Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Be my Valentine

Photobucket


Inte lördag riktigt än men alldeles snart klämtar hon från fredagen den 13-e över till något mer hjärtligt .


Alla hjärtans dag????


Tycker om veta varför traditioner uppstår/tt.
Tog reda på just hur Valentinedagen kom till och fick en massa olika teorier om just detta ämne.


# Att ett modig präst i Rom vigde par i hemlighet just för att kejsaren förbjudit det bland unga människor.Ja detta var då 236 före kristus.Han blev då halshuggen för detta denna Valentinus.

# Fertilitetsteorin vilket var att unga par i Rom fick skriva sitt namn på en lapp o lägga i en urna.Sen fick man uppvakta den man drog lott på ur urnan och detta utspelades just i februari.

#Births wedding.Ja den kommer från Medeltiden då fåglarna parades just i feb .Det ihop med Valentines dagen tror Engelsmännen stenhårt på än idag.Turturduvor *S*


#Firandet i historien, från 1400-talet till 1900-talet
Firandet av Alla hjärtans dag, eller Valentindagen, började i England och i norra Frankrike. Den tidigaste kända omnämnandet av Valentindagen är från år 1370. Om en person valde någon som sin ”Valentin” under 1400-talet innebar det att personerna förlovade sig.
Valentinfirandet motarbetades av puritaner ända fram till mitten av 1600-talet. Först under 1700-talet blev Valentinfirandet mer rumsrent och firat. Vanligast var att mannen uppvaktade sin kvinna med dyrbara presenter.LÄS DETTA PETER....

Under 1800-talet sjönk intresset för dyrbara presenter och istället började man skicka välskrivna och konstnärligt utsmyckade brev och kort till varandra.OKEJ DÅ FRAM MED SCRAPBOOK grejerna då idag...

Rapporter från 1800-talets brevbärare vittnar om interna klagomål – brevbärarna hann helt enkelt inte med
att bära ut alla kort som skulle skickas. Ett annat problem var att korten var så kreativt utformade att de var svåra att transportera.
Under 1900-talet växte sig traditionen även stark i USA. Trots att Alla hjärtans dag är en ureuropeisk tradition var det via USA som firandet kom till Sverige. 1956 infördes Alla hjärtans dag av varuhuset NK. Det gick till en början inte så bra. Först på 1960-talet började firandet sprida sig och på 1990-talet fick det
riktigt genomslag.

Sött rött


Se där ja nu finns liksom UNDERLAG till att fira det som firas kan.
Kan mer se att här köps till höger och vänster denna alla hjärtans dag.Till mammor och barn ,till föräldrar och ja till den man vill dela sitt hjärta helt enkelt.


Lite sött och rött så här i februarikylan.


Hjärtligt jobbig helgKommer själv bege mig upp okristligt tidigt för att styra till jobbet ett dagpass med start 6.45.Såg det är favvomat lax till lunch med god efterätt slurp.
Klockan 15.30 tänker jag stämpla ut igen för att styra hemåt och kanske ut och löpa en stund .Lutar åt det om jag mår bra.

Kvällspasset gick prima trots datumet.La min lägsta nivå och jobbade i luuuuuugnt tempo.*Klappar mig på huvvet så duktig så*
Såg Lets Dance med en boende.Mysigt med popcorn o saft.


Åkte hem för att mötas av vacker bukett från None.Tack den värmde.Pratade med henne en stund vi båda .Åt samtidigt grillspett av kyckling och sallad till.Mumsade i mig allt plockgodis som fanns kvar sen redo för relax.*rap*


"Söstrakväll"vs Mys med Herr Mupp


Hur Valentines efm/kväll ska firas??...jo ska efter löp mysa med min be loved Valentios/Valentina.

Sedan njuta av tjejkväll.Härliga goa lördagar med mina goa tjejvänner.En annan flock blir det denna kväll.SOM jag redan nu vet att jag kommer få skratta.Så där ljuvligt med rinnande tårar o kramp i käkarna.Tror jag o min löpvän får prata lite taktik för stundande Göteborgsvarv också.Mätta lär vi garanterat bli för Annapanna kan laga mat som ingen an.

Sunday...dagen efter hjärtan i brand


Söndagen startar med träning och sen jobbkväll 14-21.30.Måndag avslut av helg med litet sött pass 6.45-16.....men sedan är det vrålar högt och ljudligt SEMESTER EN HEL VECKA!!!STAVAS SPORTLOOOOOV!!!!!!
So long o nu återstår endast :Photobucket

För läsa tidigare dagböcker bara välja Blogg överst på sidan ..där kommer de i ordning....
13 Februari 2009  | Dagbok | 4 kommentarer
Reclaim your computer, och blogga lite nu va?

Webbplats: http://husses.se
Skrivet av Gunilla den 16 Februari 2009 21:11
Saknar dig i min blogg! :)

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 16 Februari 2009 15:56
Tjoho! Snart dags att hoppa i sängen och skulle bara kika om du lagt till något. Hoppas du fick och familjen fick en fin helg trots kyla och lite snöfall. (det har vi haft) Varit på bio ikväll och fått skratta gott med bl a "Pitt" hihi. Kramen till dig och önskar dig allt gott.

Webbplats: http://sancha.bloggagratis.se/
Skrivet av Sanna den 15 Februari 2009 23:59
Pyzzzzz & Kram
Skrivet av Anneli den 14 Februari 2009 08:31
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida