Solstrålen Mio
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2023)
>>


sammanfattning 2008

Mio började året med att deppa, för hennes dumma föräldrar åkte långt bort och stannade där i 2 v, *grrrr*!! sol, bad, god mat, upplevelser och att få klappa vuxna tigrar var bland det häftigaste vi gjort. När vi kom hem var iaf jag så Mio-sjuk att jag nästan grinade, när vi var färdig kelade så gick vi en ny promenad sträcka i det vackra januari vädret och jag vart sugen på hus efter att ha sett en till salu skylt! Mio blev faster när Brorsan Milton fick sina lurviga..

Spikat och klart, i februari så vart vi officiellt med hus och Appeltränings gruppen fortsatte.

I mars fick vi tillgång till huset då vi kunde leka på tomten och börja renoveringen, å vilken frihet att ha egen tomt och staket *ler* under påskhelgen small det till och vart 20- och massa snö.

Under April fortsatte vi med renoveringarna, vi lånade hem Flexxi och tittade på trolleri med Joe Labero. snön smälte och då vaknade den lilla pyromanen i mig och eldade upp en massa bråte. Brukskursen avslutades lägligt nog med en tävling på hemma plan och Johan + Mio fick återigen godkänt i appellspår. Flexxi åkte hem till sig, vi flyttade in i vårat slott.

I maj började Mio löpa så vi ställde in tävlingarna, och jag fick en konstig ideé att jag skulle vilja tävla jag också. Firade min 3:e morsdag, vilket var lite speciellt detta året... funderade mycket på hur människor kan vara så elaka mot dom som borde stå dom närmast. Upptäckte att jag hade rasat i vikt vilket inte var en trevlig upptäckt.

I Juni så besökte vi djurparken, grillade och vilade under äppelträdet... när vi inte tränade förståss =) Vi hade inflyttningsfest, firade midsommar.

Juli kom med mer sol och under ett par dagar var det härligt åskväder och då låg Mio och jag under en filt på altanen och kollade vilket var så mysigt. Vi var på nyköpings gästabud. Mot slutet av Juli så fick vi vara lång tids barnvakt till bröderna svart vilket var så mysigt, vi debuterade i lydnads klass 1 i nyköping en varm solig dag och kammade ihop 167 av 200 poäng. badade för fösta och enda gången i år i mina morföräldrars sommarstuga, Johan och hundarna gjorde det många fler gånger *haha*

Första tävlingen i augusti var en besvikelse, men då j*vlar tog jag i med träningen och bara på de 2 nästföljande helgerna så hade vi våran första titel LP1. Finspång 173,5 p och nyköping med 178,5 p och klass vinst, det var en härlig "avslutning". Vi var på kennelfest och var med på ett Mh med syrrans Ozzy.

I september tävlade Johan appell i ösregn de fick de bästa poängen av alla på lydnaden men nollade specialen så därför var de inte godkända. Vi var och tittade på en korning vilket var väldigt spännade, Mio och jag överraskade med att debuterade i 2:an. För någon "avslutning" på tävlings säsongen vart det inte när jag uppnått mina mål *haha* Vi firade vår första bröllopsdag i strålande vacker höst sol.

I oktober så tränade vi en hel del med broder Milton, och vi tävlade vidare i 2 an. lillebror svart ville bo hemma hos oss, och det fick han självklart. Det går inte att motstå när ett par bruna briardögon tittar fram bakom luggen och ber om att få följa med ;-) Det finns ju en anledning till att de har lugg... man ska slippa se de där underbara ögonen.... men på lillebror svart så är luggen inte så lång ännu :)

Första helgen i november slog vi på stort: Johan vart äntligen uppflyttad till lägre klass spår med Vårat hjärta, på kvällen hade vi halloween fest och dagen efter så fick vi våran andra titel LP2. I andra klassen tog det oss 7 tävlingar att få ihop poängen och i appell tog det 4 st vilket vi är så stolta över. Helgen därefter firade vi med att åka till farbror Totte i Göteborg och Johan firade sin 3:e farsdag. Mio fyllde 3 år, började löpa, årets första julmarknad och båda bröderna svart bodde här nästan hela månaden.

December kom med sina helger, julpynt och julklappsjakt. Tyvärr en begravning och vaccinations sprutor (om man frågar hundarna...) Prince flyttade hem till pappa och vi har Diamond kvar. Nu går året mot sitt slut och det är med blandade känslor vi knyter ihop 2008 års säck med både glada och tråkiga minnen. Men att köpa hus var en bra investering och jag är glad över att jag knäppte några på näsan genom att lyckas med tävlandet, det är nämligen några som tyckte att jag skulle överlåta det åt Johan och skaffa mig en ny hund *fnys* Våran Mio klarar av att ha 2 ledare och lyder oss lika bra men på olika sätt, hur som hellst så jag känner min hund bättre än dom och vet att hon klarar av det mesta.

Under 2009 hoppas vi att vi kan ta oss ut på tävlingsbanorna igen mot nya mål och upplevelser, sen hoppas vi att vi får ta emot en ny liten familjemedlem till våren, slottet ska renoveras ytterligare och sen hoppas vi på en snöig vinter utan slask, en blomrik vår med spårvänliga skogar, en solig sommar under äppelträdet och en färggrann höst med mycket löv.

Gott slut och Gott nytt

//Linda

30 December 2008  | lediga dagar | 1 kommentar
Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi er! Jag håller med dig om att det går alldeles utmärkt att hjälpas åt med träning/tävling. Det bästa är att man glädjs lika mycket åt när det går bra för en själv som för sin sambo. Det är roligt att ha ett gemensamt intresse! Många nyårskramar från oss 3

Webbplats: http://www.melwinbriard.se
Skrivet av Caroline,Melwin och Minos den 31 December 12/3 44:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mio, Bobbo och Diamond Svanström                                             Skaffa en gratis hemsida