Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Lets dance i en sjukhussäng

*23.58*Fredag snart lördag då.....


Kära dagboken.


Hur summera denna fredag 30 Januari??

Somnade egentligen aldrig .Slumrade till framåt gryningen och väcktes av radion kl 6.30.Ringer så jobbet för meddela att jag inte fixar komma som jag känner mig utan sömn.Pratar även med min chef och det kändes jättebra.
Gick upp och försökte väcka sonen.Han ville gå till skolan när han la sig men insåg att han inte skulle orka kliva upp utan behövde sova mer precis som jag trott .

Felicia väcktes med en klapp på kinden.Kikade upp och säger :Sluta det är julov.Då jag svarade drömde du om det säger hon näe jag drömmer något annat men det var nog det jag drömde.Glad direkt och redo få kläder på sig som en marinkårsoldat.Lilla kickan inte ärvt min seghet på morgonen.


Jag hjälper henne och går så ner och gör frukost.Börjar försöka ringa Peters jobb men inga svar.
Sitter ner och gör mitt samtal om Felicia .Väger orden på guldvåg och hon har en fråga då jag är klar.ÄR DET FARLIGT FÖR PAPPA?.Då jag svarat är hon relativt här och nu och hon tänker mest på hur hon ska kunna läsa sin läsläxa på bästa sätt.
Jag säger att hon får vara hemma med mig om hon känner sig orolig men hon vill absolut till skolan .Åk till pappa du mamma jag kan åka sen efter skolan.

Hinner tänka orden VAR SOM ETT BARN.....
Attans så sant det är.Var här och NU och ingen annan stans .
Jag kastar mig i duschen och hinner tänka massor på den korta stunden.
Hon borstar tänder och fixar och donar och tar min hand då vi går till skolan.
Hon oroas över komma försent men det gör inget säger jag för jag ska prata med fröken.
Väl framme knackar vi på och fröken går ut och Felicia in i klassrummet.

Då jag berättar vad som hänt med Peter börjar så fröken gråta...jag tröstar fröken och frågar hur hennes rygg är ..Felicia hunnit berätta fröken har ryggont på vägen till skolan.Jag ger henne tips på övningar och lite annat.Hon helt förvånad hur jag hjälper henne när det är jag som ska ha hjälp menar hon.Jag kan bara svara att jag räcker för henne också ...sen går jag hem.
Sonen ringer och liten MATTESJUK DRUTT har förstås skällt halvt ihjäl sig då vi gått och väckt sovmorgonsonen...suck.

Jag hinner så ringa Peters jobb igen .Mailar iväg till två av dem jag hittar i vår adressbok.Rings upp rätt snart av hans chef.
Jag tar upp stressfrågan de har på hans jobb och vi pratar en stund.Kändes som budskapet gick fram.

Ringer sen vidare till mamma och meddelar att Drutten kommer men är försenad.SAMORDNAR TILLVARON.Sonens skola rings för meddela orsk sen osv.
Har inget hört från sjukhuset sedan 1.30 då jag själv ringde för höra om allt ok och då sov han.Tänker hör jag inget är allt OK.

Så beger jag , Fredde o Drutten sig iväg in till stan.


Når så äntligen mitt STORA MÅL .
Går med superfylld trunk upp till avdelningen och möts av leende maken i sin blåa nattsärk.
Som komma i hamn kändes det.Precis här jag måste vara .Precis här.
Han får sina kuddar och han log .Du känner mig hjärtat.Haft en elände med kuddar inatt.Inte sovit något.Inte jag heller berättar jag .Går inte sova utan dig bredvid.Så sällan vi är ifrån varandra .

Så lägger vi oss i den smala sjukhusängen och tar en filt över oss och ligger så och blundar.Säger inte så mycket .Pratar korta meningar och så tyst igen.
Super in närvaro bara.Ömhet ,värme,närhet ,kärlek.
Vi pratar om vad som tänkt hända .Han känner sig yr än.Huvudvärken kvar osv osv.Pratar bättre men konstig i sitt sätt på något vis .Personlighetsförändrad.

Vi retar oss på personal som formligen GAPAR till varandra i korridoren.Det började vid 06 redan säger Peter.Kan inte fatta att man måste stå och ropa när det ekar så i korridorer.Respektlöst och tänker skulle vi göra så utanför våra boendes rum skulle vi få sparken.
Ljuden kommer och går.Lagomt vi hinner slumra 2 min.Kebabrullar och vilken sås de ska ha på den ventlieras och ja MIN BERÖMDA FREDAGSSTÄMING råder garanterat på strokeavdelningen.

Så kommer ronden och en smått stressad överläkare anländer MEN otroligt duktig känns han och mycket mycket trevlig i sitt bemötande.Det räcker i det läget.
TUR jag hann dit inser jag efteråt för när neurologiska undersökningen är gjord så blir Peter mer eller mindre friskförklarad.Dock ska de för säkerhetskull göra ett ultra på halsartärerna samt på hjärtat sen kan han gå hem heter det.
Han vänder sig mot mig och säger vad tycker FRUN??
Jag säger att Peter ÄR inte vanliga Peter något är fel.Då vänder han sig till sköterskan och säger skriv dit att vi ska göra en LP =lumbalpunktion=ryggmärgsprov också.
Kan ju vara en hjärnblödning också säger han och så går dem efter jag försökt få frågor förklarade.Känner mig som den jobbiga anhöriga som råka vara sjukvårdskunnig.

RIDÅ NER.ORO.

Det hinns med få lunch .Jag snyltäter lite råkost och gryta.Tänk så mycket gratis OBS av P de har .Slipper stå utanför när han duschar pga yrseln osv osv.Kunde anhöriga faktiskt få lite mat .SNÅLA LANDSTINGET.

Myser igen och ja 5 minuter denna gång.Man får tacka för vilan.Dags för ner till ultraljud.
Han får INTE GÅ utan åka sjukhussäng.
Peter skojar med personalen och då jag råkar nämna namnet på de vi skulle gästat fredagkväll så känner hon som kör den familjen.WEARD.

Jag är med ultraljudet och halskärlen är superfina.
Hjärat körs från alla håll och kanter.Ser bra ut....ända tills hon hämtar en läkare och det helt plötsligt inte ser bra ut.
De hittar en litet hål mellan förmaket.Det pratas och informeras om detta och ja


RIDÅ NER IGEN .ORO.

Detta kan vara orsak till ev liten propp .Den går igenom och tar vägen upp till huvvet.Kan komma från ljumske osv.
Massa frågor skapas.Info om att man kommer gå vidare och gå ner med kamera i munnen osv men inte idag ....

Upp på avdelningen.Hämta mobil försöka ringa lite släkt osv för infomera.Får ju ej ha mobil inne på avdelningen pga utrustning som kan störas.Marie erbjuder sig ta Felicia och hämta henne vilket sker.Sonen ska iväg på kompisar så han lugn för kvällen.

In till Peter.Prata och lugna .Försöka förstå det jag ej själv ens förstår.
En sköterska kommer in och börjar informera om att vi ska nu få åka hem.Ultraljudet VISADE INGET ANMÄRKNINGSVÄRT...

Ehhh säger vi i kör de har ju just informerat om att det gjorde det säger vi.
Näe säger hon vänta ska jag o se om mer svar.Näe det står det inte AKUT fara för nuvarande tillstånd .Sen följer info om WARAN behandling dvs livslång behandling och du kommer få ha en bricka runt halsen osv.
JAG LUST SKRIKA HALLÅ DU KAN INTE INFORMERA OM DET NU FÖR HAN ÄR TOTALT BLOCKERAD----HALLÅÅÅÅ.
Sen följer näe sen vet vi ju inte om du kommer få det bla bla bla.


Så kommer då nästa gäng och säger nu ska vi göra lumbalpunktion.Vi livrädda båda två då de stack åt helvete på mig så jag läckte vätska och blev skitdålig då för 4 år sen.Peter superduktig.EN ELEV som ska göra det honom så inte kändes det tryggt kan jag säga men hon var duktig och all kredit.
4 rör fylls med lite i varje.Inte skoj sitta krum med en nål in i ryggmärgskanalen*Veta*

Sedan sängläge för honom en timme.Vi pratar om hemgången och om alla frågor vi har.Känner mig vimmelkantig av allt och LIVRÄDD.Trött men ändå pigg.
Då kommer Peters närmaste arbetskamrat och hon har sin nära o kära där på avdelningen så hon passade på komma och säga hej.Fram plockas det största kortet jag skådat.Där har alla på hans jobb skrivit under inkl generaldirektören som var på besök just idag.En tygblomsterkvast till det.Ser att det värmer mer än solen för Peter att få.(tänk vad ett mail jag göra tänker jag o ler)Minns hans 40 årsdag INGEN kom ihåg .....

Dröjer inte så länge så STORMAR mer eller mindre överläkaren in vid 16.30..tänker är han kvar än...ihop med kandidaten.
Hinner tänka konstigt han ska informera nu och inte lilla sjuksköterskan.

Han börjar säga .Ryggmärgsvätskan såg fin ut vad gäller blod i den konstpaus..jahha så bra hinner jag tänka .MEEEEEEEEEEEEN DU HAR EN INFEKTION .
DU HAR EN OVANLIG HJÄRNINFLAMMATION-ENCEFALIT!!!!!

EKO.RIDÅ NER TILL KINA.

Men va....Smittsam hinner jag ur mig ..näe säger han.

Så nu börjar vi behandla den och lämnar det andra åt sidan ett slag.Är det allvarligt säger Peter.Ja det kan man säga säger doktorn..stressad men fortfarande vänlig.
Du ska få dropp jag ska prata med infektion men du blir kvar här.
Mycket bra vi tog det där provet och att din fru var så envis med tala om att du inte var som du skulle idag säger han och tittar på mig .
Mina frågor hopar sig men jag känner jag tar dem en annan väg .Orkar inte vara tjötig.


Så där ja.Vi tittar på varandra och undrar hur många väggar man ska kastas in i detta dygn av oro.


Sedan kommer fröken ssk WARAN in och försöker vara som vanligt .Tycker nästan lite synd om henne.Hon sätter PC dropp.Talar innan om alla hemska biverkningar han kan få.Tilltalar inte mig alls egentligen utan stirrar blint på Peter.
Måste var nyutexad tänker jag .Hon vet dessutom att jag och hon har samma yrke.Märkligt .

Ringer min kollega på jobbet som googlar åt mig.
Under tiden kommer syster in igen och börjar ge Peter info om att hans lipoproteiner ligger alldeles för högt.Larmgräns varning för kardiovaskulär sjukdom säger hon.BRAVO ...ge honom mer info han inte begriper eller kan ta in.Ser hur P kämpar för förstå och vi hör hur hans kost nu ska ändras och olivolja hit och dit.
FÅR LUST SKRIKA ge honom SIMVASTATIN...vetenskapligt att det inte alltid funkar med kosten .HAN ÄTER JU FÖR FANKEN REDAN sån kost.Är ju en sjukdom i vissa fall där det inte funkar ändra bara .Men kniper käft.Mumlar till min kollega som hör eländet...

Så kommer hon då för att sätta droppet med PC i.Det upplyses Peter åter om att han ska hålla koll på .Annars ringer han PÅ HENNE....Jag läser min Amelia.

Han läser så tidningen helt borta från ens bry sig om nån droppkammare.
Jag ser att det inte rinner alls.Ändrar slangen .Går 2 min .Det är stopp igen.Han flyttat armen.Så håller jag på .Till sätter jag mig nära och håller i venflonet för att det ska ha läga kunna droppa.Riktigt lägesberoende.
Till slut helt stop.Ringer på klockan.In kommer ssk.Kikar.Jag säger det funkar ett tag sen tar det stopp.Det är lägesberoende.
Meeen det funkade ju nyss när jag satt det.Ja säger jag trevligt det gjorde det men nu gör det inte det om jag inte håller.Släpper och då droppar det en stund lagomt så hon ser det.Hon lovar komma igen och byta nålen.
Jag sitter kvar håller i nålen och det i 45 min med hans arm i samma läge.
När hon kommer in ha så allt gått in.

Vid nålbytet känner jag att isen släpper.Jag säger till PETER VAD DUKTIG DU VAR ..bara det att hon tror jag säger åt henne och svarar glatt TACK.
Ärligt höll jag på börja gapskratta men jag höll mig och tänkte.Aha hon vill ha beröm.Hon ÄR OSÄKER på ha mig i rummet .Där har vi det mer än vad jag trodde.

Det enda jag ville var vara ANHÖRIG.Se anhörig alltid .Bemöt dem lika väl som din patient.Generalregel nr 1 och den kunskapen har tydligen ingen i vården lärt sig till 100 %
Peter talar om att jag haft en hjärnblödning och ssk blir förvånad.Ssk bryr sig .Helt plötslig ÄR JAG OCKSÅ EN MÄNNISKA .

Att han ska vara kvar med behandling iv dropp 3 ggr/dyng blir klart.Telefon fixad.Jag hinner ner göra affären 250 kr rikare....Aftonbladet,Tandkräm,sushi till mig ,chips,ostbågar ,godis ,cocacola ..bara kolesterolbra föda:)Peters önskan.Ett långt hjärta i mjukt tyg det stod JAG ÄLSKAR DIG PÅ ...det stod P på den tyckte jag .

Så upp igen .Samtal i affären om en påse till Flisan på dörren från Gunilla.
Så då äntligen fredagsstämning i rummet säger vi.
Nästan lite eufori trots allt när vi kan räkna ut att med PC borde detta gå bota förhoppningsvis och bli frisk.JUST DEN INFON MAN ÖNSKAT FÅ...men aldrig fick.
Gissar oss till detta och lägger oss med godis påse,osbågar och trängs bredvid varandra.
Telefonerat till alla sörjande som behövs tillpratas.
Drar två djupa andetag slår på LETSDANCE.......Tänk att vi ser LETS DANCE I EN SJUKHUSSÄNG.

Sist ut för kvällen är MONA ZETTERLINDS LÅT.....Vi får knottror.
Peter säger Åsa det måste vara ett tecken .Tårarna rinner tyst ner för min kind.
Jag hjärtat säger jag det måste det vara.
Det sista jag sa igår till dig var att om jag dör vill jag att ni spelar denna låten på min begravning eller hur?
Ja det sa du .Men du lever och titta de tar hem full pott lovar dig.
Näe det ger inte så höga poäng än i tävlingen Åsa.
Tystnad.
Fan du hade rätt jue de tog full pott.Älskar dig.
Älskar dig.

Kysser farväl och lämnar sjukhuset som är helt folktomt.Hör bara mina egna klackar.
Känner mig så ensam fast jag har hela mobilen full med underbara meddelanden.Inser att jag är omgiven med så mycket varma vänner och det från mitt forum där jag bloggat och bloggar i 3 år hittills.Dock endast skrivit här två dagar då jag mest gått in för skriva av mig och här slipper man att sidan uppdateras och allt raderas.Känner inte egentligen för vara social alls så detta är ett led i få ur mig och bara släppa allt för gå vidare.Så skönt få skriva .TERAPI.

Vissa detaljer är ej med så klart för öppenhet kan formuleras på många plan.
Ensamheten för stunden stillades med min bästis .

Helt osannolikt men vi tre som var ute och svängde våra orakade förra fredagen och som gjordes bildspel om.Alla vi tre haft en vecka som är helt makalöst sorglig.
En av oss förlorat sin pappa.En har suttit med sin mamma på akuten många timmar och så jag med min man.
Vore vi inte vidskepliga så...Men nog är det märkligt.Försöker vända på det och tänker undrar HUR vi hade tagit detta om vi inte hade haft en sån underbart roliga kväll som vi hade.Kanske DET som var syftet.

ÄLSKAR ER TJEJER finns för er också.

Hämtade så Felicia och bjöds där på mat .Tänkte när jag satt där att här skålade vi och firade nyår för inte så länge sen....
Felicia och jag styrde så hemåt vid 22.30.Trötta men hon vid så gott mod.Glad få åka med till pappa ..ja idag läs lördag.

Hemma möttes hon av den största påsen hon sett.Där i låg det Hårflätning,stickers med hjärtan,hårflätning med pärlor,pärlset,scrapcbok,guldpapper,lim mm. Alltså mer ting än hon ens kunde ta in.Tings för många hundralappar.Just tänkt VAD ska Flisan göra en dag på ett sjukhus instängd i ett rum pga magsjuka på hela avd.NU VET VI.Felicia själv ville pronto ringa och tacka och sa inte behövde hon köpa mig så här mycket fint men OJ VAD JAG ÄR SUPERGLAD!!!!!!!

Allt detta från min goa bonusmor som själv är svårt sjuk och haft urjobbig beskedvecka.
Vem kom i fokus för henne?Jo oss alla .Men Drutten och Felicia främst.
För hjälper man barnen och hunden så hjälper det Peter o mig.Så innerligt sant.
Drutten redan dock hämtade hos mamma av min styfar över helgen.Men han är lovad till Gunilla på söndag.Allt för att ron ska finnas här OM och NÄR Peter kommer hem.Kan ju gå fort man blir utskriven som sjuk numera och det gör inget i såfall.


Allt löser sig ...allt går utom nyfödda barn som mitt honörsord är.

GODNATT och ett innerligt tack till alla mina goa vovvevänner ,IRL vänner,släkten ,jobbkompisar och vad vore livet utan vänner????

Vad vore livet utan hela min kvartett?
Stympad.

Nu ska jag gå upp och nanna bredvid det närmsta min äkta hälft jag kan komma nämligen vår lilla dotter som ligger där i hans ställe.Avslutar med hennes sista ord ikväll:

"Mamma jag vill ju sova i pappas säng men tänk han har ju legat här och fisit och haft sin snopp på lakanet när han sover.Så äckligt"
Ja men tänk det luktar ju pappa här om täcket.
Hon stoppar näsan i täcket.
"Ja det luktar lite men du vet han luktar inte så mycket "

För att se tidigare inlägg klicka blogg överst

*9.37 Lördag*

Somnade efter 03.Läste på internet om diagnosen och blev helt förtvivlad.Grät mig till sömns.
Ser väldigt mörkt ut i just nu .Dropp i 14-21 dgr... ev hjärnskador...bestående men...lång väg tillbaka...risk för återfall......svårt för anhöriga krishjälp.....Bra skriva dagbok till den sjuke.....På 70 talet dog 70 %.....ovanlig hjärninflammation.

Det gungar.
Rädd
Livrädd både okunskap i sjukvården och rädd för våran skull.

Kan ju inte ens betala räkningar för jag aldrig lärt mig det i datorn.Känner mig halv.

Nu klätt mig .Lagt fram kläder till Flisan.Sen ska vi åka till vår älskade.31 Januari 2009  | Dagbok | 5 kommentarer
Tårarna rinner när jag läser din blogg, känner med Er av hela mitt hjärta! Varma kramar //Lena
Skrivet av Lena (Olja) den 31 Januari 2009 23:36
*ryser* Hemskt Åsa men det måste ju vända. Håller mina tummar så hårt för Peter nu. Varm kram!

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 31 Januari 2009 16:40
Det är ju märkligt vad ni ska råka ut för tråkigheter... Många kramar till Er alla fyra och krya på dig hälsning till Peter!

Webbplats: http://blogg.passagen.se/liri
Skrivet av Linda & Inez den 31 Januari 2009 15:56
Åsa .......blev så ledsen när jag fick besked .....gråter när jag läser usch tar det aldrig slut för dig o din familj. Det löser sig med dina räkningar det vet jag och det vet du , tror inte det är det viktigaste för dig just nu. Tänker på dig gör både jag o ungarna skickar tusen kramar o tankar till er ....du vet var vi finns
Skrivet av Anneli ( Kramgo ) den 31 Januari 2009 13:30
Kramar i massor...Hör av dig om du behöver!
Skrivet av Anneli den 31 Januari 2009 08:00
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida