Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Inget är som väntans tider ...inte en Semla i sikte

För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!


*23.00* Tisdag 3/2
Det kom ett mail
Åsa
Det finns inte ord för den sorg man känner för så fina människor som gläder så många så mycket och själva drabbas gång på gång av orättvisa slag.
Håller tummarna så hårt jag kan för att det ska gå bra för Peter.
För att du ska orka. För att ungarna ska klara det bra.

Jag känner din oro, har varit i samma situation med en 2 veckor gammal son som hade encefalitretning. LP och PC... en sån oro.
Värst hos er är att personalen inte gör det de ska!!! Man blir arg! Riktigt förbannad! Om Peter inte haft dig där hur skulle det ha gått då???

Genom ditt sätt att vara har du samlat på dig en massa människor som älskar er och bryr sig om er :) Hoppas du kan få nåt tillbaka av dem. Du ger och ger Åsa, jag hoppas att du orkar vila också lite.
En sån sällsynt närvarande person som du är har förtjänat bättre.
Vet inte vad jag ska skriva...
Skickar tusen kramar till hela din familj.......XXX


Vill bara säga Tack till dig goa kvinna som jag faktiskt aldrig mött men skrivit så massor till genom dessa 3 år i med och motgång.Fantastisk kvinna bara ha som nätvän.Dina rader lästes med djup.Skönt mellan alla dessa goa massmail som man går igenom.


Stöd kan fås på många sätt.Kan ärligt känna många människors tänkning på oss.
Underbara dotterns myntade ord som 5 åring.Har de ingen TÄNKNING MAMMA??

Just det som skrivs ovan stämmer .Jag får igen.Får tillbaka.Så gott alla förmår.
Orkar inte själv be om hjälp.Den kommer ändå och ibland av dem man minst anar ifrån.
Så upplever Peter också.Han fick så gott besök idag av Druttens URFADER.De har något gemensamt nu Bengt och Peter ....De har båda legat på SAL 7 på infektion.
Bengt varnade och pekade på sin stump över hur det kan gå när man inte är rädd om sig ....Tänkte och log ..hmmm undrar hur Peter skulle se ut huvudlös..eller hjärtlös ....HUA.Men sån sjuk humor har vi.
Bengt kämpat väl med sin amputation nr 2 och gott att höra .

Vet själv hur svårt det kan vara till för andra ibland då man själv har livet överflödigt av egna problem att lösa .Som jag sa igår tack för allt stöd.


Landat

Idag varit den dag för oss alla att landa på något vis.En sorgens dag i hjärtat.Vi börjat förstå att detta HÄNDER det sker det är ingen ond dröm.
Kämpat mig igenom dagen känner jag och satsat allt på jobbet och kraven i taket på göra ett bra jobb.Kände mig riktig duktig som faktiskt ställt två diagnoser och de visade sig vara rätt idag.
Ringde läkaren o bad få lägga till en mätparameter på remissen och VOILA jag löste ett problem som gäckat.
Likaså råkade jag ej OMKLÄDD inför ett omvårdnadsproblem imorse och även där gjorde en enkel sak.KÄNDE PÅ PANNAN och insåg att fallet inte berodde på nåt cerebralt utan infektion.Bidde ta CRP o temp och ja nog fanken var det infektion alltid.
Gjort massor med vårdplansuppföljningar på nya avdelningen och kort sagt haft en effektiv dag.
Känns som om något på gång i kroppen så det leder till INGA BESÖK till maken och det gör mig så urledsen.Men kan inte chansa smitta honom med nåt nu.
Vi hann iallafall prata en stund idag på min lunch.Alltid nåt o göra skiftbyte av väskor.


Polisförhör

Har precis börjat måltid med sjuka sonen.Lagat god thaiwok o ris ,dukat fint med ljus osv .Flisan ville äta framför tvn.Okej sa vi så fick vi lite egentid jag o sonen.
Då ringer telefonen och det är polisen som vill göra förhöra med Fredde angående när hans julklappspengar försvanna allihop i skolan.
TIMING.....NOT...tänkte ett tag att tänk om det är en parodi alltihop att någon lurar oss för tyckte det var konstigt att någon ringde för sådan förhöra men han verkade som en polis hela han så jag fick berätta vad jag hört osv.
Sedan pratade Fredde med honom och han fick berätta vad han sett osv.Långt och jobbigt samtal för honom...

Kändes lite överkurs påminnas om den skiten nu också kan jag lova.Hopplöst också känns som han aldrig mer ser de pengarna utan nån ungdjävel rent ut sagt som shoppar sig tokig på hans bekostnad.


Dagens goaste skratt
Kan säga att mitt Pilatespass inte var särskilt närvarande men nån nytta gjorde det säkert....
Oj vad jag skrattade åt min kompis Maries kommenterar om mammografi och hur det inte gjorde ont i dem längre då de kanske nu var mer som strutar o lättare klämma in i apparaten.Som jag fick skratta till tårar.De blå tyngdbollarna kunde vi ju ta och operera in i Jönköping som tuttar och be gubbarna belåna husen osv .
Riktigt tjejtrams på hög nivå men så förlösande.
Bestämdes sen att jag är bjuden dit fredagkväll på lite mat om inte Peter kommit hem innan...Attans vad jag längtar till imorgon för besked om hur länge han blir kvar på sjukhuset osv....Onsdagsplaner


Var först så glad då den egentligen hade varit en sovmorgonsonsdag då jag går kväll men insåg att liten pippilotta ska ju väckas och skickas till skolan.
När det är gjort är planen gå och lägga sig och somna om så där underbart gott..
Sonen och jag ska äta frulle ihop .Kanske jag ska gå en långis i friska luften kanske...kanske inte.
Sedan packa till honom för en vecka hos sin pappa igen.
Styr nog kosan redan vid 12 inåt stan.
Ska köpa nåt gott till Peter för pengen våra goa vänner S & B gav oss idag handla något för.
Kan ju sen åka till Peter o knacka fönster.Bra ha infektionsrum med även en uteingång.Alltid något stå och fönsterPUSSAS i brist på riktigt.

Bästa av allt är att Gunilla kommer hit.Hon snabb organisera o se till vad jag verkligen behövde denna vecka o det var hjälp onsdag.DONE ..jag kommer .Flisan ska vara i sitt rätt element hemma o inte forslas runt då det stör massor osv .Underbart ha den hjälpen o omtanken.Innerligt tacksam för det och inte minst Drutten som hon hämtade i söndags.Han kärat ner sig har jag hört o vill nog inte hem till mamma när goa SOPPPHIA finns o lukta här och där ....
Flisan själv fick välja för hon hade fler erbjudanden men hon bara väste jag ska va med Gunilla vet du väl så det såååå sen gick hon ut i kylan för att köpa sig en HÖR HÄR GLASS o CHIPS fick storebror .


Hålla näsan över ytanTorsdag ja den är "dagjobbig" den med men sen kommer ju så äntligen "jobbigdag"fredag eller hur det nu är .Skiter ärligt i vilket.Försöker bara survive och inte sjunka som en gråsten i nuläget så känns det.FÅR INTE SJUNKA.
Känner mig som bakgrunden jag valt idag URBLÅST/BOMBAD/ TRASIG ja vad som.

Godnatt ska nu leta upp Tomas Ledins nya låt HÅLL UT jag tror han skrivit till oss*L*..som om han visste...helt otrolig text på den.


Håll ut livet vänder i April...Vi ska kämpa oss fram jag vet att vi kan .Snart ska vi leva igen.......Håll ut tiden är vår vän....Håll ut några veckor till....kom o håll om mig ......Vi ska klara det här ........

ONSDAG 4/2 -2009

Godmorgon..eller var det det??

*9.29*


Shoppingsugen??


Gjorde frulle på sängen till Kickan med ljus..som hon ville blåsa ut sen försiktigt:)
Mysigt.Sen rann tiden iväg och hon blir liksom jag rätt strirrig när klockan inte är kompis med en.

La mig somnade om så ljuvligt.

RING RING!!Hatar telefonen just nu .Måste ha dem på o med.Dock hade jag inte bunktrat vid sängen denna natt med dem så jag fick fara upp och hann inte .Hittade inte den heller .Livsfarligt projekt springa trappan.

Ringde förstås Peter för höra allt ok med honom.Jorå sa han jag sovit HELA natten med avbrott vid 05 för droppet.Sen vaknade jag och slog på tvn.Vet du ??
De hade Vingåkers outlet reklam ..måste vara ett omen att jag får åka hem!!Eller hur ??? Ehh va....du menar att vi skulle åkt dit förra helgen.Ja ....
Okej är du shoppingsugen säger jag ...lite ...
Vet inte om det är bra eller dåligt.För P är bromsen i shopping här hemma.

Nu sonen o jag vakna av ett samtal vi inte vet kom från vem.
Hunnit prata med hans lärare och det var ju rätt bra få det gjort på en gång.

Nu upp o vila en timme igen.Yr o trött.
By the way..spelade upp låten i örat på Peter...han tyckte den var jättefin i texten.

Sen såg han nåt nytt shoppa i reklamen som vi missat..ISAK haft aktion hela veckan ..ehh svarar jag vi ska inte handla nåt mer än mat just nu .*12.03*
Besked
Viskar...Min älskade får komma hem idag.
Finns många om och men i det men hoppas att det kommer gå bra.
Skönt för honom slippa stick o intravenös behandling.Får gå över till hög dos i tablettform istället.
Väntar läk samtal för mer info för inte lätta för fram info när man har en retning i hjärnan liksom.Men verkar som de använder både hängslen o svångrem för provsvaren från Stockholm visade på virus ospecifikt och de odlar inte mer än så utan det ska läka ut av sig självt.Ändå fortsätter man behandla som OM det vore en Herpesencefalit ändå...just det jag behöver info om.
Igår en sköterska med språk likt Silvia tidigt 70 tal o idag Mumintrollet .De är bara för söta där och charmar mer än man blir less.Tycker om de flesta människor som sagt tills de bevisar motsatsen.

Det blev ett stresspåslag i min kropp som heter duga hur e hur .Alla besked är besked och jag kan inte hjälpa att kroppen min spelar mig spratt hela tiden.
Fart runt som en yr höna för få det tip top då han ska komma hem i efm.

TUUUUUUUUUR att Gunilla kommer och tar Flisan osv så han bara kan vila o inte tänka på nåt.
TUUUUUUUUUR jag lagade Thaigryta till ett helt kompani så han har mat.Hmm morgondagens mat får väl fixas kl 22 ikväll.Det skulle ingå nyttig mathemkörning till alla som skickas hem tidigt från sjukhus....
OTUUUUUUUUUUUUURLIGT behöva åka jobba kväll kan jag lugnt säga.Känns inge bra alls.

Nu skjutsa sonen till pappa och sen till sjukhuset o hämta hans medicin till honom.
Kom på att Peter inte behöver vara ensam iallafall och att vår älskade Druttenhund som kom till mig min svåra rehabiliteringstid nu ÅTER får hjälpa en familjen Mupp medlem bli frisk igen.INGEN KAN VÅRDA SOM HAN !!!VÄLKOMMEN HEM DRUTTEN!!!Imorgon o fredag får du dock åka mormor så husse får vila vila.


Photobucket
Kram från :


Photobucket

*23.04*Onsdag


Zååååå trött.Mycket mastig jobbekväll.Inte lättare av att veta att Peter skruttade omkring därhemma och enligt min mening inte alls okej för vara hemma .
VILA ?? vad är det??TV /DATOR max 5 minuter..ehhh osv osv.
När jag kört honom i sängen med myndig stämma och sen ringde efter 3 timmar svarar han inte .Blir ju då orolig för det men när han ringer upp säger han MEN JAG LYDDE DIG JUE O GICK O LA MIG.

Näe behöver mina svärföräldrar här minst en vecka som vakt .Så är det så känns det.
Så detta med välkommen hem har flera innebörder folks.NU startar min stora oro på en annan nivå.Förut visste jag han var under uppsikt.

Som en god vän sa ikväll det tar minst 3 månader för hjärnan svullna av helt och det behövs nån som säger till och hjälper då så mycket logiskt tänk är påverkat.

Dessutom väntar utredningen kring hjärtat osv.

Så nu ska jag ta min trötta lekamen och kika runt i huset,för jag massa PLUS känna ikväll för han har haft Gunilla här mestadels .Hon och Flisan gjort shopping.De gjort lekhus,Guldfynd och Mc Donalds mm.
Vilken kvinna hon är Gunilla.Så enastående och vi så tacksamma.
Hon tjötat på Peter o förmanat o fått honom till vila.Just en sån mamma behöver han just nu.Nån som verkligen hjälper.
Önskar dig sååå lycka till veckan som kommer i allt som ska ske med dig.LOVE

Ska i senare inlägg visa vad som inhandlats till vårt hus för det bär spår överallt vad de shoppat .Helt ljuvligt.

Anna o Tilde o hennes kille hade köpt en bok om Zlatan o underbar bukettblommor vilket gladde honom mycket .

Imorgon ny dag och jag längtar ihjäl mig till denna veckan ska vara slut.
Godnatt....


3 Februari 2009  | Dagbok | 7 kommentarer
Redan i början på 17-hundra talet använde sig deVoltaire av devisen; "Männens svaghet ger upphov till kvinnors styrka" ....lika sant då som nu :) tänker själv; "Teoretiskt sett kan kvinnor förstå hur en man tänker......teoretiskt sett så kan man fånga en ål med ett lasso!! Vad ovanstående nu skulle ha med Peter att göra ....HAHAHA! PS det finns foton på liten Flisa-pigan, som var oumbärlig hjälp att scanna varorna åt mej, hälsa och tacka. Kikar in och kollar upp er någon gång under helgen. Kramar till er alla/ Gunilla

Webbplats: http://husses.cybersite.se
Skrivet av Gunilla den 5 Februari 2009 10:26
hälsa Peter om han inte ligger still med Drutten så tar du och lämnar tv´n o datorn hos grannen..Hoppas det går bra nu..inga mera elaka överaskningar..hälsa Gunilla
Skrivet av cissilina den 4 Februari 2009 23:58
Skönt att han fått komma hem ialf! krya på han ! kramiz

Webbplats: http://blogg.passagen.se/unobloggen
Skrivet av Ann den 4 Februari 2009 21:52
Vad skönt att det verkar gå åt rätt håll, även om inte diagnosen fastställd. Sånt kan ta tid...jag vet. KRam till hela familjen

Webbplats: http://www.nogg.se/mula
Skrivet av Martina den 4 Februari 2009 19:58
p.s. Fick ingen semla jag heller.....*tjuta*

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 4 Februari 2009 15:46
Härligt att han finns hemma nu förstår jag och säkert tycker han så också. Fick tårar i ögonen av Tomas Ledins låt...! Massor med krya på er önskningar nu till hela familjen är bäst att skriva så ingen är glömd *s* Kramen Åsa och ta det lugnt du med nu för det akn du behöva.

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 4 Februari 2009 15:46
Åhhh Åsa KRAMAR I MASSOR!!!!!!!!!!!
Skrivet av Anneli den 4 Februari 2009 09:09
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida