Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


Så full av liv, men ändå inte...

TACK så mycket till alla er som har hört av sig på olika sätt efter att Gunde blev en änglahund!! Det värmer verkligen att det är så många som bryr sig! TACK också till vårat underbara träningsgäng som skickade jättefina blommor till oss idag!

Vi är nu hemma igen efter våran norrlandsresa. Vi kom hem i lördags kväll efter en lång bilresa. Precis som vi trodde blev det jobbigt att komma hem utan Gunde. För er som inte vet och kanske undrar vad det var för fel på Gunde, så fick han ehrlichia (en fästingburen sjukdom) när han var ungefär 10 månader. Om man inte har haft en hund med den sjukdomen är det nog svårt att förstå vad det innebär. Jag tänker inte försöka förklara heller eftersom jag inte riktigt kan förklara. Det känns som dom veterinärer vi har träffat inte har kunnat ge oss ordentliga svar. För att ta reda på om en hund har ehrlichia tar man ett blodprov. Om värdet är över 1:40 är det ehrlichia. Gunde hade 1:640 på sitt första prov och det är alltså väldigt högt värde. Vi har tagit nya prover varje år efter det och då har värdet legat på 1:160. Efter varje provsvar har han fått långa antibiotikabehandlingar som alltså inte har hjälpt tillräckligt mycket. Han har haft oddsen emot sig och till slut fick vi ge upp kampen. Det känns otroligt sorgligt att han skulle drabbas av detta, dessutom i väldigt ung ålder. Gunde har ändå varit en kämpe och alltid gett 110% på allt vi har hittat på. En intensiv hund som kom in i vårat liv som en virvelvind och har gjort ett stort intryck på oss. Han var unik på många sätt och vis och vi kommer nog aldrig mer att få en sån hund. Det är klart att vi undrar om det fanns nåt mer vi kunde ha gjort, men det känns som vi fattade rätt beslut - även om det var fruktansvärt tungt. Hur gärna man än vill ha dom kvar, måste man tänka på hundens bästa. Nu måste livet gå vidare utan Gunde, men han finns med oss i våra minnen för alltid!

5 Januari 2009  | Blogg | 2 kommentarer
Att läsa dina ord om Gunde får mina tårar att rinna konstant och jag förstår att det är väldigt tungt för Er båda. Även fast jag sms:ade dej så vill jag ändå skriva till dej och säga, nu får Gunde springa smärtfri och leka med de andra goa vovvarna som fått sluta jordelivet. Och han har ju lämnat så många vackra minnen kvar hos Er. / Massor med kramar från Sonja och Leif.

Webbplats: http://www.blacksires.se
Skrivet av Sonja och Leif den 7 Januari 2009 08:18
Usch det är så sorgligt och orättvist. Har tänkt på er mycket sedan jag läste den tråkiga nyheten. Man vet inte riktigt vad man ska säga samtidigt som det känns som man vill säga så mycket. Många kramar från oss!!

Webbplats: http://hem.bredband.net/chilly04/
Skrivet av Jeanette den 6 Januari 2009 11:18
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Therese Långdahl                                             Skaffa en gratis hemsida