Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Felicia med pappa hela dagen & jag krisar...

SÖNDAG *9.26*


Hur minnas gårdagen lördag 30/1??

Somnade kring 3.30 och nu talar Felicia om att den är 8.26.Road av lärt sig säga siffror enligt klockradion.Näe förresten det står ju 8.46...okej säger jag matt.

Så blir det tyst.Följt av mamma.Har pappa ont (pekar på bröstkorgen)...näe varför undrar du det.Meeen de måste väl skurit upp hela den för kunna se hans HJÄRTA igår!!!
Men lilla vän säger jag näääe.De hade en ultraljudsapparat ungefär som en pinne med lite gele på de drog på hans bröstkorg så såg man hjärtat på en dataskärm.Åhhh stackare trodde du de opererat hans hjärta säger jag känner hur det tåras i ögonen.

Då svarar hon.Men du vet mamma jag ingen direkt EXPERT på såna här saker.
Då skrattar vi.

Vi är ju ensamma hemma och jag känner stressen sakta komma för hinna göra oss klara och åka för att inte missa ronden.LIVRÄDD missa ronderna särskilt som jag förstått att Peter inte ger riktigt rätt uttryck för att han inte är som han ska.
De som inte känner honom kan ju tro att ja detta är hans normala sätt prata och vara .För talet nu helt okej egentligen men för oss som känner honom märker vi ju att det är fel.

Känner hur jag mår skit.Ringer min styvfar som på manligt maner försöker peppa mig .Sätter på radion och stänger dörr för inte visa Felicia att jag gråter.Brorsan smsar o så ringer jag upp.Han säger att syrran du MÅSTE få sova.Du vet ju du urkänsligt för sömnbrist.Lovar ta tag i det.Mamma ringer o jag lovar ringa upp.
Pratar med sjuksköterska på sjukhuset samma som dagen innan:)
Säger att jag tycker det är märkligt efter det jag läst under natten att han är kvar på en strokeavdelning med så allvarlig infektion .Hon tror att han kommer få flytta idag.

Vi anländer till sjukhuset .Jag har pratat med Anna under tiden .Hon säger ÅSA JAG KOMMER TILL DIG I EFM/KVÄLL O HJÄLPER DIG MED RÄKNINGARNA.Känner hur en sten faller.

Vi kommer så till avdelningen och milt sagt nervös Flisan öppnar dörren och Peter ler stort.Hon dock jätterädd i början vågar inte krama för du är ju sjuk osv.Det släpper när jag får förklara mera.Hon sätter igång visa ALLT i sin pysselpåse den jag skrivit om i annat inlägg.
Oj vad det pysslas och ritas och glittras ivrigt frågandes pappa hur HAN vill ha sin teckning.Han samma svar du får göra som du vill gumman.Det görs BLI FRISK ARMBAND till pappa som han ska bära jämnt säger han och tror han kommer det.

Vi ligger alla tre och trängs i sängen och vilar lite.INTE lätt få plats så vi håller hårt i varandra för inte falla ur.
Lunchen kommer och hör och häpna .Underbar usk säger vill Felicia ha lite mat.Jaaa säger hon förläget.Glassbytta oxå kommer hon med.
Själv är jag inte hungrig.

Jag går ut pratar i korridoren och säger gråtande till syrran att jag behöver få prata med nån.Få info osv.Säger att jag krisar enormt.Hon lovar återkomma.
Innan ronden säger Peter där han ligger att han känner sig som han gjorde i torsdags och domnar bara bort och är sovande inom 1 sek.Blir såklart rädd men han andas jämna andetag och puls okej.Går ändå säger till.
Händer inget.

Går så ut med Flisan och sätter oss att rita.Känner mig nervös men vi skojar o ritar saker som ska gissas av den andra.Läkaren där ser jag i glasburen.

Så kommer han då och tänker prata med oss.Infon vi får är att han ska flyttas.Peter undrar hur länge behandling med PC ...det kan han inte svara på .
Jag säger då jo 14-21 dagar.Ställt mig upp precis som doktorn då inte han behagar sitta enligt sed.Gammeldags STÅ ÖVER PATIENTERNA.
Frågar mna frågor o undrar över infon vi fick så knäppt dagen innan om lipider o kost o waran.Överläkaren fattar ingenting.

Han säger nu ska vi ta denna infektion först sen hålet mellan förmaken när du mår bättre o utreda det för det kan ha varit en propp iallafall men skulle vara mycket oturligt råka ha båda diagnoserna samtidigt.Så går han.

Dröjer inte länge så får han flyttas till infektion.Flisan överlycklig få åka sjukhussäng bredvid pappa.Det går fort fram i långa korridorer.Ända till andra sidan sjukhuset vi ska .

Väl framme så installeras han väl på sitt fina rum.Noga med se att han har tv med FJÄRRKONTROLL denna gång.
Flisan och jag går och handlar hans önskan.Frukt o vingum och en Fanta.Köper tidningen och väl tillbaks hinner jag läsa rubriker .INGO DÖD...läser om Magdalena Graaf och hennes uppbackning på sjukhuset .

Känner igen mycket .
Tänker tänk vad vi också har mycket goda vänner .Många goa sms.

Beger mig hem.Känner mig skakig.Darrar i hela kroppen.Känns enough på nåt vis.Som om luften börjat gå ur mig .Inte trött bara så otroligt orolig inombords.Rädd.
Felicia nöjd och glad.
Jag börjar likt en robot laga pajen .Köttfärsen hade Peter hunnit göra på tordagen då när han ringde .Tar den ur kylen och tårarna rinner.Gör pajen helt utan recept.Hittar på .
Ringer på dörren.Granndamen.Hon så go.Vill bara krama o höra läget sen går hon.
Ringer igen in kommer Anna.Hon frågar Flisan har du köpt lördagsgodis??
Kom så går vi gör det.Sen frågar hon mig vad vi behöver.Mjölk svarar jag.

Jag ringer en livlina då de gått.Gråter otröstligt.Skönt få gråta ut.Får backup o hon säger jag kommer sover hos er inatt om så behövs.Ringer senare säger vi.

Äter paj .Blev riktigt gott.
Gör räkningarna.Som en robot slår jag alla siffror med Anna helt dirigerande.Aldrig gjort det på nätet .9 år sen jag tog i en räkning.
Får ringa Peter en gång för fråga en sak.Hörs han känner sig lugn nu när han vet de blir betalda.
Ringer i telefonen.Är åter en livlina.Hon säger Åsa du fixar detta men du måste gå lägga dig i stort sätt direkt ikväll.Får direktiv.Hon KUNNIG i sjukdomen .Hon kunnig hela hon.Tacksam ha kvar henne som vän.

Gör som hon sagt.Flisan och jag gör oss iordning.Anna styr och ställer med allt annat.HON ÄR EN ÄNGEL.Så skönt veta hon är i huset.
Tryggt.
Fredde o hans vän har roligt och skrattar och är som vanligt.
Körslaget börjar.
Ligger och ser det i sängen.Flisan bredvid.
Anna fixar HELA KÖKET .TAR SOPOR .GROVSOPPOR ,KARTONGER allt som vi samlat i förrådet.EN LÖRDAGKVÄLL..ja vadå säger hon.Ser inte Körslaget.

Känner så hur jag blir sömning och bara måste sova.

Vaknar utan att han vaknat en gång och åter av Flisan som talar om att klockan är 8.12....


Nu fixat frulle.Druckit kaffe.Ordnat Felicia till kompis.
Iväg för hinna till infektionsronden idag.

Kanske jag kan skriva konkreta besked i nästa dagbok.Planering osv.
Kanske inte?

Det enda jag vet är att idag känner jag mig på BANAN igen.ON TRACK.

Tack för era goda rader tack för allt stöd.Peter tårögd då jag berättade om alla som bryr sig .

Kram från fam MUPP.(känns som det epitetet nu fått annan innebörd)

1 Februari 2009  | Dagbok | 6 kommentarer
Många många många kramar från mig!!!
Skrivet av Annika & Lycka den 1 Februari 2009 17:26
Hej, tänker på er och undrar hur det är. Ringde förut men du sov sa Fredde. Bad honom hälsa till dig. Ring om du behöver prata, jag finns här det vet du. Love you Sis!

Webbplats: http://www.nogg.se/mula
Skrivet av Martina den 1 Februari 2009 16:43
Hej Åsa. Tänker på er, även att jag inte känner P alls. Det positiva är ju iaf att P nu är på rätt avdelning och att ni kan få mera svar nu osv. Härlig bild på P och F. Kramar Åsa
Skrivet av Åsa Melkersson den 1 Februari 2009 14:43
Kramar er i tanken hälsa herr Mupp från oss ......
Skrivet av Anneli ( Kramgo ) den 1 Februari 2009 11:36
Kramar i massor till er alla!
Skrivet av Anneli den 1 Februari 2009 11:13
Tänker på er! Härlig bild! Håller tummar och tår! KRAMEN

Webbplats: http://www.nogg.se/veronikanorberg
Skrivet av Veronika den 1 Februari 2009 10:27
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida