Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Söndag med infektionsläkarinfo samt Panacottaavslut

Ja så har då söndagen gått...blir till hinna lägga in två dagböcker samma datum.

För läsa tidigare dagböcker härinne får man klicka på blogg ovan .Där kan man se alla tidigare dagböcker.

Söndag 1 FEBRUARI *21,20*


Skrev imorse att jag kände mig back on track.Den värsta stormen över .
Efter lämnat Flisan vid 10.30 hos sin kompis Tilde och de båda verkligen jublade se varandra så gav jag mig iväg.
När jag kom in i Peters rum på infektionsavdelningen så var ingen Peter där.Blev förstås lite iskall först men tänkte var kan en liten gube gå...Kikar i deras dagrum.
Jorå där möter han mig med en NT i näven för att läsa.
Däremot hittade han inte tillbaks till rätt rum så ja jag sa det du kunde ju irrat dig in nån annastans:)Rastlös skyllde han på.


Vi lika trötta båda två.Bestämde direkt VILA åt oss i väntan på doktorn.Sagt och gjort kröp ner på hans arm och med honom tätt bakom somnade vi båda så gott.
Ett rätt yrvaket äkta par som vaknade av att doktorn kom.
Visade sig vara en urgullig specialistläkare från Linköping.
Hon tog en STOL !!!!!självmant.Satte sig så ledigt och vi fick berätta båda två utan avbrott .Vi fick ställa frågor och hon svarade och avslutade med att informera massor själv.
Hon sa att man väntar nu provsvar från Stockholm vilka kan dröja till tis-onsdag.
Först DÅ kan man vi veta vilket virus som angripit hjärnan.Före dess behandlar man med dropp tre ggr/dygn .Skulle det vara det de befarar så kommer han ha det just i 14-21 dgr och få en CVK inop för slippa venflonstick var dag.
Skulle det vara något av alla andra VIRUS då går det inte behandla och måste läka ut självt.
Hon tyckte prognosen såg god ut och att han kommit in i rätt tid osv.
Det med hjärtat måste givetvis redas ut och hon sa hon också att man inte kunde utesluta en stroke ändå men att det tas senare.
Han fick restriktioner han förstås inte klarat hålla .Läsa ytterst lite.Se tv ytterst lite.
Ehhh det var ju HANDBOLLSFINAL jöööe hette det ikväll....Har visst mer huvvevärk.
Varför gör inte patienterna som man säger *ASG*.

Tänk vad lite info kan göra susen.Tänk vad lite lugn i korridorerna kan göra susen.
Dessutom förståelsen för att man krisar efter en sån här händelse.

Stannade sedan inte längre för jag insåg att båda behövde vila samt jag behövde få några timmar av hela helgen där det ingick handla hem mat samt rå om mig,barnen och hemmet lite.

Hörde på svaret morfar kommit och lämnat Drutten.Tyvärr meddelade han aldrig att mamma blivit sjuk så när jag ringde senare mot kvällen till henne fick jag höra det .

La mig när jag kom hem nästan direkt.Så innerligt trött och slut.Sonen hade dammsugat hela huset och plockat och bäddat och fixat med disk som skulle ur maskin .Kort sagt en eloge till den goa ungen.
Somnade som ett barn men väcktes två gånger av telefonen o hörde vagt Fredde säga att jag sov.

Åkte sen upp för hämta Flisan som att med godispåse uppäten glasskål och hade supermys till Disneychannel med sin kompis.Inte särskilt road av åka hem men var tvunget då klockan börjat bli 18 o jag hade potatisgratäng i ungnen.

Väl hemma fixa och steka kött.Pratade med min chef.Sa att jag tänker jobba imorgon läs måndag.
Precis då vi ska äta kommer goa Gunilla och hämtar Drutten.Hon kört många mil för hämta honom.Vill hon ska äta med oss men näe envis som en tyskterrier.
Hon läser Flisans läsläxa för DRUTTEN!!!!hahaha.
Flisan läser den sen för Gunilla.Vi pratar om veckan som kommer o hur logistiken ska lösa sig.Inser att att tisdag kan sonen ta henne till skola osv då jag börjar 6.45.Onsdag då jag jobbar kväll kan han stanna kvar och inte åka pappa.Han villig ta henne själv då men Gunilla även erbjudit sig komma och natta henne här och fixa o dona.Torsdag o Fredag måset jag få turbyten för jag börjar 6.45 o går inge bra då Frita öppnar 7.

Bara hoppas på Peter får komma hem denna veckan och att det är ett virus som får läka själv.Vet inte vad som är bäst ärligt.

När vi ätit börjar jag göra Panacotta.Flisan vill blåsa ut värmeljusen och vips händer OLYCKAN.....hon blåser så hårt så att stearinet från tre värmeljus skvätter tebaks och i hela hennes ansikt ,hår och in i ögonen.
PANIK!!!!
Ringer Gunilla som kommer åter.Vi tvättar och styr och donar och tillslut är hon fri från stearin inne i ögat.JAG SER JU SOM VANLIGT heter det och sen är det frid och fröjd....PUH.

Byter lakan i sängarna och planerar vad jag ska ta med till Peter imorgon på min halvtimmeslunch.Det bästa är att han är jättenära mitt jobb.Går vinka dit bort!!!
Nattar Flisan och vi säger godnatt till Pappa.Han förseslår han ska GÅ EN PROMENAD BORT TILL MITT JOBB IMORGON...ehhh näe du ska inte gå nånstans sa doktorn.Hon sa om en månad kan du ta lite promenader när det är utläkt...
Jaha säger han besviket.
Lider med honom för sjukdomsinsikt inte lätt han när hjärnan är svullen och påverkad osv.

Sonen lämnat datorn nu för han nog rätt mätt på den efter helgen.

Jag ska öppna mailen.Lovat maila en jobbarkompis till Peter.
Orkar inte gå runt inne på mitt älskade forum.Orkar ärligt ingenting.Märkligt hur fingrarna rör sig lika kvickt som vanligt över tangenterna.Så djäkla skönt skriva av sig .Som att på nåt sätt få struktur.
Kändes så fantastiskt gå inne på Maxi idag som en helt normal människa.Göra något jag tycker om .Strosa en stund samt handla mat.Fick samtal i kassan från en go vän.Hennes son jättesjuk o febrig.Hoppas jag kunde vara till nån hjälp o få ner febern.Vet ju själv hur man har panik när de är så jättesjuka.

Skönt lägga mig läsa Aftonbladet med bilaga utan darra som ett asplöv.

Ska nu krypa ner i soffan bredvid min älskade son.Han gjort te åt oss båda.
Lugnet lagt sig .Imorgon är en annan dag.Han livrädd för hans hals börjat göra ont.

Tror det blir bra komma till jobbet och iklä sig sin roll .Den proffessionella.
Få bara vara i det för stunden tills det blir lunch.Då tar jag en soppa och shaker och går de korta stegen bort till min älskade.
Såg en bloggvän tydligen jobbar just på Peters "gamla avdelning".Då får man hoppas personalen håller sin tystnadsplikt då....
De ansåg hur e hur sig inte så "kunniga" i just denna encefalit så mycket sa dem som svar på förvåningen över att han bytte avdelning.

Återigen tack för alla goa sms,telefonsamtal,konkret hjälp och stöd jag/vi får och har fått.Guld värt .Orkar inte själv höra av mig känner jag i dagsläget.Så matt.Jobbigt tom klicka sms o svara .Dessutom ringt upp min månadsdos.Bäst hålla i slantarna extra hårt.

Så otroligt tacksam att detta ser ut få en ände med ljus.
Fick sån extra gåshud igår kväll då HANNA vann körslaget så rättvist.Just låten där hon sjunger JAG VILL LEVA LYCKLIGT den är helt underbar.


Gonattkramen o jag log gått åt dagens onödiga vetande här pekar tv...ALLA ISBJÖRNAR är vänsterhänta..kanske en ISBJÖRN jag är då...


1 Februari 2009  | Dagbok | 7 kommentarer
oj då håller vi tummar och tassar att viruset läker ut fort! kram till er alla!

Webbplats: http://blogg.passagen.se/unobloggen
Skrivet av Ann den 2 Februari 2009 20:00
Är bara inne och hälsar på! Kraaaaaaam

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 2 Februari 2009 17:08
Jisses dessa dumma virus ...håller tummarna hårt för din kära guube att han piggnar på sig illa kvickt å massor av styrkerkramar från oss
Skrivet av Anna & Pejla den 2 Februari 2009 15:24
Hej Åsa Det känns nu som att du verkar vara på banan igen och i en lite lugnare fas. Bra att ni fått ett och positivt bemötande och en bra prat/frågestund med en Dr igår som är jätteviktigt. Hoppas att ni får positiva svar under veckan nu som kommer. Hälsningar Åsa Melkersson
Skrivet av Åsa Melkersson den 2 Februari 2009 15:22
Din dagbok värmer, jag hoppas att Peter får komma hem mycket snart. Jag tänker på er mycket! *s* många kramar.
Skrivet av Angelicque den 2 Februari 2009 08:49
Känns genast bättre ch hörs på din skrivton att något tungt sakta släppt. Håller tummarna ånnu ett tag Åsa och en eloge till dina fina barn också. Kramen från mig!

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 1 Februari 2009 23:18
Älskar Er ! Helena
Skrivet av helena den 1 Februari 2009 22:06
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida