princip ut på att musen går ut på en ramp där det ligger en ostbit längst ut och sen tippar den och musen hamnar i hinken. Att jag ville ha en sån fälla är för att man slipper ha ihjäl musen och min vision var att man sen kunde ta hinken och släppa ut musen nån annanstans - hos nån annan.... =) MEN mössen lyckades ta sig ur hinken. Dom små rackarna är ena jäklar på att klättra!! Nicke svor några gånger och ville sen byta typ av fälla. Jag vägrade skaffa såna där vanliga fällor, men nu har vi såna här ändå. Istället vägrar jag gå in i garaget! =) Men Nicke har tydligen ställt dom utom synhåll, bara för att jag ska kunna gå in i garaget. Imorse hade vi en mus i fällan. Fast ikväll har dom lyckats ta ostbitarna flera gånger utan att fällan har smällt. Jag funderade ett tag på om det skulle vara tillfälle att skaffa katt, men jag gillar inte katternas sätt att leka med mössen innan dom dör. Är inte heller särskilt sugen på att skaffa katt nu. Vi försöker ju dra ner på djurbeståndet här hemma. Nåja, vi får se vem som vinner kampen - Nicke eller mössen.

18 November 2008  | Blogg | 6 kommentarer
Aha!!! jag lider av en kraftig försurning!
Skrivet av Psykopatrick den 28 November 2008 13:28
Grattis i efterskott!!!!!! Jag skulle nog påstå att katt är den bästa råttfällan jag....
Skrivet av Maud & Zoie den 20 November 2008 09:44
Haha, förlåt att jag skrattar men uttrycket om att Gunde skulle ha fel pH-värde lät så roligt. Mindre roligt för Gunde då! Du så länge ni har möss så blir det inga besök från min sida hos er. Det är bland det vidrigaste jag vet!!! Så jag hoppas att Nicke vinner striden!

Webbplats: http://www.johannaagnes.blogg.se
Skrivet av Johanna den 19 November 2008 23:21
Usch fy och blä! Möss är absolut inget roligt! Lycka till! Kram Anna

Webbplats: http://skrivanne.wordpress.com
Skrivet av Anna B den 19 November 2008 18:59
Vi hade problem med en mus här för ett tag sedan. Köpte råttfällor och gillrade. 30 minuter så satt den där, sedan fastnade inga fler i fällan, det var nog bara en mus. Osten satt kvar hur länge som helst innan vi tog bort fällan. Nu har vi köpt fällor på granngården som man inte behöver gillra, bara trycka så är den laddad. Sedan så trycker man bara igen så ramlar musen ut, detta är perfekt så att man slipper ta i dem. Det som är det bästa är att det är bara att trycka igen så är den laddad! Köpte dessa på Granngården. /Agneta

Webbplats: http://www.nogg.se/tyra
Skrivet av Agneta & Tyra den 19 November 2008 08:34
HUR kunde du vara sååå kallhjärtad och köra ut de söta mössen??? TUR att de hittade till garaget innan de frös ihjäl!!! Du som är sån djurvän kan väl låta de små söta mössen övervintra i där??? Lägg in ngt mysigt de kan bädda med så att de små musbarnen får det varmt o gott när de kommer...;-) Näää skojar bara!! Ladda fällorna med seg kola eller bacon istället så ska du (eller Nicke) se att de små äckliga kräken snart sitter där!!! Lycka till!!!
Skrivet av Gunilla den 19 November 2008 00:17
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida